FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL - CSU CRAIOVA

VIDEO + FOTO Mitriță a topit Oțelul » Hattrick pornit după un gol din ofsaid pentru vedeta Universității Craiova, în meciul întârziat de zăpadă

FOTO:  Facebook @Universitatea Craiova +24   FOTO
FOTO: Facebook @Universitatea Craiova

Articol de , , - Publicat duminica, 26 noiembrie 2023 20:37 / Actualizat duminica, 26 noiembrie 2023 21:29

Universitatea Craiova a câștigat cu Oțelul, scor 3-1, în etapa #17 din SuperLiga. Meciul decis de Mitriță a început cu o oră mai târziu din cauza zăpezii. Extrema oltenilor a reușit un hattrick, însă primul gol a venit după un ofsaid clar în care se afla pasatorul decisiv, Jovan Markovic.

Gravă eroare de arbitraj în Oțelul - Craiova! Cum a fost posibil să fie validat un asemenea gol?! » Comentatorii, uluiți: „Bizar. Chiar bizar”
Oțelul - CSU Craiova
Gravă eroare de arbitraj în Oțelul - Craiova! Cum a fost posibil să fie validat un asemenea gol?! » Comentatorii, uluiți: „Bizar. Chiar bizar”

Piticul atomic a rupt Oțelul într-o repriză

Știa Dorinel Munteanu de ce s-a băgat și el la lopată, să dea zăpada de pe teren, cu câteva ore înainte de meci. Miza pe un teren greu, pentru că dacă e vorba de "bătaie", băieții lui știu ce au de făcut. 

Așa că, pe un gazon înconjurat de un zid de peste un metru de zăpadă, gazdele au început mai bine, mai prezenți în ultima treime adversă. Oltenii păreau surprinși, deși n-ar fi fost cazul. Fotbal de echilibru, de forță și viteză în execuții, interzis la floricele.

+1 FOTO

Screciu, complicație letală

Craiova a recuperat repede la posesie, a avut mai mult mingea, dar fără folos sau claritate. Iar oțelarii, care știu să se agațe de orice fir de gheață, au scos maximum dintr-o fază în care Screciu s-a complicat aiurea și l-a faultat pe Teles. Cu întârziere, VAR l-a sesizat pe Feșnic și acesta a dat penalty, iar Alex Pop a deschis balul. 

Pe margine, Dorinel Munteanu tot dădea din mâinile cu care tocmai dirijase cu lopata. Imediat, Cisse l-a agățat și el pe Mitriță în careu, însă nici arbitrul, și nici VAR-ul n-au mai intervenit. Craiova a căutat cu înfrigurare o breșă în lacătul oțelit, însă nici Mitriță, nici Crețu, Danciu sau Bancu n-au reușit să dea cursivitate acțiunilor. 

În față, Ivan, Koljic sau Markovic n-au legat nici ei de-o ocazie reală. Pe terenul minat cu gălățeni, nimic nu i-a dat emoții lui Dur Bozoancă în prima parte. Lui Dorinel părea că-i iese planul.

Doar Universitatea și Mitriță. Oltenii, gol marcat din osaid cu Oțelul

În partea a doua, lucrurile s-au schimbat însă radical. Oltenii au dat drumul la fotbal și la combinații, făcând inutile eforturile gazdelor. Care au cedat tot mai mult teren, inițiativă, forță, chiar și la luptă, în fața lui Mitriță. Piticul atomic și-a readus aminte ce jucător poate să fie. La fel și colegii lui. 

Bancu a apărut tot mai periculos în bandă și a centrat perfect, însă Danciu, singur, în 5 metri, s-a pierdut în fața reflexului lui Dur-Bozoancă. A fost semnalul căderii Oțelului, în fața forcingului și plusului de tehnicitate ale oaspeților. Mitriță, ajutat de locotenenții Bancu, Markovici și Crețu, a fost nimicitor, marcând prima "triplă" din 2018. 

Craiova îi suflă în ceafă Rapidului. Iar Oțelul risipește într-o repriză în care n-a ieșit nimic, nici măcar schimbările lui Dorinel Munteanu, tot ce agonisise etapa trecută la Arad.

Clasamentul din SuperLiga

FINAL. Oțelul - CSU Craiova 1-3

  • Click aici pentru statistici
  • Au marcat: Al. Pop 20 (pen.) / Mitriță 53, 79, 83
  • 4.000 de suporteri sunt la meci, număr oficial. Fanii au mai așteptat o oră ca partida să înceapă. Ei stau în tribune, scaunele de la peluze sunt pline de zăpadă în continuare.
  • VIDEO cu fazele
  • Mitriță a egalat după o fază flagrantă. Markovic, care era în ofsaid un metru, i-a dat pasa decisivă lui Mitriță. Extrema oltenilor a mai punctat ulteior de două ori
  • Screciu a făcut un fault în careu, s-a dus cu talpa pe tibia unui adversart. Feșnic nu a dat penalty inițial, dar a fost chemat de cei din camera VAR să revadă faza. După ce s-a uitat pe monitor, a decis să dea penalty pentru Oțelul.

Update ora 18:25. Gazonul arată decent

Meciul începe cu o oră mai târziu decât era programat inițial. Deși a fost acoperit complet de zăpadă, gazonul a fost curățat în tottalitate și se prezintă în condiții decente.

Mitriță a topit Oțelul » Hattrick pornit după un gol din ofsaid pentru vedeta Universității Craiova, în meciul întârziat de zăpadă
Oțelul - CSU Craiova/ captură Digi Sport

Update ora 17:05. Meciul începe cu o oră mai târziu

Meciul se joacă în cele din urmă. Începe cu o oră mai târziu decât era programată inițial. Echipe vor intra pe gazon la 18:30, conform Digi Sport, unul dintre posturile deținătoare de drepturi.

FOTO. Imagini colosale de la Galați » Dorinel Munteanu a pus mâna pe lopată și a dat la zăpadă! Președintele i-a urmat exemplul

+20 FOTO

Echipele de start la Oțelul - CSU Craiova

Oțelul Galați: Dur Bozoancă - Zhelev, Cisse, Lovric, M. Silva - Jardan, Zivulic, S. Teles - Maciel, Al. Pop, Bodișteanu
Rezerve: R. Stoian - S. Rus, G. Cîrjan, Fatai, I. Neagu, Adăscăliței, R. Tănasă, A. Lopez, Yabre
Antrenor: Dorinel Munteanu

Universitatea Craiova: L. Popescu - Căpățînă, Screciu, R. Silva, Bancu - A. Crețu, Mateiu - Danciu, Ivan, Mitriță - Koljic
Rezerve: Lazar - Ndong, Kurtic, Roguljic, Ișfan, L. Houri, Baiaram, A. Trică, J. Markovic
Antrenor: Ivaylo Petev

Stadion: Oțelul (Galați)
Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca), A1: Valentin Avram (București), A2: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Arbitru VAR: Mariana Trandafir (București), AVAR: Cătălin Popa (Pitești)

Update, ora 16:37: Oțelul Galați - Universitatea Craiova se joacă în cele din urmă 

Meciul de la Galați, dintre Oțelul și Universitatea Craiova, se va juca în cele din urmă.

Update, ora 14:40: Observatorul meciului a ajuns la Galați 

A ajuns și observatorul Bogdan Buhuș, iar carul de transmisiune se apropie de Galați. Oficialii Oțelului susțin că meciul s-ar putea juca, totuși, azi.

Update, ora 14:10: Observatorul de joc nu a ajuns la Galați 

Din cauza condițiilor meteorologice dificile, nici observatorul de joc, Bogdan Buhuș, originar din Bârlad, nu a ajuns la Galați. 

