FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

VIDEO/FOTO Petrolul își pregătește centenarul: logo special și ce surprize vor avea suporterii. Mircea Dridea, discurs emoționant

Articol de , - Publicat vineri, 10 mai 2024 20:26 / Actualizat vineri, 10 mai 2024 22:30

Petrolul Ploiești a prezentat astăzi detalii inedite care vor alcătui programul aniversării celor o sută de ani de la înființare.

Unul dintre cluburile de tradiție din România, Petrolul Ploiești, aniversează o sută de ani de la înființare, astăzi prezentându-se noul logo în cadrul unui eveniment special. Pe lângă numărul 100, apar siglele istorice ale grupării, sonda de petrol, un icon al clubului, iar în unele imagini un cap de lup, stilizat, o altă emblemă a galben-albaștrilor.

31decembrie 1924 este data fondării clubului, sub numele Juventus București, ulterior cunoscând alte denumiri până a devenit ceea ce este astăzi, Petrolul Ploiești

Pregătesc petrecerea! Vești mari înaintea meciului decisiv pentru salvare » Stadion plin și om de bază recuperat
Play-out
Pregătesc petrecerea! Vești mari înaintea meciului decisiv pentru salvare » Stadion plin și om de bază recuperat

Obiecte de colecție, un concert pop și hip-hop, urmat de un meci de gală

La loc de cinste au stat trofeul de campioană din 1966, ultimul câștigat de ploieșteni, precum și alte obiecte de colecție. Primul fanion de la amicalul istoric cu Slavia Praga din 1925, când clubul purta numele Juventus București.

Apoi fanionul de la celebra victorie cu Liverpool (3-1) din 1966, când a fost nevoie de al treilea meci ca englezii să răpună Petrolul, tricoul galben-roșu al lui Mihai Mocanu din același an de grație pentru "găzari", dar și alte obiecte memorabile.

+13 FOTO

7trofee a cucerit Petrolul, patru campionate și trei Cupe ale României

Președintele clubului, Claudiu Tudor, a anunțat și alte momente prin care Petrolul va celebra centenarul. Pe 30 iunie, va fi un concert unde vor cânta Smiley, Puya, Cabron, Killa Fonic, Nico (ultimii patru artiști fiind ploieșteni). Cabron va compune și un imn dedicat Centenarului.

În perioada 6-8 septembrie va fi un meci de gală, ploieștenii fiind în discuții pentru un adversar de calibru. Totodată, Claudiu Tudor a dezvăluit și un film spectaculos de prezentare, dedicat Centenarului petroliștilor.

Speech-ul lui Mircea Dridea, legenda vie a Petrolului: „Se știu necazurile noastre"

Printre invitații speciali prezenți la eveniment s-a numărat legendarul Mircea Dridea (87 de ani). O punte între trecutul glorios al grupării și prezentul din care nea Mircea face parte, ca membru fondator al clubului.

"Acum un an și ceva ne pândea falimentul. Se știu necazurile noastre. Sperăm la mai bine. Suntem în județul Prahova, cu 800.000 de locuitori, într-un oraș cu 200.000 de locuitori și a trebuit să vină un străin să preia această echipă! Asta e situația Ploieștiului... Acum, poate vor sprijini mai mult și prahovenii.

Oriunde am fost în lume, indiferent de țară, s-a spus mereu: Petrolul România", a spus Mircea Dridea în speech-ul său.

Printre cei prezenți au mai fost Ion Marin (câștigătorul Cupei României din 1995), Eduard Iuhasz, Eduard Alexandru (ex-director sportiv Petrolul, șeful observatorilor de la LPF, care a adus o plachetă specială oficialilor clubului), Octavian Grigore, dar și jucători și conducători din prezent ai echipei.

Vă mulțumesc că m-ați acceptat aici. La Dinamo am crescut ca jucător, la Petrolul am crescut ca antrenor. Am creat două echipe frumoase aici și, mai ales, cu mulți ploieșteni, ceea ce este un lucru foarte important
Ion Marin

Citește și alte știri:

E tot mai clar! Și-a îndeplinit obiectivul și pleacă la finalul sezonului » Olanda, următoarea provocare a carierei

video Mircea Rednic, misterios înainte de partida cu Dinamo, decisivă pentru „câini”: „Observ că se tot vorbește. Există anumite suspiciuni” + „M-a deranjat modalitatea în care am fost dat la o parte”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează