FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OUT

VIDEO+FOTO Final dramatic la retrogradare: Chindia revine de la 0-2, dar pică în B! FC Argeș, duel „șoc” cu Dinamo/Oțelul + FCU Craiova câștigă play-out-ul și va fi gazdă în barajul pentru Europa

Chindia - FC Voluntari 2-2, FC Argeș - Petrolul 3-0 și UTA - FCU Craiova 1-1 s-au jucat azi, de la aceeași oră (20:00), în ultima etapă din play-out. +34   FOTO
Chindia - FC Voluntari 2-2, FC Argeș - Petrolul 3-0 și UTA - FCU Craiova 1-1 s-au jucat azi, de la aceeași oră (20:00), în ultima etapă din play-out.

Articol de , - Publicat vineri, 19 mai 2023 19:50 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 22:11

Chindia - FC Voluntari 2-2, FC Argeș - Petrolul 3-0 și UTA - FCU Craiova 1-1 s-au jucat azi, de la aceeași oră (20:00), în ultima etapă din play-out.

3 mari concluzii:

  • Chindia a retrogradat direct, alături de CS Mioveni;
  • Barajele pentru menținere/promovare: UTA - Gloria Buzău și FC Argeș - Dinamo/Oțelul;
  • Semifinala barajului pentru Conference League: FCU Craiova - FC Voluntari (oltenii vor găzdui partida).

Clasamentul în play-out:

Chindia a retrogradat. FC Argeș - Oțelul/Dinamo, la baraj

În condițiile în care prezența UTA-ei la baraj era sigură, iar FCU juca doar pentru poziția de gazdă la prebarajul de Conference League cu FC Voluntari, meciul de la Arad a trecut în plan secund. 

"Reflectoarele" s-au îndreptat către partidele de la Târgoviște și Pitești, unde Chindia, contra ilfovenilor, și FC Argeș, împotriva Petrolului, au jucat pentru evitarea retrogradării directe în Liga 2. 

Știm barajele de promovare/menținere în Superliga » Când are loc tragerea la sorți și când se joacă partidele
BARAJE
Știm barajele de promovare/menținere în Superliga » Când are loc tragerea la sorți și când se joacă partidele

În duelul de la distanță cu piteștenii, echipa de lângă Turnul Chindiei a pornit cu avantajul unui punct în plus, însă a avut în față un adversar mai interesat să puncteze la Târgoviște decât Petrolul, fără licență de Europa, la Pitești. 

Și cum era de așteptat, Argeșul a fost cel care a spart gheața: Tofan, minutul 27, 1-0. Scoruri la care Argeșul mergea la baraj, iar Chindia era picată! Galeria târgoviștenilor s-a mobilizat prompt: "Haideți, bă, că a dat gol Piteștiul! Jucați, că altfel retrogradăm!". 

Însă scandările tribunelor nu i-au mobilizat pe jucătorii lui Toni Petrea, mai apăsați parcă de miza imensă a partidei. În multe momente au arătat ca o echipă aflată în deplasare, culmea, pe stadionul a cărui inaugurare au așteptat-o 4 ani, iar pentru lipsa de ambiție și determinare au plătit în finalul primei părți: Damașcan, 0-1 (42), Aimar Meleke, 0-2 (45+2)

Astfel că, la pauză, cu Argeșul în avantaj, Chindia condusă și 0-0 în UTA - FCU Craiova, situația era următoarea: 

  • FCU Craiova - Voluntari, în prebarajul pentru Conference League. La egalitate de puncte, 36, oltenii fiind avantajați de faptul că au venit din sezonul regulat cu un bagaj mai are de puncte: 40, față de 34;
  • UTA și FC Argeș la barajul de retrogradare/promovare;
  • Chindia și CS Mioveni retrogradate direct.

Partea secundă a debutat exploziv. S-a deblocat tabela și la Arad, în dreptul amfitrionilor (Postolachi), iar la Târgoviște, Neguț, proaspăt intrat, a readus speranțele în tribune. Entuziasmul a crescut și mai mult când s-a aflat că, la Pitești, Irobiso a egalat. Numai că golul i-a fost anulat petrolistului după consultarea VAR-ului: ofsaid! 

Mai rău pentru târgovișteni, n-a trecut mult timp și lupii galbeni au rămas și-n inferioritate, după eliminarea lui Moldoveanu (62). Avantaj, FC Argeș! Când "centralul" Marcel Bârsan l-a expediat la cabine și pe Irobiso (72), tot cu "roșu" direct, a fost clar că piteștenii nu vor avea emoții cu un Petrolul rămas în opt jucători de câmp. 

Dincolo, la Târgoviște, Chindia a început în sfârșit să "miște", iar Șerban a găsit și el drumul spre gol: 2-2 (75). Minut în care, la Arad, Van Durmen a egalat și el pentru FCU, asigurându-i astfel echipei sale statutul de gazdă în duelul cu FC Voluntari.

UPDATE, ora 21:59 » Final pe cele 3 stadioane.

UPDATE, ora 21:54 » FC Argeș - Petrolul 3-0. Jakolis înscrie din lovitură liberă în prelungiri.

UPDATE, ora 21:48 » FC Argeș - Petrolul 2-0. Jobello îl execută pe Vâlceanu și încheie conturile în Trivale, minutul 86.

UPDATE, ora 21:45 » Petrolul e apostrofată la Târgoviște:

UPDATE, ora 21:37 » UTA - FCU Craiova 1-1. Van Durmen egalează pe arena „Francisc Neuman”. La aceste scoruri, FCU Craiova va găzdui barajul pentru Europa cu FC Voluntari.

UPDATE, ora 21:37 » Chindia - FC Voluntari 2-2. Andrei Șerban egalează în minutul 75 cu o execuție superbă din marginea careului.

UPDATE, ora 21:33 » Petrolul rămâne în 8 jucători de câmp. Irobiso este eliminat, după intervenția VAR. Provocat, atacantul oaspeților și-a lovit fără minge un adversar. În minutul 72, FC Argeș - Petrolul 1-0.

UPDATE, ora 21:25 » „Dublă” Postolachi în UTA - FCU Craiova? Nu. Atacantul trecut pe la PSG înscrie, dar VAR-ul intervine și găsește un fault comis în prealabil de jucătorul gazdelor. Rămâne 1-0 pentru arădeni, minutul 67.

UPDATE, ora 21:19 » În minutul 62 al duelului FC Argeș - Petrolul (1-0), Robert Moldoveanu este eliminat de Bârsan, după intervenția VAR. Fostul atacant de la Dinamo a avut o intrare brutală, cu talpa pe glezna lui Rizzi.

UPDATE, ora 21:19 » Ocazie mare în UTA - FCU Craiova. Ubbink trimite în transversală, la 1-0 pentru arădeni, minutul 58.

UPDATE, ora 21:17 » În minutul 56 al meciului FC Argeș - Petrolul, la 1-0, Irobiso ratează o ocazie uriașă, 1 la 1 cu Micle.

UPDATE, ora 21:15 » Irobiso înscrie în Argeș - Petrolul, dar golul lui e anulat pentru poziție de ofsaid. Minutul 53.

UPDATE, ora 21:11 » Postolachi deschide scorul la Arad, în urma unui corner. UTA o conduce pe FCU Craiova. Minutul 48.

UPDATE, ora 21:10 » Chindia reduce din ecart (min. 48). Neguț înscrie contra Voluntariului cu o execuție din „căciulă”.

UPDATE, ora 21:07 » Start în repriza secundă.

UPDATE, ora 20:51 » Pauză pe toate cele 3 stadioane. Huiduieli masive la Târgoviște:

UPDATE, ora 20:49 » FC Voluntari dublează avantajul în meciul contra Chindiei. Înscrie Meleke în prelungirile primei reprize. Chindia stă acum la mâna Petrolului, care trebuie să o încurce pe FC Argeș.

UPDATE, ora 20:50 » Detaliu inedit de la FC Argeș - Petrolul. Tony Njike (25 de ani) s-a întors abia ieri în țară, după ce a fost plecat pentru a fi alături de soție, care a născut. Mijlocașul piteștenilor nu s-a antrenat deloc în ultimele două săptămâni!

+30 FOTO

UPDATE, ora 20:43 » După o eroare mare în defensiva Chindiei, Damașcan deschide scorul pentru FC Voluntari (minutul 42). Echipa lui Petrea, cu un picior în Liga 2!

UPDATE, ora 20:35 » Ocazie pentru Petrolul în minutul 34, Jair lovește bara.

UPDATE, ora 20:28 » Tofan deschide scorul în FC Argeș - Petrolul (minutul 27), după o centrare a lui Calcan. La aceste scoruri, piteștenii merg la baraj, iar Chindia e picată! Galeria târgoviștenilor reacționează: „Haideți, bă, că a dat gol Piteștiul! Jucați că altfel retrogradăm!”.

UPDATE, ora 20:25 » Imagini impresionante la Arad. Tot stadionul cântă imnul echipei!

UPDATE, ora 20:20 » Cele mai importante faze de la cele 3 partide (VIDEO)

UPDATE, ora 20:10 » Atmosfera de pe noua arenă a Chindiei:

UPDATE, ora 20:00 » Au început meciurile pe cele 3 stadioane.

UPDATE, ora 19:50 » La oficiala din Trivale, sunt doi reprezentanți ai unui club din Belgia. Din informațiile Gazetei, aceștia au venit să-l vadă pe Țicu la treabă. Iar șansele ca fundașul stânga să părăsească România în vară sunt foarte mari. Prahovenii solicită în jur de 500.000 de euro, plus bonusuri de performanță.

UPDATE, ora 19:30 » Discrepanță mare la FC Argeș - Petrolul. Din informațiile GSP, jucătorii Petrolului au promisă pentru acest joc o primă de 50.000 de euro la victorie. În plus, în cazul unui succes, fotbaliștii prahovenilor vor încasa săptămâna viitoare și singurul salariu restant. FC Argeș joacă pe burta goală!

FINAL. Chindia - FC Voluntari 2-2

Chindia - FC Voluntari. Echipele de start

CHINDIA: D. Moldovan - Orozco, Corinus, Celea, Dumitrașcu - Dulca, Akhmatov - D. Popa, Perianu, Popadiuc - Cooper
REZERVE: Căbuz - C. Avram, M. Ioniță, Vorobjovas, A. Șerban, S. Buș, Al. Jipa, Neguț, Fl. Petre
ANTRENOR: Anton Petrea

FC VOLUNTARI: M. Popa - U. Meleke, Matricardi, Armaș - C. Costin, Rață, Sigurjonsson, Aliji - Lopes, Nemec, Damașcan
REZERVE: J. Fernandez - Paz, K. Meleke, Dumiter, Al. Vlad, Tavares, Răduț, Merloi, Voican
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

Stadion: Eugen Popescu (Târgovişte)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Orbuleţ Mircea (Bucureşti) / Arbitru VAR: Kovacs Istvan (Carei), Arbitru AVAR: Mitruţi Daniel (Craiova)

FINAL. FC Argeș - Petrolul 3-0

FC Argeș - Petrolul. Echipele de start

FC ARGEȘ: Micle - Tofan, Dobrosavlevici, Zebic, Rizzi - Njike, Meza Colli, Bassong - Jobello, Garita, Calcan
REZERVE: Micu - Jakolis, Estevam, Rocha Biai, G. Crețu, Koubemba, Neto Hanne, Pîrvu, Moisie
ANTRENOR: Bogdan Argeș Vintilă

PETROLUL: Vâlceanu - Mathaus, Meijers, R. Grigore - Doua, Diomande, Jefferson, Jair, Țicu - Irobiso, Grozav
REZERVE: Leitner - M. Ioniță, Borța, Purtic, Seto, Moldoveanu, L. Dumitriu, Bucur, M. Rădulescu
ANTRENOR: Florin Pârvu

Stadion: Nicolae Dobrin - Trivale (Piteşti
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Artene Ovidiu (Vaslui) / Arbitru VAR: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti), Arbitru AVAR: Constantinescu Andrei (Bucureşti)

FINAL. UTA - FCU Craiova 1-1

UTA - FCU Craiova. Echipele de start

UTA: Fl. Iacob - Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Abeid - Otele, Batha, Ubbink - R. Pop, Postolachi, Stahl
REZERVE: Kucher - M. Dobrescu, Chindriș, Cascini, P. Anton, Șteau, Iurasciuc, Keșeru, Roger
ANTRENOR: Mircea Rednic

FCU CRAIOVA: Gurău - Negru, Duarte, Huyghebaert, Mascarenhas - Dr. Albu, Vl. Achim - Baeten, Piccolomo, G. Ganea - A. Chițu
REZERVE: D. Popa - Vanghele, Henriques, Durmen, Asamoah, Bahassa, Sidibe, Blănuță, Ibrahim
ANTRENOR: Nicolo Napoli

Stadion: Arena Francisc Neuman (Arad)
Arbitru: Andrei Florin (Târgu Mureş) / A1: Tunyogi Ferencz (Zalău), A2: Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa) / Arbitru VAR: Popa Cătălin (Piteşti), Arbitru AVAR: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare)

VEZI ȘI:

Cozi imense și scandal la Târgoviște înainte de Chindia - FC Voluntari
CHINDIA - FC Voluntari
Cozi imense și scandal la Târgoviște înainte de Chindia - FC Voluntari
Detalii explozive de la Petrolul: Constantin Budescu i-a dat cu flit antrenorului Florin Pîrvu!
PETROLUL
Detalii explozive de la Petrolul: Constantin Budescu i-a dat cu flit antrenorului Florin Pîrvu!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (80)
george.br
george.br  •  21 Mai 2023, 21:43
Postat de TIborSzoltan pe 20 Mai 2023, 19:04

Ei… si tu cam exagerezi… e adevarat, Steaua a foat infiintata de comunisti in prima liga. E adevarat ca a jucat numai in liga 1 de la înființare însă doar pana la desființare. In prezent fcsb e doar o clona, nu are legatura cu Steaua. E drept ca Steaua are cele mai bune rezultate dintre echipele romanesti. Rezultatele sunt un pic trunchiate, pentru ca echipa comunista “aresta” jucatorii valoroși de la toate echipele din tara- practic Steaua deținea nationala României. La fel cealalta echipa comunistoida infiintata direct in prima liga, dinamo bucuresti - o alta echipa infiintata de partidul comunist in prima liga, prin desfiintarea unirii tricolor si a ciocanului bucuresti. Spre deosebire de Steaua, dinamo (care in mod identic fura jucatorii de valoare de la echipele din campionat, dar numai aia care nu erau deja furați de Steaua), nu a avut rezultate, si este cea mai urata echipa din Romania. Noi inca nu am scapat de comunism, de balcanism, din acest motiv exista aceste starvuri comunistoide si suporteri ai comuniștilor. Trebuie sa intelegi faptul ca numai in spatiul sovietic/ex-sovietic gasesti echipe cu numele astea dezagreabile, adica pe la Tbilisi, Moscova, batumi, bucuresti, Minsk, Belgrad, samd. Inca ne purtam ca slugi ai comuniștilor, de aia suntem jnde suntem. Ne place peșcheș ul, spaga, mita. Nu ne place dreptatea, nu onestitatea. Ne cam place sa furam, sa clonăm, sa mințim, sa ne slugarnicim… bine… treaba asta e valabilă pentru suporterii echipelor comunistoide….

***, mogosene! Tu vorbesti de altii cand clona pentru care faci tumbe in fiecare zi aici a fost scornita de partid direct in L2??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  20 Mai 2023, 20:02
Postat de larrycrews pe 20 Mai 2023, 19:37

pai doar Steaua din liga 1 are legatura cu Steaua. restul este bla-baul tau si nu am stat sa citesc.

Din ce vad eu, clasamentul arata asa: 1. Farul 2. Fe ce se be 3. CFR 4. Universitatea Craiova S-a schimbat alfabetul romanesc? Nu vad numele steaua in acest Clasament…tu la clasamentul din ce an citesti/ te referi??!

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  20 Mai 2023, 19:58
Postat de larrycrews pe 20 Mai 2023, 19:37

pai doar Steaua din liga 1 are legatura cu Steaua. restul este bla-baul tau si nu am stat sa citesc.

Sunt de acord cu tine ca nu stii sa citesti si de aceea ai si un grad redus de intelegere…. Mergi la scoala, te va ajuta in viata…

Vezi toate comentariile (80)
Comentează