FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ovidiu Burcă, despre campania de transferuri: „Ne focusăm pe acest lot și scoatem maximum”

Ovidiu Burcă (foto: Raed Krishan/GSP)
Ovidiu Burcă (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2023 14:33 / Actualizat joi, 07 septembrie 2023 15:09

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, 43 de ani, a transmis suporterilor care așteaptă noi mutări în lot că nu a vrut, și nu dorește, să pună presiune suplimentară pe conducere, dar în pauza de iarnă va fi o evaluare întreagă a jucătorilor

Dinamo este pe locul 11 în acest moment, după 8 etape scurse de la startul campionatului. Și după anunțul de la începutul săptămânii, când Tribunalul București a validat noul plan de reorganizare modificat, și astăzi, în cadrul conferinței de presă la care a participat conducerea grupării, s-a dezbătut și subiectul legat de noi transferuri, iar Ovidiu Burcă și oficialii au mers pe aceeași linie.

Dinamo și-a prezentat azi noul acționar: „Mai suntem în discuții și cu alte persoane” + „Vrem să ne batem la campionat în câțiva ani”
DINAMO
Dinamo și-a prezentat azi noul acționar: „Mai suntem în discuții și cu alte persoane” + „Vrem să ne batem la campionat în câțiva ani”

Ideea prezentului la Dinamo este că nu se va trece la ”măsuri populiste”, a se investi oricât și oricum inclusiv în mercato, chiar dacă Ovidiu Burcă a transmis deunăzi că și-ar mai dori un fundaș stânga.

9fotbaliști a transferat Dinamo în mercato estival: portarii Golubovic și Began, fundașii Costin, Homawoo și Lucas, mijlocașii Ilic și Politic, atacanții Goncalo și Abdallah

Ovidiu Burcă i-a anunțat și pe fani, și pe jucători: „La iarnă vom face o evaluare”

Antrenorul Ovidiu Burcă, omul care are libertate deplină pe partea sportivă, nu a pus presiune pe conducători pentru a solicita noi transferuri, în ciuda mesajelor în cascadă ale suporterilor, în mediul online, care mai cer jucători în ”haită”.

”Din nimic am reușit să ajungem unde suntem astăzi. Este o dinamică, nu e foarte simplu de gestionat, suntem într-un moment în care avem o bază și structură, să creăm o echipă competitivă.

Echipa este încă în formare, până când jucătorii se vor cunoaște între ei. Noi trebuie să îi cunoaștem, să vedem cum îi integrăm cât mai repede în filozofia noastră de joc.

Cred că până la iarnă ne focusăm pe lotul de jucător și scoatem maximum. La iarnă vom face o evaluare și vom vedea ce vom face, cum vom sta financiar, cel mai important pentru club și Dinamo este sănătatea societății. Nu am pus presiune mai mare pe club, dar la un moment dat, când se vor așeza lucrurile, vom cere și noi, din staff-ul tehnic, mai mult”, a declarat Ovidiu Burcă în cadrul conferinței de presă.

Cei care au fost anul trecut au dat feedback pozitiv și a fost mai ușor să aducem jucători în această vară. Avem o problemă de țară, dar cred că din acest punct de vedere am schimbat percepția în ceea ce privește cum respectăm jucătorii. Sunt salarii plătite la zi, avem toate facilitățile, oferim cele mai bune condiții și există interes pentru jucători să vină alături de noi.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Atât timp cât fanii vor fi lângă echipă, clubul nu va muri. Fără implicarea lui Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, cred că lucrurile nu stăteau așa cum sunt astăzi, îmi doresc să înțelegem cu toții că trebuie reconstruit în jurul fanilor. A fost un moment de regenerare, de reconstrucție în jurul lor și al unor valori pierdute în ultimii ani.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

VIDEO Marius Niculae a vorbit despre situația actuală de la Dinamo: „Lucrurile arată mult mai bine” + „Săgeata” a prefațat și „dubla” echipei naționale: „Sper să facem șase puncte”

Citește și alte știri:

L-au surprins pe Nicolo Napoli în aeroport » Italianul a ajuns în România: „Vizită cu scop strict privat”

Ovidiu Burcă: „Sper să prind noul stadion” + „Facem pariu că Dinamo ia titlul în 3 ani?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
Catalynn_6
Catalynn_6  •  08 Septembrie 2023, 12:58
Postat de mehigh_ms pe 08 Septembrie 2023, 05:50

in sfarsit.. al 7-lea cont ce ti-l faci.. sunt curios cat o sa te tina.. :)))))))))))

Vedem! La al 15-lea promiți sa crapi de ciuda și sa scăpăm astfel de ultimul dintre prosti?!

alexmirona
alexmirona  •  08 Septembrie 2023, 09:54
Postat de bogat pe 07 Septembrie 2023, 16:01

Dinamo deocamdata se lupta la retrogradare, e pe 11 dar UTA si Iasi care sunt in spate au 1 meci mai putin si teoretic pot sa-i intreaca in clasament. Deci sunt cam pe 13 din 16 echipe, nu suna bine. In primele 8 etape, Dinamo a pierdut clar impotriva a 4 echipe de playoff si a scos puncte cu restul, insa si cu ceva noroc ce s-ar putea sa nu mai functioneze pe viitor. Din meciurile de pana acum nu pare ca problema cea mai mare e la lotul de jucatori cat la strategia de joc cu mingea jos pornita de la portar si cu putine solutii de constructie de la mijloc in sus. Adica o abordare ambitioasa pe care si-o permit numai echipele foarte puternice gen City si Barcelona, care e usor de citit si extrem de riscanta cu orice jucatori ai avea la nivelul Ligii 1. De asta cred ca in primul rand Burca trebuie sa-si revizuiasca abordarea in functie de jucatorii din lot pentru ca altfel risca sa insire infrangeri pe linie si mi-ar pare rau sa-si piarda postul pentru ca e un antrenor bun.

Ai dreptate in privința tacticii de ieșire din apărare cu pase succesive. După cum bine știi Burca este fan Guardiola și încearcă sa-l copieze (vezi și folosirea primului 11 până prin minutul 85 cu care ne înnebunea in liga a 2-a). Treaba cu ieșirea din apărare cu mingea la picior folosită de Pep la Barcelona, Bayer si acum la City, e bună cu doua condiții: jucătorii din apărare să aibă un control perfect al balonului (stopuri driblinguri, etc pentru a nu pierde mingea când sunt atacați de adversari (cum a pățit Ilici cu Petrolul, care ne-a costat 2 puncte) și pase foarte precise la coechipieri (nu cum face Bena care pasează mai mult la adversari ). Dacă nu stăpânești cele 2 tehnici, folosește degajare dincolo de centru, poate iese ceva!

mehigh_ms
mehigh_ms  •  08 Septembrie 2023, 05:50
Postat de Catalynn_6 pe 07 Septembrie 2023, 15:47

Cred ca deja a scos maximul … însă știe si el ca hotărârea de Luni nu e definitiva, in plus, pot veni iar notificări de la FIFA pt datorii neplătite, aia pe acolo nu stau așa bine cu româna si nu pricep cuvântul “chirografar”. :-))), așa ca io cred ca merg pur si simplu pe burta pana se clarifica lucrurile, pana la urma, cred ca pot evita retrogradarea directa iar la un eventual baraj, la cât e de slaba L2 in acest sezon, nu cred ca ar avea probleme.

in sfarsit.. al 7-lea cont ce ti-l faci.. sunt curios cat o sa te tina.. :)))))))))))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează