FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Premieră la FCSB: Becali e obligat să-l folosească pe fotbalistul de care voia să scape

Eduard Radaslavescu (numărul 80) are cele mari șanse să fie soluția U21 a celor de la FCSB în partida cu FCU Craiova
Eduard Radaslavescu (numărul 80) are cele mari șanse să fie soluția U21 a celor de la FCSB în partida cu FCU Craiova

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 13:00 / Actualizat joi, 09 noiembrie 2023 17:22

Eduard Radaslavescu (19 ani, mijlocaș central) are cele mari șanse să fie soluția U21 a celor de la FCSB în partida cu FCU Craiova. Motivul? De la roș-albaștri sunt suspendați fundașul dreapta Alexandru Pantea (20) și mijlocașul ofensiv Tavi Popescu (20), principalele variante cu care vicecampioana bifa până acum regula impusă de FRF în 2016.

  • FCSB - FCU Craiova (runda a 16-a din Superliga) se dispută duminică, de la 21:00, liveTEXT, FOTO + VIDEO pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1
Luțu, unic asociat și administrator pentru următorii 10 ani. Va avea puteri depline » Decizie total surprinzătoare luată de Gigi Becali
MĂSURĂ
Luțu, unic asociat și administrator pentru următorii 10 ani. Va avea puteri depline » Decizie total surprinzătoare luată de Gigi Becali

Alexandru Pantea și Tavi Popescu au luat al 4-lea „galben” cu Rapid

Etapa trecută, FCSB nu a pierdut numai derby-ul cu Rapid (1-2), ci și pe cei mai importanți fotbaliști U21. Pantea și Tavi Popescu au văzut al 4-lea cartonaș galben din actualul campionat și sunt suspendați pentru partida cu FCU Craiova. Primul a fost sancționat de „centralul” Sebastian Colțescu pentru că l-a lovit cu cotul pe Papeau, al doilea a comis un gest nesportiv: l-a călcat intenționat pe Paul Iacob.

În primele 15 etape, de fiecare dată măcar unul dintre Pantea și Octavian Popescu a fost titular la FCSB. În premieră, acest lucru nu va mai fi posibil cu FCU Craiova, astfel că vicecampioana va fi pusă într-o situație dificilă, neavând o altă variantă U21 importantă.

Radaslavescu, reactivat de FCSB

Teoretic, a 3-a opțiune după Pantea și Tavi Popescu este Eduard Radaslavescu, un fotbalist care a evoluat extrem de puțin pe parcursul sezonului curent. El e mijlocaș central de meserie, însă ar putea fi utilizat și în linia de atac, probabil în flancul drept, în scenariul în care staff-ul FCSB nu va dori să riște cu un jucător fără experiență și fără meciuri în picioare în linia de mijloc.

Premieră la FCSB: Becali e obligat să-l folosească pe fotbalistul de care voia să scape
Eduard Radaslavescu, în partida din Cupa României FC Bihor - FCSB 0-2

Pe finalul perioadei de mercato din vară, Becali și Iftime ajunseseră la un acord pentru împrumutul lui Radaslavescu. S-a opus fotbalistul, care a refuzat să semneze cu Botoșani sperând că va prinde mai multe minute la FCSB.

De când a declinat propunerea moldovenilor, Eduard a evoluat însă doar în 3 partide la FCSB, fiind titular o singură dată, în Cupa României, victoria din grupe cu FC Bihor (2-0), când a fost înlocuit la pauză. În rest, a mai prins 16 minute cu Farul (1-0) și 13 minute cu Hermannstadt (2-2). În total, 74 de minute, adică nici măcar un joc întreg!

Radaslavescu la FCSB după ce a refuzat-o pe FC Botoșani

MECISTATUTMINUTE JUCATE
Farul - FCSB 0-1rezervă16
Hermannstadt - FCSB 2-2rezervă13
Sepsi - FCSB 2-5rezervă0
FC Bihor - FCSB 0-2titular45
FCSB - U Cluj 2-2nu a fost în lot0
FC Botoșani - FCSB 0-1rezervă0
FCSB - FC Voluntari 0-0nu a fost în lot0
Petrolul - FCSB 2-2nu a fost în lot0
Oțelul - FCSB 1-1rezervă0
FCSB - Rapid 1-2nu a fost în lot0

Așa am simțit, să aleg să rămân la FCSB. Eu mă simt pregătit că pot să joc, mă pregătesc foarte bine, sunt serios. Îmi aștept șansa la FCSB și vreau să profit de ea. Când vor apela la mine, voi da totul. Nu contează că vor fi 5-10 minute

- Eduard Radaslavescu, mijlocaș FCSB

Radaslavescu nu vrea să plece. I-am zis: «Du-te, bă, la Botoșani să joci». «Vreau să rămân aici». «Bine, tată, atunci nu te oblig». Mi-a zis să nu mă supăr, dar eu nu mă supăr. Respectăm contractul, nu obligăm oamenii. Ai semnat contractul? Respectă-l! Toată lumea să respecte contractele, cum le respect eu 

- Gigi Becali, patron FCSB

Radaslavescu, o singură dată titular la FCSB în campionat

Transferat în august 2022 de la Farul contra sumei de aproximativ un milion de euro, Radaslavescu a adunat 20 de meciuri în campionat la FCSB. Niciodată integralist, fostul mijlocaș al Farului a prins o singură dată formula de start în SuperLiga, în ultima etapă din play-off-ul precedent, 1-5 cu Rapid, meci care nu mai avea miză.

El a mai fost titular în Cupa României de 3 ori, o dată ca integralist. Mai are 6 prezențe în Conference League, unde a intrat de fiecare dată pe parcurs.

550.000 €e cota de piață a lui Radaslavescu, prețul virtual de pe Transfermarkt al mijlocașului a fost micșorat în premieră în iunie, de la 600.000 €, până atunci creșterea fusese constantă

2 goluria reușit Radaslavescu la FCSB în sezonul trecut, în victoria din campionat cu CS Mioveni, 5-1, și în Cupa României, cu UTA, 2-2

2027este anul până când Radaslavescu va fi eligibil pentru regula U21

Ce alte variante U21 mai are FCSB, dintre fotbaliștii aflați pe lista LPF:

  • Alexandru Maxim (16 ani, portar) » Are o talie impresionantă, de peste doi metri, dar e puțin probabil ca el să-i ia fața duminică lui Târnovanu
  • George Gogescu (18, mijlocaș defensiv) » Component al naționalei U19, nu are minute în SuperLiga
  • Andrei Pandele (20, mijlocaș central) » Convocat recent la naționala U20, a fost introdus pe finalul partidei din Cupa României disputate de FCSB la Oradea, cu FC Bihor (2-0)
  • Mihai Toma (16, mijlocaș ofensiv) » Introdus de FCSB pe finalul remizei cu Oțelul (1-1) din Cupă, e un tânăr fotbalist extrem de apreciat de managerul Mihai Stoica: „Un fel de Verratti”
  • Dan Spătaru (18, extremă dreapta) » Împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov, n-a debutat încă pentru prima echipă a FCSB-ului

Nici Compagno nu va juca în FCSB - FCU Craiova

Un alt fotbalist pe care FCSB nu va putea conta la partida cu FCU Craiova este atacantul Andrea Compagno. Transferat vara trecută de la olteni în schimbul a 1,5 milioane de euro, italianul de 27 de ani l-ar costa pe Becali 100.000 de euro în cazul în care ar evolua contra fostei echipe. Această clauză a fost impusă de Adrian Mititelu în momentul transferului, iar Becali a declarat în repetate rânduri că nu o va activa niciodată.

Cum ar putea arăta FCSB cu FCU Craiova: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru - Radaslavescu, Al. Băluță, Fl. Coman

VIDEO. Ilie Dumitrescu, despre clasamentul din Superligă: „FCSB a început foarte bine, Farul nu are o perioadă bună, Hermannstadt e o echipă incomodă"

Mai multe articole despre FCSB:

Reproșul lui MM Stoica pentru Rotariu: „Putea să spună asta când a venit”
FCSB
Reproșul lui MM Stoica pentru Rotariu: „Putea să spună asta când a venit”
Mihai Pintilii iese la atac: „Nu-l înghit pe nea Gigi, nu le convine!” și pune tunurile pe oamenii-cheie: „Au un dispreț și-o aroganță...”
PRIETENII LUI OVIDIU
Mihai Pintilii iese la atac: „Nu-l înghit pe nea Gigi, nu le convine!” și pune tunurile pe oamenii-cheie: „Au un dispreț și-o aroganță...”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  09 Noiembrie 2023, 22:37
Postat de sevilla_19.86 pe 09 Noiembrie 2023, 15:32

Are ocazia sa arate ca merita sa joace la Steaua!!!

Are ocazia sa arate " Ca nu merita fcsb sa joace el la aceasta adunătură " 3 goluri pe partea lui ,ca oricum nu are cu cine sa- l schimbe și " Ura și la gara ,spre alta echipa ,cu banii ciobanului în buzunar " ! Dar a trecut vremea adevăraților Gentelman ,acum la fcsb sant" Decât slujitori " !

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  09 Noiembrie 2023, 18:24

Gloaba asta a primit ce a meritat de la ciobanul puscarias.

fabulos
fabulos  •  09 Noiembrie 2023, 15:59

Dan Spataru merita incercat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează