FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV Ovidiu Burcă își reproșează că a tratat incorect un jucător: „L-am trecut pe bancă pe nedrept!” » Era ținta ironiilor fanilor

Cătălin Țîră, sursa: Imago
Cătălin Țîră, sursa: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2024 14:45 / Actualizat miercuri, 24 ianuarie 2024 17:39

Dinamo s-a bazat pe doi atacanți în liga a doua. Este vorba despre Alexandru Pop (30 de ani) și Cătălin Țîră (29 de ani). Pop a marcat 5 goluri în 24 de meciuri pentru „câini”, iar Țîră a înscris un singur gol în 28 de partide.

La finalul sezonului, Ovidiu Burcă a decis să renunțe la serviciile lui Pop și să se bazeze în Superliga pe atacantul Cătălin Țîră, decizie care nu a fost pe placul fanilor dinamoviști. Pop le-a intrat la inimă fanilor dinamoviști după cele două goluri înscrise în meciurile de baraj cu FC Argeș.

Edward Iordănescu are o misiune imposibilă înainte de EURO 2024! Selecționerul trebuie să aleagă DOAR 20 de jucători de câmp » GSP.RO are lista extinsă pentru Germania
ANALIZĂ
Edward Iordănescu are o misiune imposibilă înainte de EURO 2024! Selecționerul trebuie să aleagă DOAR 20 de jucători de câmp » GSP.RO are lista extinsă pentru Germania

Ovidiu Burcă avea totală încredere în calitățile lui Țîră: „Am crezut că poate fi un atacant care să dea un randament foarte bun la nivelul Ligii 1”

Cătălin Țîră a fost un atacant extrem de contestat de fanii dinamoviști din cauza randamentului scăzut pe care l-a oferit. Jucătorul a înscris un singur gol pentru Dinamo. Se întâmpla pe 7 aprilie 2023, într-un meci Dinamo - Oțelul 3-0, din liga a doua. Jucătorul nu a înscris în Superliga în acest sezon. Chiar și așa, Ovidiu Burcă a crezut mereu în potențialul său și l-a lăudat pentru talentul pe care îl avea. Antrenorul a fost descurajat de reacția tribunei dinamoviste, care îl apostrofa pe Țîră la fiecare atingere de balon:

„Am crezut 100% că Țîră poate fi un atacant care să dea un randament foarte bun la nivelul Superligii. Au fost foarte puțini jucători de-a lungul timpului pe care să-i identific la nivelul talentului pe care Țîră îl are. Am văzut ce schimbări a făcut din punct de vedere mental, implicarea lui de la antrenamente. Alex Pop ne-a ajutat la baraj enorm, dar am considerat că Țîră ne poate ajuta mai mult decât Alex în continuare.

Cifrele celor doi la nivelul Superligii nu erau extraordinare. La nivel personal poate eram mai atașat de Alex, dar fotbalistic Cătălin ne putea oferi mai mult. Și acum cred același lucru, chiar dacă lucrurile nu au mers așa cum mi-am dorit. L-am trecut pe banca de rezerve nedrept, trebuia atunci să-i dau continuitate, e un jucător fragil din punct de vedere psihic, are nevoie de încredere.

Nu știu cum ar fi evoluat lucrurile, a fost un moment în care m-am gândit că el n-ar duce o astfel de presiune. N-aveam nevoie de murmurul tribunei la prima execuție deficitară sau la prima pasă greșită a lui Țîră atunci când jucam acasă. Am încercat să-l protejez, dar poate am greșit”, a precizat Burcă, la GSP Live.

Motivul pentru care Dinamo nu a mai legitimat jucători în septembrie

Dinamo a pierdut drastic meciul cu Rapid în deplasare (0-4), iar Ovidiu Burcă, antrenorul „câinilor” de atunci, anunțase la finalul derby-ului faptul că mai are nevoie de câțiva jucători. Ulterior, antrenorul și-a corectat declarația și a anunțat faptul că nu mai are nevoie de întăriri. La câteva luni distanță de la acel eveniment, Burcă a explicat motivul pentru care nu și-a mai dorit jucători:

Se agitaseră lucrurile în vestiar, am simțit că e momentul să-i iau pe jucători și să-i adun în jurul meu și să nu căutăm alți jucători. Integrarea lor ar fi dăunat, nu ar fi adus beneficii, veneau jucători nepregătiți în acel moment, aveau nevoie de o lună-2 să se pună pe picioare, vestiarul i-ar fi perceput într-un anumit fel, am considerat că e mai bine să rămân cu lotul pe care l-am avut, încercând ca în perioada de mercato să aducem jucători”, a adăugat antrenorul de 43 de ani.

Roș-albii au avut două victorii cu Ovidiu Burcă în Superliga. Burcă are 56 de meciuri la Dinamo.: 19 victorii, 15 egaluri și 22 de înfrângeri.

Înainte de a veni la Dinamo, Burcă a pregătit-o pe CSM Slatina, formație cu care a reușit promovarea din liga a treia în liga a doua.

VIDEO. Ovidiu Burcă: "În general, te critică oamenii care au făcut mai puțin decât tine"

Citește și alte știri:

Ovidiu Burcă, de la „eroul lui Dinamo” la reproșuri din partea fanilor: „Tot timpul am văzut cele două fețe ale fotbalului”

Jucătorul la care Dinamo ar fi renunțat, „salvat” de Ovidiu Burcă: „Am considerat că așa e normal, chiar dacă avea o vârstă înaintată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
je__
je__  •  24 Ianuarie 2024, 16:04

Foarte proasta gandire, care ne-a costat, ne costa, si o sa ne mai coste inca.

therealreddog33
therealreddog33  •  24 Ianuarie 2024, 15:42

Burcă tată, te credeam mai antrenor! Din Țâră sare mingea ca din lemn, nu poate face o preluare, un dribling, un șut pe poartă nu dă cum trebuie. Mai e și lent pe deasupra, mai exact un pic mai rapid decât melcul. Ce ai văzut tu la el???

magic4ever
magic4ever  •  24 Ianuarie 2024, 15:29

Pop merita mult mai mult decat Tira sa ramana la Dinamo pentru ca a contribuit la mai multe goluri si faze ofensive pt Dinamo in divizia B si la Baraj si in plus era un atacant de careu care proteja bine mingea si avea un joc bun de cap si putea sa devieze multe mingii pentru extreme sau mijlocasi...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează