FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB

ANALIZĂ Charalambous s-a declarat surprins de Poli Iași, statisticile îl confirmă » Două concluzii frapante: aici subordonează Superliga trupa lui Leo Grozavu!

În tur, FCSB a învins-o pe Poli Iași // sursă foto: GSP +34   FOTO
În tur, FCSB a învins-o pe Poli Iași // sursă foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 15:48 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 16:49

Elias Charalambous (43 de ani), antrenorul lui FCSB, a afirmat astăzi, înainte de meciul cu Poli Iași, că primul aspect care i-a sărit în ochi la jocul moldovenilor este agresivitatea acestora ♦ Statisticile înregistrate în primele 20 de etape ale campionatului îl confirmă pe cipriot. Într-adevăr, trupa lui Leo Grozavu emană prin toți porii agresivitate și intensitate pe faza de apărare.

Marți, 19 decembrie, Poli Iași va primi vizita liderului Superligii, FCSB. În conferința de presă premergătoare partidei, antrenorul roș-albaștrilor, Elias Charalambous, și-a avertizat jucătorii că îi așteaptă un meci de foc:

FCSB, avantaj-record după 20 de etape
FCSB
FCSB, avantaj-record după 20 de etape

„Am văzut multe meciuri ale Iașiului. Când i-am analizat am fost surprins de modul în care joacă, cât de agresivi sunt. Au jucători de calitate, nu ne va fi ușor, dar suntem pregătiți pentru astfel de jocuri”.

Are dreptate Elias Charalambous? Poli Iași, pe locul 5 în Superligă la faulturi comise 

Statisticile înregistrate pe parcursul celor 20 de etape scurse din acest sezon confirmă spusele antrenorului cipriot. Leo Grozavu a asamblat, într-adevăr, o echipă agresivă, care se apără intens, aspect tradus prin numărul de faulturi comise.

Ieșenii ocupă locul 5 într-un clasament al echipelor cu cele mai multe faulturi comise, în medie, pe parcursul celor 90 de minute de joc. 

De 12,69 de ori pe meci faultează elevii lui Leo Grozavu, capitol la care îi depășesc doar Oțelul (16,23 faulturi/meci), Sepsi (14,37), Dinamo (13,13) și FC Botoșani (12,86).

Având în vedere numărul mediu de faulturi, jucătorii Politehnicii au scăpat ușor din perspectiva cartonașelor încasate. Doar de 46 de ori au văzut „galbenul” jucătorii lui Leo Grozavu, locul 9 în această ierarhie, plus 3 cartonașe roșii, sub FC Voluntari, FCSB (câte 5) și Petrolul (4).

Poli Iași, prima în Superligă la două capitole importante

Un parametru care denotă agresivitatea ieșenilor, la care aceștia excelează, este intensitatea cu care aceștia se apără, practic numărul de dueluri, tackling-uri și interceptări pe care aceștia le reușesc la fiecare minut de posesie al adversarilor.

În medie, elevii lui Leo Grozavu se implică în 6,7 acțiuni defensive în fiecare minut în care adversarii au mingea, cel mai mare număr din Superligă, peste Rapid (6,4), Universitatea Craiova (6,3) și Oțelul (6,1) și mult peste codașele acestui clasament, UTA (4,8) și FC Voluntari (4,9).

Pe deasupra, Politehnica domină campionatul și la numărul de interceptări reușite la fiecare 90 de minute de joc, 42,2 în medie, semn că elevii lui Leo Grozavu sunt alerți și citesc bine jocul adversarelor. 

În comparație, media Superligii la acest capitol este de 37,87, la polul opus fiind câteva nume mari, precum Universitatea Craiova (32,58), U Cluj (33,47) și Dinamo (33,54).

28 de goluria încasat Politehnica în cele 20 de meciuri jucate. Cinci echipe au primit mai multe goluri (FC Botoșani - 37, FC Voluntari & FCU Craiova - 33, Farul & Dinamo - 31)

În tur, meciul dintre FCSB și Poli Iași s-a încheiat cu victoria la limită a roș-albaștrilor, 2-1, goluri Ovidiu Popescu și Darius Olaru, respectiv Gabriel Vașvari.

Am întâlnit o echipă cu calitate, trebuia să fim mult mai agresivi, să facem un pas în față mai rapid. Le-am permis celor de la FCSB să joace și sigur că ne-au creat probleme.

- Leo Grozavu, după FCSB - Poli Iași 2-1, în tur

VIDEO. Elias Charalambous, precaut înainte de Poli Iași - FCSB: „Un meci foarte, foarte dificil”

Mai multe știri despre Poli Iași - FCSB: 

Leo Grozavu i-a pus gând rău lui FCSB! Ce surprize le-a pregătit roș-albaștrilor și ce le cere jucătorilor săi
POLI IAȘI
Leo Grozavu i-a pus gând rău lui FCSB! Ce surprize le-a pregătit roș-albaștrilor și ce le cere jucătorilor săi
New-entry pe lista de plecări de la FCSB! Becali s-a răzgândit în 6 zile: „Rămâne doar crema”
FCSB
New-entry pe lista de plecări de la FCSB! Becali s-a răzgândit în 6 zile: „Rămâne doar crema”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
Giorgi
Giorgi  •  19 Decembrie 2023, 02:50

O nouă mizerie ordinară făcuta de cocalarul de la fcsb ,pe langa cea cu hermanstad, acum urmează partida cu Iașul pe care i-am ademenit ca și pe cei de la Sibiu ,cu ceva parale mascate cu un transfer bizar , în schimbul blatuirii meciurilor cu aceștia și să-i de a cele trei puncte în meciul direct !! Cu Sibiul s-a văzut ce blat mizerabil.a făcut ,acum sa vedem azi la meciul cu Iașul daca antrenorul Grozavu pe care-l știm demn ca și Dorinel Munteanu , o sa accepte să blatuiasca meciul și o să-i de-a meciul cocalarului *** de la fcsb !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

legio.sud
legio.sud  •  18 Decembrie 2023, 20:36

Iliuță e pregătit !!! Bă GG a făcut pregătirea meciului când a negociat cu Schwartz ( Șfaițer ) de la Iași , lasă glumițele că nu esti talentat .

contrabas3
contrabas3  •  18 Decembrie 2023, 17:58
Postat de paiazze pe 18 Decembrie 2023, 17:06

Ba, voi stiti ce inseamna "a subordona"? Sau ati luat de buna o prostie spusa de un fotbalist si habar n-aveti ce vorbiti? ***, pe cuvant. Cand crezi ca nu puteti fi mai praf decat sunteti, bum!, veniti cu o *** cat casa...

Unii de la gesepe nu cunosc bine limba română. La fel au făcut și cu ,,ironia” pe care o folosesc de ani de zile în locul cuvântului ,,sarcasm”.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează