FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A ales să fie un fotbalist de pluton la FCSB decât să joace în Superliga

Eduard Radaslavescu (numărul 80) a preferat să fie rezervă, un fotbalist de pluton la FCSB decât să meargă la FC Botoșani și să joace.
Eduard Radaslavescu (numărul 80) a preferat să fie rezervă, un fotbalist de pluton la FCSB decât să meargă la FC Botoșani și să joace.

Articol de - Publicat joi, 19 octombrie 2023 11:28 / Actualizat joi, 19 octombrie 2023 17:00

Eduard Radaslavescu (19 ani, mijlocaș central) a preferat să fie rezervă, un fotbalist de pluton la FCSB decât să meargă la FC Botoșani și să joace.

Pe finalul perioadei de mercato din vară, Becali și Iftime ajunseseră la un acord pentru împrumutul lui Radaslavescu. S-a opus fotbalistul, care a refuzat să semneze cu Botoșani sperând că va prinde mai multe minute la FCSB. N-a fost cazul.

Gică Hagi a fost întrebat despre dialogul dintre Gigi Becali și Edi Iordănescu: „Nu vreau să fac bârfă la televizor”
ROMÂNIA
Gică Hagi a fost întrebat despre dialogul dintre Gigi Becali și Edi Iordănescu: „Nu vreau să fac bârfă la televizor”

Radaslavescu a ales să fie rezervă la FCSB

De când a declinat propunerea moldovenilor, Eduard a evoluat doar în 3 partide la FCSB, fiind titular o singură dată, în Cupa României, victoria din grupe cu FC Bihor (2-0), când a fost înlocuit la pauză. În rest, a mai prins 16 minute cu Farul (1-0) și 13 minute cu Hermannstadt (2-2). În total 74 de minute, adică nici măcar un joc întreg!

Radaslavescu la FCSB după ce a refuzat-o pe FC Botoșani

MECISTATUTMINUTE JUCATE
Farul - FCSB 0-1rezervă16
Hermannstadt - FCSB 2-2rezervă13
Sepsi - FCSB 2-5rezervă0
FC Bihor - FCSB 0-2titular45
FCSB - U Cluj 2-2nu a fost în lot0
FC Botoșani - FCSB 0-1rezervă0

Așa am simțit, să aleg să rămân la FCSB. Eu mă simt pregătit că pot să joc, mă pregătesc foarte bine, sunt serios. Îmi aștept șansa la FCSB și vreau să profit de ea. Când vor apela la mine, voi da totul. Nu contează că vor fi 5-10 minute

- Eduard Radaslavescu, mijlocaș FCSB

Radaslavescu nu vrea să plece. I-am zis: «Du-te, bă, la Botoșani să joci». «Vreau să rămân aici». «Bine, tată, atunci nu te oblig». Mi-a zis să nu mă supăr, dar eu nu mă supăr. Respectăm contractul, nu obligăm oamenii. Ai semnat contractul? Respectă-l! Toată lumea să respecte contractele, cum le respect eu 

- Gigi Becali, patron FCSB

Radaslavescu, o singură dată titular la FCSB în campionat

Transferat în august 2022 de la Farul contra sumei de aproximativ un milion de euro, Radaslavescu a adunat 20 de meciuri în campionat la FCSB. Niciodată integralist, fostul mijlocaș al Farului a prins o singură dată formula de start în Superliga, în ultima etapă din play-off-ul precedent, 1-5 cu Rapid, meci care nu mai avea miză.

El a mai fost titular în Cupa României de 3 ori, o dată ca integralist. Mai are 6 prezențe în Conference League, unde a intrat de fiecare dată pe parcurs.

A ales să fie un fotbalist de pluton la FCSB decât să joace în Superliga
Eduard Radaslavescu, în partida din Cupa României FC Bihor - FCSB 0-2

A ajuns sub Lixandru, chiar și improvizațiile sunt preferate în locul lui

Poziția favorită a lui Radaslavescu ar fi cea de inter, unde FCSB se bazează în principal pe Olaru, Djokovic. De multe ori, roș-albaștrii au preferat să-i folosească la mijlocul terenului pe Lixandru, Ovidiu Popescu, mai degrabă „închizători”, chiar și Tavi Popescu, Băluță au jucat pe postul de bază al lui Radaslavescu, deși cei doi au alte poziții preferate, în atac.

FC Botoșani e „lanterna roșie”

FC Botoșani e singura echipă fără victorie în actualul campionat și se clasează pe ultimul loc după 12 etape, cu 6 puncte acumulate din 6 remize. Cel mai probabil, Radaslavescu ar fi avut incomparabil mai multe meciuri la moldoveni, care caută în continuare soluții să iasă din criză.

La FCSB nici nu mai contează că Radaslavescu bifează regula U21, chiar dacă echipa lui Charalambous și Pintilii n-are multe soluții în acest sens. Pentru a respecta legea impusă de FRF în 2016, vicecampioana apelează la doi fotbaliști, Tavi Popescu și Alexandru Pantea.

550.000 €e cota de piață a lui Radaslavescu, prețul virtual de pe Transfermarkt al mijlocașului a fost micșorat în premieră în iunie, de la 600.000 €, până atunci creșterea fusese constantă

2 goluria reușit Radaslavescu la FCSB în sezonul trecut, în victoria din campionat cu CS Mioveni, 5-1, și în Cupa României, cu UTA, 2-2

2027este anul până când Radaslavescu va fi eligibil pentru regula U21

8 selecțiia strâns Edi la naționalele U19 și U20 de când e la FCSB

26 de meciuria adunat Radaslavescu la clubul care l-a format, Farul (un gol și un assist)

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de FCSB - FC Voluntari: 

Mai multe articole despre FCSB:

Cât de importantă e mutarea anunțată de Becali: fotbalistul crucial din ultimii 3 ani iese din primul „11”
FCSB
Cât de importantă e mutarea anunțată de Becali: fotbalistul crucial din ultimii 3 ani iese din primul „11”
Rotariu i-a fermecat pe cei de la FCSB: „E chiar peste Dennis Man”
FCSB
Rotariu i-a fermecat pe cei de la FCSB: „E chiar peste Dennis Man”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (10)
rumunek
rumunek  •  20 Octombrie 2023, 14:45

Un fotbalist la vârsta lui încă acumulează, fizic și nu numai. Una e să te antrenezi la FCSB, in cele mai bune condiții, într-un lot valoros pentru realitatea românească plus lângă fotbaliști cu experiență internațională precum Radunovici sau Chiricheș, alta să te antrenezi la Botoșani și să joci la ultima clasată, trăgând de un 0-0. Uite că de aici prinde și naționala la categoria lui de vârstă, deci nu e chiar rău.

fibra
fibra  •  19 Octombrie 2023, 14:32

Eheee! Sa muncesti si sa castigi un ban nu e la indemana oricui.Sa stai si sa iei bani e o chestie.Valeu astia sunt cei mai multi fara sa fii mare cunoscator.

Banila13
Banila13  •  19 Octombrie 2023, 13:26

De ce să joace când poate să-și ia bănuții ca și rezervă fără efort și fără să joace Jiji ăsta e alt Nimiculescu

Vezi toate comentariile (10)
Comentează