Update, ora 14:07: A început deszăpezirea la Galați 

Între timp, ninsoarea a încetat la Galați, iar mai mulți fani ai Oțelului au venit la stadion, pentru a ajuta la deszăpezire. 

Mitriță a topit Oțelul » Hattrick pornit după un gol din ofsaid pentru vedeta Universității Craiova, în meciul întârziat de zăpadă
Foto: Facebook @ SC Oțelul Galați

„Aici e Suporter Club Oțelul Galați! Fanii au venit la stadion și ajută la îndepărtarea zăpezii de pe suprafața de joc, se fac toate eforturile pentru ca jocul SC Oțelul Galați - Universitatea Craiova să se dispute. Oțelul suntem noi!”, au transmis moldovenii, pe Facebook. 

Oficialul Oțelului relatează situația de la Galați: „Carul de transmisie al partidei nici nu a ajuns la stadion, nu știm pe unde este. E greu să estimezi dacă se va juca sau nu partida”
OȚELUL - CSU CRAIOVA
Oficialul Oțelului relatează situația de la Galați: „Carul de transmisie al partidei nici nu a ajuns la stadion, nu știm pe unde este. E greu să estimezi dacă se va juca sau nu partida”

Știrea inițială:

Vremea rea a pus stăpânire peste estul țării în ultimele zile, regiune care a fost lovită de un viscol puternic. Galațiul nu a făcut excepție, iar orașul moldovean a fost acoperit de zăpadă, fiind înregistrată și o temperatură de -1 grad. 

Cu 6 ore înaintea meciului, Oțelul Galați a postat pe pagina oficială de Facebook a clubului o fotografie cu stadionul din Galați. Arena este plină de zăpadă. La ora meciului se anunță ninsoare, o temperatură de -1 grad și rafale de vânt de până la 70 de kilometri pe oră. 

Oțelul Galați - CS Universitatea Craiova ar putea fi amânat din cauza vremii nefavorabile

Moldovenii anunță că situația meciului va fi monitorizată îndeaproape de către oficialii partidei, care vor decide dacă meciul se va disputa în cele din urmă sau va fi amânat pentru o dată ulterioară. 

Ținând cont de situația cauzată deja de viscol, dar și de prognoza meteo nefavorabilă desfășurării în deplină siguranță a meciului SC Oțelul Galați - Universitatea Craiova, programat astăzi, la ora 17.30, pe stadionul Oțelul, oficialii au decis să monitorizeze evoluția vremii și să aștepte încetarea viscolului. 
Prioritatea principală este siguranța tuturor participanților la eveniment, jucători, oficiali și suporteri. Astfel, în funcție de condițiile meteorologice și de evaluarea riscurilor asociate, va fi luată o decizie finală cu privire la disputarea partidei. 
Menționăm că instalația de încălzire a suprafeței de joc a fost pornită încă de ieri (n.r. - sâmbătă) și vom interveni când condițiile meteo ne vor permite. În acest sens, vom menține permanent contactul cu suporterii prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale clubului.

-comunicat Oțelul Galați

Citește și: 

A dat de pământ cu perla lui Hagi după înfrângerea cu FC Voluntari: „E o glumă de fotbalist!”

Horațiu Moldovan a ales data plecării de la Rapid: „Asta își dorește”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (108)
dandana
dandana  •  30 Noiembrie 2023, 09:55

Chiar ma uitam, și nu cred ca au dreptate cu ofside. Se vede cumva ca în unghiul din spate spațiul este mai mare decât cel din față, și aici a contat, și probabil și cel de pe margine a văzut mai bine și a avut un rol mare în asta. Eu am tot spus, ce vedem la tv ne poate înșela, poți sa dai 11m la ceva care faultează culmea adversarul. Da la acel unghi părea în ofside, dar dacă tragi linia corectă nu prea este. În România varul nu este ajutat cum trebuie, ce nu înțeleg de nu sunt acele drone sa se vadă și de sus. Cat le ia sa investească în ele cum este în Spania care îți arată 360° și poți vedea mai bine, stai după cei de la digi care le combine sa mai fie și puțină vâlvă, la ei nu este meci în care Craiova sa nu fie avantajată, iar fcsb dezavantajată. De ex la digi eu dau mut la sonor, nu mai suport ce spun ăștia, la meciuri diverite vorbesc de Becali, fcsb și MM care este jenant. Dragilor dacă nu sunteți profesioniști dați-vă demisia. Noi toată România plătim abonamente la digi, asa ca vrem ca unele echipe sa nu mai fie vorbite de rău, sau ce faceți voi acolo. Ok aveți favorită, dar trebuie sa înțelegeți ca noi telespectatori Craiovei sau altei echipe din provincie ne uităm la meci. Fiți profesioniști ce dracu!

tsv1860munchen
tsv1860munchen  •  29 Noiembrie 2023, 12:40
Postat de george.br pe 28 Noiembrie 2023, 21:47

:))) Pai daca nu neg, nu inseamna ca sunt de acord cu ineptia ta. De multe ori nu raspund ineptiilor. Nu te-ai gandit la asta, nu? Miti nu a fost retrogradat in L4 pt ca avea/are pile la FRF:)))) Apropo: ai uitat sa reiei tema favorizarii Stiintei prin mutarea intr-o serie accesibila din L3. Sper sa nu te penalizeze aia de la Primarie pt scapare!:)))) Apoi, incepand cu pasajul in care "...orasul Craiova primeste un loc... bla-bla-bla..." constat ca reciti cu suficienta acuratete versetele propagandei pe care s-a bazat gasca de impostori care au pus la cale decapitarea Stiintei. Te inteleg, iti faci doar "datoria"!

Cât timp nu găsesc contraargumente la ce am zis consider că ești de acord. Daca singur recunoști opera tovarășului bodescu de la faza cu seria de liga 3 :))) In seria din sud vest v-au dat in cap UCV 2 și echipa lui Dragnea , iar la Arad cu Crișul Chișineu și alte sate obscure fara bani era bine Până la urmă ce îmi e loc de la FRF pt oraș în liga 2, ce îmi e mutare in cea mai slabă serie de liga 3 din partea FRF? Eu îți recomand să te poziționezi de partea lui gogoașă care caută negocieri sa vină sudul adevărat la noi la vară :))))

pittt
pittt  •  28 Noiembrie 2023, 22:48
Postat de george.br pe 28 Noiembrie 2023, 21:47

:))) Pai daca nu neg, nu inseamna ca sunt de acord cu ineptia ta. De multe ori nu raspund ineptiilor. Nu te-ai gandit la asta, nu? Miti nu a fost retrogradat in L4 pt ca avea/are pile la FRF:)))) Apropo: ai uitat sa reiei tema favorizarii Stiintei prin mutarea intr-o serie accesibila din L3. Sper sa nu te penalizeze aia de la Primarie pt scapare!:)))) Apoi, incepand cu pasajul in care "...orasul Craiova primeste un loc... bla-bla-bla..." constat ca reciti cu suficienta acuratete versetele propagandei pe care s-a bazat gasca de impostori care au pus la cale decapitarea Stiintei. Te inteleg, iti faci doar "datoria"!

Miti de care zici tu nu a fost retrogradat deloc el ca persoană, că nu e el Știința, iar echipa nu a fost retrogradată, a fost desființată prin faliment. Aia pe care a înscris-o Miti al tău e o societate nou nouță, înființată în 2013 în intervalul dintre decizia de faliment a tribunalului și decizia de faliment definitivă și irevocabilă pronunțată de Curtea de Apel. Asta a înscris în L4 Miti al tău în 2017. Iar tu nu răspunzi atunci când nu ai argumente, lasă poveștile!!

Vezi toate comentariile (108)
Comentează