FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - OȚELUL GALAȚI

VIDEO Pacea din Copou » Poli Iași și Oțelul, egal în Derby-ul Moldovei: a 11-a remiză a sezonului pentru Dorinel Munteanu!

Imagine surprinsă în derby-ul Moldovei  / FOTO: Facebook@ Oțelul Galați
Imagine surprinsă în derby-ul Moldovei / FOTO: Facebook@ Oțelul Galați

Articol de , - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 20:04 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 10:48

Poli Iași și Oțelul Galați nu s-au omorât cu fotbalul în primul meci al etapei #15 din Superligă, astfel că Derby-ul Moldovei s-a încheiat sub semnul păcii, 1-1, după o partidă ștearsă în Copou. E al 11-lea egal al „oțelarilor” de la revenirea în prima ligă.

Rivale pentru supremație în Moldova, două nou-promovate care au dus bătălii grele și în sezonul trecut, în Liga 2, Poli Iași și Oțelul s-au întâlnit, în Copou, în ceea ce microbiștii au supranumit „Derby-ul Moldovei”. 

Un derby pe care Oțelul l-a început sub parametrii cu care Dorinel Munteanu își obișnuise suporterii în ultima perioadă. În dreptul gălățenilor a fost un mare ZERO în prima repriză: niciun șut cadrat, nicio ocazie notabilă la poarta lui Silviu Lung Jr., șomer de lux.

Fostul președinte a răbufnit înaintea meciului din Superligă: „Echipa nu e pandișpanul batjocurii voastre! Asta fac tiranii zilei”
POLI IAȘI - OȚELUL
Fostul președinte a răbufnit înaintea meciului din Superligă: „Echipa nu e pandișpanul batjocurii voastre! Asta fac tiranii zilei”

Cum jocul a curs într-o singură direcție, deschiderea de scor n-a surprins pe nimeni. Apărarea „oțelarilor” a fost vraiște la faza din minutul 31, de care britanicul Shayon Harrison a profitat cu vârf și îndesat, învingându-l pe Dur-Bozoancă printr-un șut plasat de la 15 metri.

Politehnica și Oțelul și-au arătat stângăciile în repriza a doua, au oferit fotbal cu „porția”, însă jocul n-a adus „scânteia” așteptată de gălăgioasa galerie a Oțelului, cea care a dominat fondul sonor al partidei. Dar când Munti și ai săi aproape își luaseră gândul de la vreun rezultat pozitiv, a evenit egalarea. 

Oțelul și-a adus aminte că e specialistă în „X-uri” și a restabilit egalitatea în minutul 79, când Frédéric Maciel, angajat ideal de Fatai, a înscris plasat.

Poli Iași și Oțelul, egal în Derby-ul Moldovei: a 11-a remiză a sezonului pentru Dorinel Munteanu!

Ultimele 10 minute au fost și cele mai palpitante ale meciului, cu contraatacuri în serie și ceva panică în ambele careuri. 

Dar s-a terminat 1-1, al 11-lea egal în 15 etape pentru trupa lui Dorinel Munteanu. Oțelul și Poli au promovat la braț și sunt vecine de clasament și la jumătatea sezonului: ocupă locuruile 10 și 11 în Liga 1, ambele cu 17 puncte.

FINAL » Poli Iași - Oțelul Galați 1-1

Poli Iași - Oțelul Galați, echipe și notele partidei

Poli Iași: S. Lung 6 - Martac 6, Katanec 4, Samayoa (cp) 5, Ispas 4 - Bordeianu 7 (90 A. Ciobanu), Marchioni 6, Itu 5 (46 S. Buş 5) - A.Roman 5 (46 Phelipe 6), Harrison 7 (64 Jatoba 5), Gheorghiţă 5 (74 Dumitru 5).
Antrenor: Leo Grozavu 6 (suspendat // Constantin Ilie pe foaie, Mugurel Cornățeanu a stat pe bancă).

Oțelul Galați: Oţelul Galaţi: Dur-Bozoancă 6 - Adăscăliţei 5 (46 Teles 6), Cisse 3 (46 Zivulic 6), Lovric 5, Zhelev 6 - Lopez 6 - Cisotti (cp) 5, M. Silva 5 (46 Latouchent 5) - F. Maciel 7, Al.Pop 5 (56 Fatai 7 ), R.Tănasă 5 (56 Bodişteanu 6 )
Antrenor: Dorinel Munteanu 6

Stadion: „Emil Alexandrescu” (Iași)
Arbitru: Istvan Kovacs (Nota 6) A1: Vasile Marinescu (Nota 7), A2: Ovidiu Artene (Nota 7)
Arbitru VAR: Marcel Bîrsan (București), AVAR: Mircea Orbuleț (București)

Ciprian Paraschiv, reacție virulentă la adresa primarului Mihai Chirica „Aici e Poli Iași, nu pandișpanul batjocurii voastre!”

Ciprian Paraschiv, plecat din funcția de președinte executiv al ieșenilor în august, a fost prezent pe stadion, vineri seara, la meciul cu Oțelul Galați. Prin intermediul unei postări acide, acesta l-a atacat pe edilul Mihai Chirica, omul considerat unul dintre vinovații principali pentru care clubul din Copou nu și-a recuperat identitatea.

„Doar într-o minte «chi(ri)cioasă» fanfara pe care o târâi după tine în campanie electorală poate înlocui coregrafia, cântecele și sufletul peluzei.

Atenție, asta e imaginea cutremurătoare și emblematică pentru ce ne fac tiranii zilei! Afară cu oamenii, punem zgomot în loc! Adio libertate de exprimare, astupăm golul cu trompete! De unde am alungat ideile, trăirea și vocile, să batem tare toba, că uită proștii!

Pacea din Copou » Poli Iași și Oțelul, egal în Derby-ul Moldovei: a 11-a remiză a sezonului pentru Dorinel Munteanu!
Ciprian Paraschiv

Nu m-ar mira ca, în curând, la meciurile lui Poli, jupânii județului plus primarii recompensați cu locuri la “oficială” să împartă în pauză, prin tribună, făină, ouă și zahăr. Alo, aici e Poli, nu pandișpanul batjocurii voastre!”, a scris Paraschiv pe Facebook.

Contextul ieșirii lui Paraschiv? La începutul sezonului, galeria Politehnicii Iași a luat decizia de a nu mai veni pe stadion, nemulțumită de statutul juridic al clubului. Picătura care a umplut paharul pentru fanii ieșeni a fost momentul în care clubul și-a schimbat stema.

VIDEO Toate informațiile înaintea derby-ului Poli Iași - Oțelul Galați

Citește și: 

Daniel Bîrligea, despre „new CFR Cluj” care seamănă cu „old CFR Cluj”: „Avem rezultate mai bune. Important e să câștigi, nu să joci frumos” + Ce-i trebuie naționalei ca să nu repete semieșecul cu Belarus
CFR CLUJ
Daniel Bîrligea, despre „new CFR Cluj” care seamănă cu „old CFR Cluj”: „Avem rezultate mai bune. Important e să câștigi, nu să joci frumos” + Ce-i trebuie naționalei ca să nu repete semieșecul cu Belarus
O, tempora! Imagini spectaculoase la 40 ani de când Dinamo o elimina pe Hamburg: legendele clubului și Borcea au făcut furori la evenimentul organizat de Țălnar
DINAMO
O, tempora! Imagini spectaculoase la 40 ani de când Dinamo o elimina pe Hamburg: legendele clubului și Borcea au făcut furori la evenimentul organizat de Țălnar

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (7)
Mircius
Mircius  •  04 Noiembrie 2023, 11:29

Hăzos comentariul celor de la Digi. Cică " ataca moldovenii..." :) :) Dupa care, dându-și seama de penibilul situației, o bagă mai adânc " nu, că ambele sunt moldoveni.." :) :) Mda. In meciul UTA-CFR se pare că ardelenii au atacat mai mult, dar ...ardeleniii s-au apărat cu îndârjire... :), rezultat echitabil. Atunci putem spune si la meciul FCSB-Rapid. In mod clar valahii sunt favoriti, dar si valahii au șansa lor...

mamaya
mamaya  •  03 Noiembrie 2023, 20:56

Fără Grozavu pe bancă, nu câștigăm. El e cel mai bun transfer al Iașului.

contrabas3
contrabas3  •  03 Noiembrie 2023, 19:41
Postat de contrabas3 pe 03 Noiembrie 2023, 19:37

Ne pregătim pentru golul Oțelului.

cum spuneam…

Vezi toate comentariile (7)
Comentează