FOTBAL  »  Superliga  »  CONTRACT

EXCLUSIV Reacția eAD, firma care deține drepturile TV pentru Liga 1, după ce LPF a anunțat că vrea mai mulți bani: „Abia s-a semnat contractul!”

CFR Cluj și FCSB, primele clasate în sezonul de Liga 1 tocmai încheiat // foto: Imago Images
CFR Cluj și FCSB, primele clasate în sezonul de Liga 1 tocmai încheiat // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2022 17:31 / Actualizat marti, 24 mai 2022 17:54

Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile de televizare pentru meciurile din Liga 1, menține o poziție fermă în fața presiunilor puse de Gino Iorgulescu. Proaspătul reales președinte al LPF solicită mai mulți bani pentru principalul produs din fotbalul românesc, Liga 1.

Gino Iorgulescu, confirmat astăzi președinte al LPF pentru al treilea mandat, are ca obiectiv principal în viitorul apropiat să modifice contractul de cesiune al drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga 1. 

Iorgulescu vânează un contract mai bănos decât cel actual, semnat în 2019, când în Liga 1 activau 14 echipe, cu două mai puțin decât în prezent.

Președintele LPF și-a exprimat nemulțumirea în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, la capătul Adunării Generale în care a fost reales președinte: „În noul format sunt 49 de meciuri în plus, dar contractul a rămas același. Televiziunile fac bani din cele 49 de meciuri în plus, încercăm să adăugăm ceva la contractul inițial”. 

Gino Iorgulescu, proaspăt reales în fruntea LPF, a pasat o întrebare incomodă: „Îi dau cuvântul, știe mai bine”
LPF
Gino Iorgulescu, proaspăt reales în fruntea LPF, a pasat o întrebare incomodă: „Îi dau cuvântul, știe mai bine”

Poziția directorului eAD, firma care deține drepturile TV pentru Liga 1, după ce Gino Iorgulescu a cerut mai mulți bani

Contactat de GSP.ro, Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile de televizare, a transmis un mesaj ferm: contractul în vigoare, scadent în 2024, nu poate fi modificat unilateral.

„Într-adevăr, în momentul în care s-a schimbat formatul după anul de pandemie a crescut numărul de echipe, implicit și numărul de meciuri. Dar noi avem un contract în vigoare în momentul de față, unul pe care nu-l putem modifica.

Nu noi am cerut mărirea numărului de echipe și de meciuri. Implicit, nu pot merge mai departe, la partenerii noștri, să le spun: «Știți, Liga a schimbat formatul. Aveți mai multe meciuri, dați-ne mai mulți bani», după ce abia semnaserăm un contract.

Îi înțeleg punctul de vedere, nu sunt neapărat în totalitate de acord cu el, dar un contract care există în momentul de față nu poate fi modificat unilateral.

În schimb, pentru ceea ce va fi, cu siguranță că domnul Iorgulescu este îndreptățit să ceară mai mulți bani”, a afirmat Orlando Nicoară, care speră să continue parteneriatul cu LPF și după 2024: „Liga 1 este cel mai important produs de fotbal din România în momentul de față. Evident, ne interesează să continuăm parteneriatul”.

  • Actualul contract pentru drepturile de televizare se ridică la 28 de milioane de euro în fiecare sezon.
  • „La cele 28 de milioane de euro suportăm și producția meciurilor, care se ridică la alte 3-4 milioane de euro pe sezon! Deci pentru 5 ani de contract, costurile pentru drepturile și televizarea jocurilor din Liga 1 înseamnă peste 150 de milioane”, preciza directorul eAD pentru Gazeta Sporturilor în februarie 2022.

VIDEO » Declarațiile lui Gino Iorgulescu despre contractul cu firma eAD

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Rapid își prezintă miercuri cea mai tare „achiziție” a deceniului!

LPF explică „modelul spaniol” prin care vrea să evite noi dezastre precum Gaz Metan și Clinceni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
icostin66
icostin66  •  25 Mai 2022, 07:40

Iorgulescu are dreptate... Televiziunile platesc pentru a transmite, dar ele fac bani din publicitate. Marindu-se numarul de meciuri, evident creste si suma castigata din reclame. Vad tot felul de spalati pe creier care comenteaza vis-a-vis de calitatea unor echipe, amestecand la gramada tot ce le poate fata creierul... Aritmetica este foarte simpla si-i da dreptate lui Iorgulescu: mai multe meciuri, mai multi bani din reclame... Punct...

rumunek
rumunek  •  24 Mai 2022, 22:43

Am crescut numărul de echipe, implicit numărul de meciuri, dar de 2 luni menținem pe aparate 2 echipe moarte, pe lângă alte 2 care se târâie ca râmele și abia respiră. 14 echipe e maxim ce putem susține economic la nivel de primă ligă performantă, dar ne amăgim că trebuie să avem 18 sau 20 chiar. Din liga 2 vin echipe aproape în colaps financiar, iar în prima rămân echipe precum Mioveni, care depinde de cum se trezește primarul.

suporter
suporter  •  24 Mai 2022, 22:07
Postat de vasileroaita pe 24 Mai 2022, 19:50

Iorgulescu era ocupat sa-si scape fiul din tara in acel moment.

Cred că era prea preocupat să salveze Dinam0

Vezi toate comentariile (15)
Comentează