FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - FCSB

VIDEO + FOTO Petrolul - FCSB, derby dramatic la Ploiești. Grozav a egalat la ultima fază din penalty, după ce roș-albaștrii au avut 2-0

Articol de , , , - Publicat sambata, 28 octombrie 2023 22:30 / Actualizat luni, 30 octombrie 2023 11:50

Petrolul Ploiești și FCSB au remizat, scor 2-2, în etapa #14 din SuperLiga. Roș-albaștrii au condus cu 2-0, însă ploieștenii au revenit și au egalat la ultima fază, în minutul 90+7, prin Gicu Grozav, care a transformat cu noroc un penalty.

Cronică Andrei Crăițoiu: Spectacol de la A la Z!

Rivalitatea București - Ploiești e din ce în ce mai mare. Nimeni nu știe când a început ura între cele două orașe legate mai nou de o autostradă. Poate când Rapidul s-a întors la București celebrând titlul? Sau poate altă dată.

Până la start, cu un moral excelent și cu un singur gol primit în ultimele patru confruntări din Superligă și neînvinși pe teren propriu în ultimele cinci confruntări, erau „lupii” lui Pârvu.

+19 FOTO

S-au încălzit cu „Freed From Desire”

De partea cealaltă, bucureștenii de la FCSB care au scârțâit în egalul fără goluri cu Voluntari. Dar pe hârtie pleca cu prima șansă. Asta și după ce n-au mai pierdut de fix două luni în campionat. Plus statistica favorabilă: patru meciuri contra prahovenilor fără înfrângere. 

Petrolul le-a stricat sărbătoarea ultima dată acum 8 ani, 6 luni și 20 de zile, când Nepomuceno, reușea unicul gol în poarta roș-albaștrilor, tot într-un meci arbitrat de „centralul” Radu Petrescu, în fața a aproape 32.000 de spectatori. După un „Freed From Desire” care a dezmeticit publicul, a început derby-ul.

Șocant: bătaie cu scaune, steaguri și jandarm rănit în Petrolul - FCSB!
PETROLUL - FCSB
Șocant: bătaie cu scaune, steaguri și jandarm rănit în Petrolul - FCSB!

Blitzkrieg la Ploiești!

Spectacolul scenografic al gazdelor a fost ca de fiecare dată impresionant, dar Djokovici n-a ținut cont de fanii adverși și i-a redus la tăcere după doar un minut și jumătate. Gigi, ți-a făcut-o! Și ți-a „bătut” și obrazul. Pasă specialitatea casei a căpitanului Olaru, deviată prost de brazilianul Jair, iar Damjan a tras cu toată forța, din 12 metri, și l-a învins fără nicio emoție pe experimentatul Zima. 

Pârvu și-a pus mâinile în cap, ultrașii FCSB-ului veniți de la București au pornit recitalul torțelor, în timp ce petroliștii au oftat și-au luat-o de la capăt. La primul meci ca titular la Petrolul, Iustin Răducan trimis pe teren în locul lui Musi a vrut să demonstreze că și el poate! 

Și-a vrut să restabilească egalitatea după doar trei minute. A ciupit din prima mingea trimisă de pe dreapta de Hanca, dar pe Târnvoanu nu l-a putut păcăli chiar dacă i-a luat fața lui Ngezana.

Jair, din alt film

După accidentarea urâtă a lui Hanca (25) și schimbarea plină de nervi a lui Dawa (35), tot FCSB a fost cea care a controlat mai mult jocul. Chiar dacă gazdele au încercat de câteva ori să dea senzație că sunt pe teren la un adevărat derby și nu doar la un meci pe care trebuia să-l bifeze, nu le-a ieșit aproape deloc. 

Cu mai multă dorință decât până acum, FCSB era pe totul terenul. Și fiecare raid a însemnat un girofar aprins care anunța pericolul la poarta lui Zima. Olaru l-a făcut iar KO pe Jair amențit și fără să fie conectat la meci, mingea a ajuns ca într-un copy-paste la Djokovici, dar șutul acestuia în plin a trecut peste poartă. 

Tavi Popescu a închis prima parte cu două ocazii, ratate și acumulând și mai multă frustrare că nu-i iese nimic. Prima cânt a șutat din afara careului și-a ratat ținta (42), a doua, „capul” din 44 prin de Zima. Și s-a intrat la cabine

VIDEO cu reușita: copy-paste și golul lui Băluță

Partea secundă a început exact ca prima. Incredibil! Cu un gol marcat rapid de FCSB, doar că de această dată cu Alex Băluță la finalizare. Miculescu a tras să rupă bara, mingea revenit la Băluță care a înțepat-o și-a făcut 2-0. Asistentul Mircea Grigoriu a validat reușita, Petrescu a arătat centrul terenului, dar a așteptat validarea din camera VAR (49). 

Petrolul a intrat în joc târziu când șutul lui Grozav (67) a trecut puțin pe lângă bara din stânga a lui Târnovanu. Și asta după o fază la limită, cu un posibil henț făcut de Pantea. A urmat o lovitură liberă executată impecabil de Jair (70) care l-a lăsăt fără replică pe Târnovanu și arena „lupilor” a „explodat” la propriu, după ce brazilianul foarte slab în prima parte i-a băgat în cărți. 

Același Jair a pasat senzațional pentru Grozav, dar șutul ex-dinamovistului a trecut milimetric pe lângă poartă, scos cu greu de Târnovanu. Meciul a prins gust de El Clasico mioritic!

S-au jucat cu focul

FCSB a dispărut total din joc, inexplicabil, deși asta s-a mai întâmplat și-n precedentele meciuri. Charalambous era un car de nervi pe margine, Pintilii mai țâșnea și el de pe bancă să urle, dar degeaba. FCSB nu doar că n-a mai avut ocazii după golul de 1-2 al Petrolului. FCSB n-a mai ajuns la poartă ca să mai poată avea ocazii. Și asta i-a costat cu vârf și îndesat! 

Cu șase secunde înainte de finalul timpului suplimentar, Ngezana a sărit pe Jair, iar „centralul” Radu Petrescu a dictat lovitură de la 11 metri. Confirmarea a venit din VAR, Grozav a bătut, a marcat pe sub Târnovanu și a „aruncat” stadionul în aer (90+7) Așa s-a scris istoria unui nou episod de poveste. 

Clasamentul din SuperLiga

FINAL. Petrolul Ploiești - FCSB 2-2

  • Vezi AICI cele mai interesante statistici!
  • Televizare: Prima Sport 1, Orange Sport 1, Digi Sport 1
  • Au marcat: Jair 70, Grozav 90+7 (pen.) / Djokovic 2, Băluță 49
  • 13.250 de fani sunt la meci pe „Ilie Oană”, număr oficial

VIDEO. Petrolul - FCSB » Suporterii ploieșteni s-au luat la bătaie între ei

  • Au fost și incidente la Ploiești. Mai multe facțiuni din peluza petrolistă s-au luat la bătaie. Un jandarm care a încercat să intervină a fost rănit și dus cu ambulanța la spital
  • Petrolul a continuat să atace după golul marcat, iar Grozav a fost aproape de gol, însă Târnovanu a respins spectaculos în corner, de la firul ierbii.
  • Jair a redus din diferență cu un gol superb, din lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. A tras plasat, aproape de vinclu, iar Târnovanu nu a apucat să plonjeze

VIDEO. Gol controversat marcat de Alex Băluță. A trecut mingea linia porții?

  • Alexandru Băluță a marcat primul gol la FCSB, la 4 minute de la reluarea partidei. A fost o reușită controversată. A trimis balonul spre poartă, Zima a scos, da nu a fost evident dacă din fața sau din spatele liniei porții. Radu Petrescu a acordat gol în teren, faza a fost verificată la VAR și decizia „centralului” a fost menținută
  • Dawa a avut o intrare dură asupra lui Hanca. L-a luat pe sus pe jucătorul Petrolului, care a rămaz căzut pe gazon. A intervenit echipa medicală, care a venit cu targa pe gazon. Sergiu a părăsit pe picioare terenul și a fost înlocuit cu Petrovic. În minutul 34, Dawa a fost și el schimbat, cu Lixandru. A părăsit nervos terenul și s-a dus direct la vestiare
Petrolul - FCSB, derby dramatic la Ploiești. Grozav a egalat la ultima fază din penalty, după ce roș-albaștrii au avut 2-0

VIDEO. Coregrafia ultrașilor Petrolului în startul meciului

  • Nici nu începuse bine meciul, că FCSB a deschis scorul. Djokovic a tras la colțul lung și a punctat, chiar în fața peluzei Petrolului, care a afișa o coregrafie spectaculoasă în acel moment
+19 FOTO

Petrolul - FCSB, echipele de start: 

PETROLUL (4-3-3): Zima - Dumitriu, Papp, Meijers (cpt.), P. Justiniano - Doua, Seto, Hanca - I. Răducan, Grozav, Jair
Rezerve: Eșanu, Huja, Diomande, Denis Radu, Jefferson, Rădulescu, Abuashvili, Petrovic, Mihai Roman
Antrenor: Florin Pârvu

FCSB: Târnovanu - Pantea, Ngezana, Dawa, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru - Al. Băluță, D. Rotariu, O. Popescu
Rezerve: 99. Vlad, 2. V. Crețu, 6. Haruț, 11. Miculescu, 15. Gogescu, 16. Lixandru, 9. Compagno, 80. Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

Arbitru: Radu Petrescu (București) / A1: Mircea Mihail Grigoriu (București) / A2: Mihai Marius Marica (Bistrița) / Arbitru VAR: Horațiu Feșnic (Cluj) / Arbitru AVAR: Claudiu Doru Lucaciu (Cluj) / R1: George Cătălin Găman (Craiova) / Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea).
Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești (Capacitate: 15.500 de locuri)

Detalii oferite de reporterii GSP prezenți pe stadion

  • În momentul în care jucătorii FCSB au ieșit să inspecteze gazonul, suporterii Petrolului a început să strige „slugilor”
  • Ultrasii din peluza Petrolului munceau de zor la o coregrafie la ora 19:10. Montau scaune, bannere, pânze. Erau aproximativ 1000 de suporteri pe stadion cu o oră și jumătate înainte de fluierul de start al partidei
  • Cu o oră înainte de start, erau 5.000 de fani pe arena din Ploiești. Galeriile celor două echipe s-au înjurat oribil
  • Dragoș Mihalache va da lovitura de start a meciului. El e un fost jucător al Petrolului din anii ‘90 și 2000. Dragoș Mihalache are 80 de prezențe în tricoul Petrolului și 13 goluri marcate!
  • 9 aprilie 2015, FCSB - Petrolul 0-1 (gol Nepomuceno): a fost ultima victorie reuşită de Petrolul cu FCSB. Arbitrul era tot Radu Petrescu, la fel ca azi. De atunci au trecut 8 ani, 6 luni și 20 de zile
  • Suporterii de pe stadion au huiduit când FCSB a ieșit la încălzire. Au intrat apoi jucătorii Petrolului, iar în boxe a început să cânte melodia „Freed from desire”. Fanii prahoveni au cântat în cor refrenul melodiei pe care se încălzește și Liverpool
+14 FOTO

VIDEO. Atmosfera de la „Ilie Oană” înainte de Petrolul - FCSB

VIDEO. Ce a declarat Narcis Răducan despre Iustin, fiul lui, titular la Petrolul cu FCSB

Statistici înainte de meci

  • FCSB conduce şi clasamentul privind meciurile jucate din postura de echipă vizitatoare (16 puncte), palmaresul roş-albaştrilor în deplasare cuprinzând cinci victorii, un rezultat de egalitate şi doar o partidă pierdută (28 august 2023, UTA-FCSB 2-1).
  • Trupa condusă de Elias Charalambous şi Mihai Pintilii a marcat în toate cele şapte deplasări, în patru dintre aceste jocuri înscriind cel puţin câte două goluri, se arată într-o analiză realizată de statisticianul GSP Liviu Manolache.
  • O singură înfrângere au suferit prahovenii pe teren propriu în ediţia curentă, 0-2 cu FC Voluntari (31 iulie 2023), în rest două succese (3-2 Farul, 4-3 FCU 1948) şi patru remize.
  • 9 aprilie 2015, FCSB-Petrolul 0-1 (gol Nepomuceno) a fost ultima victorie reuşită de ploieşteni pe prima scenă în duelurile cu gruparea bucureşteană. În ediţia precedentă, FCSB s-a impus în ambele confruntări din sezonul regular, 2-0 pe terenul „lupilor galbeni" şi 4-1 „acasă".

Elias Charalambous, înainte de Petrolul - FCSB: „Avem doi absenți, pe Florinel Coman și Ovidiu Popescu”

„Urmează alt meci important pentru echipa mea. Cred că jucătorii mei sunt pregătiți. Știm că vom înfrunta un adversar bun, o echipă care se apără foarte bine, care nu a primit multe goluri în ultimele meciuri. Se apără bine și încearcă să joace pe contraatac, dar suntem pregătiți pentru asta.

Venim după un egal alb, singurul meci în care nu am înscris în acest sezon. Vom încerca să fim mai buni, ne simțit pregătiți și mergem acolo să luăm cele 3 puncte. Nu există meci ușor în campionatul ăsta, ați văzut câte puncte pierd echipele de sus împotriva celor mai mici.

Avem doi absenți. Unul este Florinel, accidentat, celălalt Ovidiu Popescu, suspendat. Restul jucătorilor sunt pregătiți să joace. Vom vedea cum va evolua situația lui Coman, dar cred că va fi pregătit pentru meciul cu Rapid, nu cel de Cupă”, a precizat antrenorul cipriot la conferința de presă de vineri. 

FOTO. Rivalitatea Petrolul - FCSB, în imagini: scenografii de senzație și momente pline de tensiune

Rivalitatea aprigă dintre galerii e omniprezentă la duelurile dintre „lupi” și bucureșteni. Aproape fără excepție, galeriile celor două au fost la înălțime. Iată câteva dintre scenografiile și mesajele afișate de fani la meciurile directe:

Rivalitatea FCSB - Petrolul, în imagini / Sursă foto: Arhivă GSP
Rivalitatea FCSB - Petrolul, în imagini / Sursă foto: Arhivă GSP
Rivalitatea FCSB - Petrolul, în imagini / Sursă foto: Arhivă GSP
Rivalitatea FCSB - Petrolul, în imagini / Sursă foto: Arhivă GSP
Rivalitatea FCSB - Petrolul, în imagini / Sursă foto: Arhivă GSP
+45 FOTO

Toți jucătorii Petrolului știu care este miza meciului cu FCSB: „Cel mai important din campionat”

Gicu Grozav, 33 de ani, vedeta prahovenilor, a explicat ce așteptări au el și coechipierii de la duelul de sâmbătă seară de pe arena „Ilie Oană”:

„Probabil, este cel mai important meci din campionat pentru noi. Sunt conștienți și ei (n.red noii sosiți la Petrolul) de acest lucru, vorbim de acest lucru, știu exact miza.

Important e ca noi, ca echipă, să facem un meci bun. Nu contează cine va marca, sper doar ca noi să marcăm mai multe goluri decât ei și să câștigăm. Venim după un meci bun. Întâlnim o echipă puternică, se bate la campionat, cu șanse reale, suntem montați să facem un meci bun.

La fiecare meci încerc să șutez din diverse poziții. Sunt conștient de calitățile mele, dar nu pot dezvălui acum dacă voi încerca să șutez și de la distanță”, a reacționat Grozav, atunci când a fost întrebat de jurnaliștii ploieșteni dacă va încerca să-l surprindă pe Ștefan Târnovanu, portarul adversarilor de sâmbătă.

VIDEO Conferința de presă susținută de antrenorul Florin Pârvu înaintea derby-ului cu FCSB

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Absență grea pentru FCSB la următoarele două meciuri: „Chiar și așa, mergem să luăm 3 puncte”

Contestat zilele trecute, a fost acum delegat la Petrolul - FCSB! Prima reacție

Pericolul #1 pentru FCSB sâmbătă la Ploiești: „Încerc să șutez din diverse poziții, să surprind”. Vrea o nouă Cupă a României cu Petrolul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (229)
Yuri_macel
Yuri_macel  •  12 Noiembrie 2023, 22:39
Postat de Prazar_de_mic pe 11 Noiembrie 2023, 19:30

Mai ai curaj sa răspunzi, ***!? *** de fcsb-ist. Dacă ești bărbat asuma-ti și contul ăsta, nu te face ca habar nu ai cine-i random ! În final, îti doresc sa ai viata puiului de găină, dacă neuronul ăla pe care îl mai ai te ajuta sa înțelegi expresia asta!!

Ba prostule lunea normala nu-si traieste viata pe un site. Mai face si altceva. Mai inteam aici mai facem o caterinca si gata. Nu stiu cine e ala dar vad ca-ti marcheaza existenta. Il vezi ai printre piticii lu Alba ca Zapada. Acum sunt 8. Acestea fiind zise iti raspund si eu la amabilitati si-ti doresc sa iei repede liftul la -2. Metrii nu etaje

Prazar_de_mic
Prazar_de_mic  •  11 Noiembrie 2023, 19:30
Postat de Yuri_macel pe 02 Noiembrie 2023, 23:03

Ce legatura are ma prostule gramatica ca am pus un a in loc de e? Tu stii ce e aia gramatica? ***

Mai ai curaj sa răspunzi, ***!? *** de fcsb-ist. Dacă ești bărbat asuma-ti și contul ăsta, nu te face ca habar nu ai cine-i random ! În final, îti doresc sa ai viata puiului de găină, dacă neuronul ăla pe care îl mai ai te ajuta sa înțelegi expresia asta!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Yuri_macel
Yuri_macel  •  02 Noiembrie 2023, 23:03
Postat de Prazar_de_mic pe 02 Noiembrie 2023, 02:42

'' Nu știu ma cine a randon asta '' Ne-ai spart cu gramatica.. Stimabile, las-o ușor cu lumea ta de proști.. El ciobandante suprem v-a caracterizat cel mai bine. În rest, toate bune.

Ce legatura are ma prostule gramatica ca am pus un a in loc de e? Tu stii ce e aia gramatica? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (229)
Comentează