FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Liga 2 sau restart din județeană? Ce urmează la Poli Iași după retrogradare și cine va lua decizia

Mihai Chirica, primar Iași
Mihai Chirica, primar Iași

Articol de - Publicat duminica, 16 mai 2021 10:28 / Actualizat duminica, 16 mai 2021 11:22

Poli Iași a retrogradat matematic în Liga 2 cu o rundă înainte de finalul sezonului, după al patrulea eșec suferit pe teren propriu în play-out, din tot atâtea meciuri disputate,

Ratarea obiectivului de menținere în elită a amplificat starea de incertitudine care a guvernat în Copou încă de la începutul anului. Poli, care are datorii de circa 2 milioane de euro, nu este sigură că va putea să se înscrie în eșalonul secund. De aceea, pe holurile Primăriei se vorbește despre activarea secției de fotbal a CSM Iași, care a fost înființată recent, și înscrierea ei în Liga 4. 

Liga 2 sau Liga 4 pentru fotbalul din Iași?

Ultrașii, care contestă vehement Consiliul Director, dar și pe primarul Mihai Chirica, cel care acordă credit CD, au și ei în plan să înființeze o echipă nouă, care să plece din „județeană”. Varianta continuării în eșalonul secund nu a fost însă abandonată total. 

Dacă jucătorii vor renunța la o parte din drepturi, iar nivelul datoriilor va scădea la un nivel care să permită evitarea falimentului, înscrierea în Liga 2 cu o echipă bazată pe tineri, cu salarii mici, care să aibă ca obiectiv evitarea retrogradării în sezonul următor, este un scenariu luat în calcul. 

Schimbări importante la Poli Iași

Oricum, Poli va mai avea de săptămâna viitoare foarte puțini jucători. Exceptându-i pe tineri, precum Onea, Fr. Cristea ori Zaharia, fotbaliștii ieșeni sunt fie la final de contract, fie au clauze că devin liberi dacă echipa retrogradează. Un alt scenariu luat în calcul în fotbalul ieșean este preluarea unei echipe de Liga 3, fără datorii, în județul Iași jucând CSM Pașcani și Știința Miroslava, pentru care ar fi nevoie de o fuziune cu un club ieșean „curat”.

O decizie finală legată de fotbalul ieșean ar putea fi luată în această săptămână, de către primarul Chirica, cel care deține control în Consiliul Local Iași grație unui vot venit din afara coaliției sale.

8 milioane leieste bugetul Iașului pentru sportul de performanță în 2021

5 milioane leie suma discutată pentru a fi alocată fotbalului ieșean în 2021

Citește mai multe știri din Liga 1:

Sepsi, primă uriașă pentru meciul cu FCSB » Cât ar încasa covăsnenii în cazul unei victorii

Gabi Tamaș, savuros la declarații după victoria cu Astra: „Am făcut sală dimineață” » Ce a spus Liviu Ciobotariu

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
2415535895378468
Ion Dascalu  •  21 Mai 2021, 17:20

Buna ziua, suporterii sunt f suparati pe acest domn ca a distrus sportul, mai ales fotbalul in Iasi, a dorit cu dinadins sa cada echipa fiind contestati cateii domniei sale din c.d , cumetrii si nepotii instalati in toate verigile atat din primarie cat si din club. Acest domn merita tot dispretul iesenilor, ca ISI BATE JOC DE ACEST ORAS.SPERAM CA DNA ORI DIICOT SA FACA LUMINA CA EL SA-SI ISPASEASCA FARADELEGILE UNDE TREBUIE.

gago747
gago747  •  16 Mai 2021, 14:03

Păi nu sînt ei fosta CSMS Iași, care era fosta Tricolorul Breaza mutată la Iași, sau ceva de genu ?!? O brambureală totală ...

1681784948564163
Sultanel Ovidiu  •  16 Mai 2021, 12:30

Asa echipa, asa primar ***....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează