FOTBAL  »  Superliga  »  VAR ÎN LIGA 1

EXCLUSIV Un președinte din Liga 1 face dezvăluiri de la negocierile pentru VAR: „Am aflat cu stupoare că nu s-a făcut niciun pas!”

Am putea avea VAR în Liga începând din 2022. foto: Guliver/Getty Images
Am putea avea VAR în Liga începând din 2022. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 19 martie 2021 10:21 / Actualizat vineri, 19 martie 2021 11:20

Marcel Ghergu, președintele Chindiei Târgoviște, e nemulțumit că tensiunile dintre Federația Română de Fotbal și LPF au întârziat implementarea sistemului VAR în Liga 1. 

  • Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, spune că s-a ajuns la un acord privind implementarea sistemului VAR în Liga 1.
  • Justin Ștefan, secretarul general al LPF, îl acuză pe Răzvan Burleanu că vrea să folosească sistemul VAR în scop electoral și că va folosi 250.000 de euro din banii cluburilor.

Invitat în această dimineață la GSP Live, oficialul Chindiei a făcut dezvăluiri de la negocierile purtate de cluburi cu FRF și LPF pe tema videoarbitrajului. Marcel Ghergu a explicat ce îl nemulțumește după ultimul anunț făcut de Burleanu. 

Marcel Ghergu: „Chiar insistau ca noi să susținem financiar instruirea arbitrilor”

„Ne dorim să avem VAR cât mai repede posibil. Noi ne-am poziționat clar. Vrem VAR, dar vom plăti, probabil, și prestațiile arbitrilor și tehnicienilor care se ocupă de tehnologie. Restul reprezintă obligațiile Federației și Ligii. 

Ne-au deranjat acele certuri. Noi am fost la o discuție încă de acum trei, patru luni, când a fost o prezentare la Federație și chiar credeam că vor fi instruiți arbitrii. Dar, dintr-odată, a apărut scandalul și am aflat cu stupoare că nu s-a făcut niciun pas. Chiar insistau să ajutăm noi financiar pregătirea arbitrilor. Nu cred că asta e datoria noastră. E o cheltuială ilegală. 

Să instruiesc ce? Iar apoi să plătim și prestațiile lor?! Cred că s-a găsit soluția bună, iar cele două foruri trebuie să instruiască arbitrii, să vină cu tehnologia și să implementeze VAR-ul”, a afirmat Marcel Ghergu, la emisiunea GSP Live.

VAR în Liga 1! FRF și LPF au bătut palma

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat joi că s-a ajuns la un acord privind implementarea sistemului VAR în Liga 1.

Reprezentanții FRF, LPF, ai firmei care deține drepturile TV și cei ai cluburilor din Liga 1 au căzut în sfârșit de acord, a anunțat Răzvan Burleanu. Primii pași spre implementarea sistemului VAR în Liga 1 ar urma să fie făcuți la finalul lunii aprilie, dacă Liga găsește suma de 250.000 de euro. Aceasta reprezintă jumătate din costul total al primului an. Odată semnat contractul, ar dura 8 luni până la prima partidă cu VAR.

Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire între FRF, LPF și deținătorul drepturilor TV. Ieri, la o nouă ședință, au participat și reprezentanți ai cluburilor din Liga 1. Toți ne dorim să implementăm VAR-ul cât mai repede posibil. Ne-am asumat că proiectul trebuie susținut printr-un efort comun. 

Costurile totale se ridică la 500.000 de euro în primul, 100.000 de euro în al doilea an, iar în al treilea 150.000 de euro. O altă concluzie este că se va cunoaște autoritatea CCA în managementul implementării VAR. Nu se va apela la drepturile financiare ale cluburilor. Nu se vor percepe taxe suplimentare în primul an. Ele au spus că sunt de acord ca o parte din cotizație să meargă spre acest proiect. 

Alt aspect discutat face referire la faptul ca acest proiect să beneficieze de cea mai înaltă transparență financiară. Dacă la finalul lunii aprilie LPF va identifica cei 250.000 de euro necesari pentru cofinanțare, FRF îi are deja la dispoziție, vom semna acest contract și de acolo să curgă termenul de care avem nevoie pentru primele meciuri - Răzvan Burleanu, președinte FRF

Citește și alte știri de actualitate: 

S-a terminat pacea! LPF îl atacă pe Burleanu: „A scos 250.000 de euro de la cluburi”

VAR în Liga 1! FRF și LPF au bătut palma: câți bani costă + când va putea fi folosit

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
zagna
zagna  •  19 Martie 2021, 12:03

Este clar ca lumina zilei: Burleanu nu vrea VAR ! Avand supervizor la arbitrii, nu mai poate controla rezultatele. Cine l-a sustinut la alegeri, acum isi dau seama ca nu le reprezinta interesele. Jos Burleanu, urgent !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează