FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ovidiu Burcă a explicat de ce a ales să se despartă de vârful Alexandru Pop: „Știu că unii mă apostrofează, dar la fotbal nu există sentimente”

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, 43 de ani, a transmis suporterilor „câinilor” de ce atacantul Alexandru Pop (stânga) nu a mai continuat în alb-roșu și a semnat cu Concordia Chiajna.
Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, 43 de ani, a transmis suporterilor „câinilor” de ce atacantul Alexandru Pop (stânga) nu a mai continuat în alb-roșu și a semnat cu Concordia Chiajna.

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 14:56 / Actualizat joi, 10 august 2023 15:32

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, 43 de ani, a transmis suporterilor „câinilor” de ce atacantul Alexandru Pop, 30 de ani, nu a mai continuat în alb-roșu și a semnat cu Concordia Chiajna. 

Dinamo s-a despărțit de Alexandru Pop, 30 de ani, fotbalist ce-a contribuit la revenirea „câinilor” în Liga 1, iar suporterii roș-albilor au protestat în mediul online vizavi de decizia tehnică.

Ardeleanul, cu două reușite foarte importante în cadrul barajului de promovare cu FC Argeș (6-1, 2-4), a ajuns la Concordia Chiajna. Gradul de apreciere al fanilor dinamoviști la adresa sa a crescut în ultimele săptămâni comparativ cu Cătălin Țîră, un alt atacant, ce-a rămas în „haită”, de aceea Ovidiu Burcă a fost criticat de către mulți suporteri vizavi de hotărârea lui.

Rămâne o amenințare » Șumudică nu mai semnează cu U Cluj, într-un moment în care Bergodi e sub presiune la Rapid!
NEGOCIERI
Rămâne o amenințare » Șumudică nu mai semnează cu U Cluj, într-un moment în care Bergodi e sub presiune la Rapid!

Ovidiu Burcă nu vrea să facă nicio comparație între Alex Pop și Cătălin Țîră: „Știu că suporterii pot avea simpatii și antipatii”

Cu doar un punct obținut într-un start dificil de sezon, antrenorul de 43 de ani a fost încolțit cu protestele fanilor, momentan, din mediul online. 

La primul său sezon în Liga 1, Ovidiu Burcă a evitat să facă o comparație între cei doi atacanți și a explicat care a fost raționamentul propriu pentru care, sportiv, a renunțat la serviciile atacantului care a locuit o bună perioadă de timp chiar în cantonamentul de la Săftica!

„Nu a fost niciodată problema dacă unul sau altul dintre atacanți. Aveam cinci pe o poziție unică, maximum două, când jocul o cere, Ghezali, Goncalo (n.r. - Gregorio), Hakim (n.r. - Abdallah), Țîră și Pop. Gheza s-a accidentat, în privința celorlalți a trebuit să iau niște decizii. Oricum am da-o, trei dintre ei, rămân în afara primului «11».

Știu că suporterii pot avea preferințe sau antipatii, dar eu trebuie să fiu obiectiv și să aflu cine poate oferi mai multe soluții. Uman, i-am oferit tot sprijinul lui «Popică». 

Și încă un detaliu: nu există un caz Alex Pop! Asta fiindcă am tot auzit fel de fel de interpretări. Trebuia să iau o decizie, am luat-o, eu vreau să mă rup de contextul subiectivității și să fiu strict obiectiv”, a explicat antrenorul pentru Gazeta Sporturilor.

7goluri în 29 de meciuri a marcat Alex Pop pentru Dinamo, având și un assist

Ovidiu Burcă, ferm: „Probabil, sunt suporterii care mă apostrofau că-l folosesc pe Ghezali”

Alex Pop a fost doar spectator în meciurile din Liga 1 ale „câinilor”, în actuala ediție, impresionându-i pe suporteri imaginea cu el, îmbrăcat într-un tricou cu logo-ul „Doar Dinamo București”, în mijlocul spectatorilor FCSB la Derby de România!

„Repet această idee, cine poate oferi soluții mai bune pentru momentul în care suntem, aceluia îi dau credit. Ce supoziții discută unii sau altul, nu mă interesează. Probabil, sunt tot aceeași care mă apostrofau când jucam cu Ghezali, care mă contestau de ce îl folosesc pe Lamine.

Eu văd niște lucruri pe care alții nu au cum sa le vadă din interior. A fost o decizie extrem de dificilă, uman, trebuie să observ ce poate să-mi aducă fiecare din punct de vedere fotbalistic. Iar la fotbal nu există sentimente”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Pop va rămâne un om important pentru mine. Pe bune, l-am luat de la Liga 3, l-am adus la Dinamo după ce-a leșinat de două ori, cu mine pe teren, în meciul de baraj dintre Slatina și Odorheiul Secuiesc! L-am identificat, l-am transferat la Dinamo, am promovat cu el. Realitatea, însă, este că sentimentele nu-și au locul la fotbal
- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Afirmația care aprinde Dinamo - FC Botoșani: „Suntem mai valoroși, mai maturi, mai buni decât « câinii»”. Pentru cine e decisivă partida

VIDEO Mihai Covaliu trage un semnal de alarmă la Dinamo: „Finanțarea este 70% din banii statului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
valyomanyd
valyomanyd  •  10 August 2023, 17:42

Poate Burca are dreptate, nu știu, însă cred ca POP merita câteva minute în Liga 1 !

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  10 August 2023, 15:50

Du-te dupa el si Oncescu !!!! Ia-l si pe Giafer cu tine !!! In liga 1 nu exista sentimente !!!

elgabri
elgabri  •  10 August 2023, 15:41

Nu exista sentimente dar trebuie sa existe Respect !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează