FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

Octavian Popescu e în mare pericol la FCSB » Va începe sezonul pe bară, apoi îl așteaptă un obstacol imens!

Octavian Popescu (20 de ani) e cea mai bună variantă pe care FCSB o are pentru regula U21, însă acesta va avea două mari dezavantaje
Octavian Popescu (20 de ani) e cea mai bună variantă pe care FCSB o are pentru regula U21, însă acesta va avea două mari dezavantaje

Articol de , - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 17:16 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 17:27

Octavian Popescu (20 de ani) e cea mai bună variantă pe care FCSB o are pentru regula U21, însă acesta va avea două mari dezavantaje: va începe sezonul pe bară din cauza unei suspendări, iar poziția pe care dă cel mai bun randament e blocată de cel mai în formă fotbalist din finalul sezonului, Florinel Coman (25 de ani). 

De la o echipă care în sezoanele trecute avea, poate, cele mai bune soluții pentru a îndeplini regula U21, FCSB poate ajunge în situația de a se confrunta în campionatul următor cu o problemă majoră. 

Marius Șumudică îl atenționează pe Gigi Becali: „Ar fi o mare greșeală! E cel mai bun din România”
FCSB
Marius Șumudică îl atenționează pe Gigi Becali: „Ar fi o mare greșeală! E cel mai bun din România”

Deține un fotbalist cu o cotă foarte bună, care e născut după 1 ianuarie 2002, data de la care fotbaliștii vor fi eligibili de acum până în iunie 2025, e vorba despre Octavian Popescu. Acesta însă se va afla într-o mare dificultate.

Pentru Tavi Popescu, sezonul va începe din etapa a 3-a

În primul rând, el va începe sezonul stând pe bară. Primele două etape de campionat le va urmări din tribune, având de ispășit două etape de suspendare, din cauza cartonașului roșu încasat în derby-ul cu Rapid, din ultima etapă a sezonului trecut. 

Cum nu va juca în debutul campionatului, care sunt și primele meciuri oficiale din 2023-2024, Liga 1 urmând să înceapă înainte cu două săptămâni de momentul în care FCSB va disputa primul joc în Conference League, automat, cuplul Charalambous - Pintilii va folosi în cele două meciuri de verificare din cantonamentul din Olanda o echipă fără Tavi Popescu. 

Aproape sigur, jucătorul care va acoperi regula U21 în lipsa lui Octavian va fi Alexandru Pantea, în flancul drept al apărării.

Octavian Popescu e în mare pericol la FCSB » Va începe sezonul pe bară, apoi îl așteaptă un obstacol imens!
Alexandru Pantea

Nu va avea loc pe postul lui

Chiar și după ce va avea drept de joc, Octavian Popescu va avea alt obstacol important de trecut pentru a reveni la forma pe care a avut-o în urmă cu mai bine de un an. Nu va putea să fie folosit pe postul pe care a explodat în evoluții și pe care a oferit, de departe, cel mai bun randament: cel de atacant stânga. Poziția e acoperită de Florinel Coman, care a fost pe parcursul anului 2023, dar mai ales în play-off, cel mai bun fotbalist al FCSB-ului.

Cum Coman nu va fi mutat sub nicio formă din flancul stâng al ofensivei, pentru Octavian sunt doar două variante: 

  • fie va fi rezervă, caz în care Pantea ar juca în continuare ca fundaș dreapta
  • fie va juca el, dar într-un alt rol. 

Iar în altă parte a terenului ar însemna inter sau atacant dreapta. În ambele posturi nu s-a descurcat bine și chiar s-a plâns de fiecare dată când a fost folosit în aceste ipostaze. Cel mai probabil, ar urma să joace ca extremă dreapta, din moment ce mijlocași ofensivi vor fi Olaru și nou-transferatul Alex Băluță. 

O soluție în plus pentru această zonă ar putea să fie și Edjouma, dacă revine la sentimente mai bune față de echipă și va decide să continue să joace în roș-albastru.

Cum ar arăta echipa fără Tavi Popescu: Târnovanu - Pantea, Dawa, Haruț, Radunovici - Al. Băluță, Șut, Olaru - Miculescu, Compagno, Fl. Coman

Cum ar arăta echipa cu Tavi Popescu: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Haruț, Radunovici - Al. Băluță, Șut, Olaru - Oct. Popescu, Miculescu, Fl. Coman

În 2022-2023 a fost mai slab decât acum două sezoane

O comparație între ultimele două sezoane, în ceea ce privește randamentul lui Octavian Popescu, arată că acesta a fost în 2022-2023 sub ceea ce arătase în 2021-2022, pe parcursul căruia a împlinit 19 ani. 

Acum doi ani a fost titular în 95% din meciurile în care a fost folosit. Situația s-a schimbat în rău campionatul trecut, în care a bifat în formula de start 35 din cele 48 de jocuri în care a evoluat, un procentaj de sub 73%.

ParametruSezon 2022-2023Sezon 2021-2022
Meciuri jucate4838
Medie minute pe meci6680
Meciuri titular3536
Goluri 410
Pase de gol 72
Șuturi la poartă1,552,10
Șuturi pe poartă0,470,68
Pase 78% 81%
Dueluri câștigate47%47%
Driblinguri 4,85,9
Index InStat227 239

230%a fost procentul cu care s-a mărit cota lui Octavian Popescu pe parcursul sezonului 2021-2022, de la 1,2 milioane la 4 milioane de euro, conform transfermarkt.de

0%e procentul cu care s-a mărit cota lui Tavi Popescu pe parcursul sezonului 2022-2023: a început în vara trecută de la 4 milioane de euro, iar ultima evaluare a site-ului respectiv e făcută în decembrie 2022, când a avut tot 4 milioane euro

VIDEO. Gigi Becali despre transferul lui Băluță și discuțiile cu Mihai Rotaru: „O să fie sânge”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Basarab Panduru, avertisment pentru un jucător de la FCSB: „Trebuie să facă ceva”
FCSB
Basarab Panduru, avertisment pentru un jucător de la FCSB: „Trebuie să facă ceva”
Marius Șumudică îl atenționează pe Gigi Becali: „Ar fi o mare greșeală! E cel mai bun din România”
FCSB
Marius Șumudică îl atenționează pe Gigi Becali: „Ar fi o mare greșeală! E cel mai bun din România”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
satyricon
satyricon  •  15 Iunie 2023, 17:22
Postat de supereduardo10 pe 14 Iunie 2023, 20:26

*** s-a nascut talent moare speranta :))

Ai dreptate, Alexandru Ioniță s-a născut talent și va muri speranță :)). Ca și speranța marfarului de a câștiga campionatul.

mirstelistu
mirstelistu  •  15 Iunie 2023, 10:05

*** poate sa stea pe bara tot sezonul ca nu e nici o pierdere

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  15 Iunie 2023, 09:03

Inedit este că gesepistii nu sunt informați ! Popescu dacă joaca la Campionatul european găzduit și de țara noastră nu o avea și el nevoie de pauză mai ales daca Romania v a ajunge in fazele înaintate în competiția menționată ?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează