FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR 3-1 / ARBITRAJ

Observatorul i-a dat 6,5 (aproape bine) arbitrului

Articol de - Publicat marti, 04 martie 2008 00:00

Tudor n-a dat două penalty-uri CFR-ului, dar observatorul nu l-a pus la zid

"Centralul" bucureştean a fost desfiinţat de foştii mari arbitri, dar supervizorul derby-ului, fostul asistent Ioan Mureşan, i-a acordat 6,5, între satisfăcător şi bine

"Tudor a prins o zi proastă. A greşit la ambele faze de penalty pe care CFR le-a solicitat", a fost concluzia trasă ieri de şeful CCA, Gheorghe Constantin, faţă de prestaţia pe care Tudor a avut-o la derby-ul Steaua - CFR 3-1.

"Penalty de manual"
Alţi 3 foşti mari arbitri l-au desfiinţat pe Tudor pentru deciziile luate în respectivele faze. "Penalty indubitabil la contactul dintre Zapata şi Semedo", a spus Ion Crăciunescu, completat de Dan Lăzărescu: "Nu numai că a fost fault clar, dar este o fază de manual în ceea ce priveşte lovitura de la 11 metri. Un arbitru care se apucă mîine de arbitraj va vedea la primul curs de instruire o fază asemănătoare cu aceasta şi i se va spune că la astfel de momente trebuie să dea penalty".
Cum au văzut foştii arbitri cea de-a doua fază la care CFR a solicitat penalty? "Cînd faci deposedări din spate, în marea majoritate n-ai cum să nu faci fault. E penalty", a spus Gheorghe Constantin. "Pepe îi dă peste picioare lui Cadu şi îl busculează, după care atinge şi mingea. Fără discuţie, este penalty", e părerea lui Crăciunescu.

Concluzia observatorului: nota 6,5
Raportul oficial în privinţa lui Tudor a fost realizat ieri de observatorul meciului, Ioan Mureşan. Fostul asistent i-a imputat explicit neacordarea celor două penalty-uri, însă i-a acordat nota 6,5, ceea ce înseamnă între satisfăcător şi bine! "E o notă foarte mare pentru ce prestaţie a avut", a comentat aseară un fost arbitru FIFA.

Ce înseamnă notele în sistemul UEFA

8,5 - excelent
8 - foarte bine
7 - bine
6,5 - aproape bine
6 - satisfăcător

"Tudor a făcut două greşeli prea mari şi prea grave pentru un arbitru de talia lui. Pentru mine e chiar inexplicabil cum a putut să dea corner la faza în care Zapata l-a faultat pe Semedo"
Adrian Porumboiu

"A greşit grav pentru că a avut un plasament dezastruos la cele două faze. La primul moment, era la aproape 40 de metri de contact, iar la faza a doua avea foarte mulţi jucători între el şi cei care au jucat mingea"
Ion Crăciunescu

"Tudor a avut mereu mari probleme la judecarea fazelor petrecute în suprafaţa de pedeapsă. Ar trebui să-şi revizuiască atitudinea faţă de astfel de momente pentru că şi acum a dat-o în bară"
Daniel Lăzărescu

"Vîlcea" îl apără
Şeful CCA nu l-a pus la zid pe Tudor. "De greşit, a greşit, asta e clar. A avut un plasament prost şi trebuie să realizeze şi el acest lucru. Sînt convins însă că a fost de bună credinţă, păcat că nu s-a ridicat la nivelul jocului, unul foarte, foarte bun. Era o ocazie bună pentru el. Totuşi, n-aş face un caz din asta. Trebuie să-i judecăm pe toţi cu moderaţie, mai ales pe unul ca el, deoarece arbitri precum Tudor nu cresc în pom în fiecare zi, sînt greu de găsit", a spus şeful CCA.

Nica: "Nu i-am semnalizat nimic"
Asistentul Cristi Nica, despre care Andone a spus că ar fi trebuit să-i semnalizeze lui Tudor cele două penalty-uri, a explicat ieri cum a procedat la cele două faze. "În minutul 58, este exclus că aş fi putut vedea ceva la contactul dintre Zapata şi Semedo. Erau în partea cealaltă a careului. La duelul lui Pepe cu Cadu, n-am indicat nimic deoarece eu am văzut că stelistul a jucat mingea, la fel cum a observat şi Tudor", a spus Nica.

CFR nu mai face scandal
Imediat după terminarea meciului, clujenii l-au atacat dur pe Tudor. "A viciat rezultatul. Şi pe noi ne-au mai favorizat arbitrii, dar nu într-un asemenea hal. A greşit flagrant şi cred că Steaua a început să apese serios butoanele. Mă gîndesc chiar să demisionez pentru a protesta împotriva acestor mizerii", a spus preşedintele Iuliu Mureşan. Ieri însă, cei de la CFR au refuzat să mai comenteze în vreun fel prestaţia lui Tudor.

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (45)
 •  04 Martie 2008, 17:03

Putea sa-i dea 10! A indeplinit cu succes ordinul venit de la Becalul si butoanele lui din Bucuresti! Fotbalul romanesc e corupt, asta e clar! A dovedit-o Tudor cu prisosinta duminica seara impreuna cu Nica cu care se poate lua de mana!Pot avea o scuza pe care sa o credem! Ar fi dat 11 m, numa ca le-a intrat nocturna de pe Ghencea in ochi!

 •  04 Martie 2008, 14:48

Sunt un stelist a

 •  04 Martie 2008, 14:18

Observatorul, fost tusier, daca e cel din Bucuresti, sa-si reaminteasca din prodigioasa-i cariera cate etape a stat dupa ce a viciat rezultatul unui meci steaua-Rapid, din ghencea si dupa aceea poate sa dea si nota 10 unui infractor cu buzunarele doldora; rusine cu arbitrajul vostru cu tot!?!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează