FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

UPDATE Rapid nu are milă de Albu și Borza: „Sunt trimiși la echipa a doua și vor fi amenzi usturătoare!” » Cine decide când vor juca din nou + câți bani pot pierde

Articol de , - Publicat luni, 26 februarie 2024 18:10 / Actualizat joi, 14 martie 2024 13:53

Daniel Niculae, președintele Rapidului, a vorbit despre scandalul de la echipă, iscat după ce Alexandru Albu și Andrei Borza au fost surprinși în club, imediat după înfrângerea cu Rapid, 1-3.

Oficialul giuleștenilor a dezvăluit că mijlocașul central și fundașul stânga vor primi sancțiuni financiare dure și că au fost excluși din lot, antrenându-se în prezent cu echipa a secundă.

Petrecăreții Albu și Borza, trași de urechi de Ionel Ganea: „Dacă atât gândesc ei! Copilul acesta m-a surprins neplăcut”
RAPID
Petrecăreții Albu și Borza, trași de urechi de Ionel Ganea: „Dacă atât gândesc ei! Copilul acesta m-a surprins neplăcut”

Alexandru Albu și Andrei Borza, trimiși la echipa a doua a Rapidului

„Indiferent de rezultatul meciului, jucătorii aflați în cantonament nu au voie să plece fără acordul clubului. Mai ales că peste patru zile avem alt meci. Ei nu au aveau acceptul nimănui.

Amenzile vor fi usturătoare! Dar nu ne interesează atât de mult cât de usturătoare vor fi amenzile și nici penalitatea sportivă, ci vrem să tragem un semnal de alarmă. Vrem ca ei și restul jucătorilor să-și învețe lecția.

I-am exclus pe termen nelimitat. Se vor antrena cu echipa secundă până când antrenorul decide. Sper să-și învețe lecția. Atât ei, cât și colegii lor. Nu mai contează ce s-a declarat, contează să-și învețe lecția. E un semnal de alarmă pentru toată lumea!

Bineînțeles că regretă, ambii. Probabil au vorbit și cu mister Bergodi. Vor mai fi discuții. Am văzut că suferă foarte mult, sper să și regrete. Să vedem când îi va primi mister la antrenamente. Așteptăm să-și asume ce au făcut. Probabil vor prezenta scuze tuturor, iar atunci decizia va fi la Cristiano Bergodi.

A fost o greșeală comisă de cei doi. Ei trebuie să învețe primii, apoi și colegii lor. Aceste lucruri nu sunt permise la un club de talia Rapidului”, a declarat Daniel Niculae în emisiunea „Liga DigiSport”.

Ce amenzi pot primi Albu și Borza

Conform regulamentelor FRF, în urma unei abateri disciplinare, un jucător poate fi sancționat de club și tehnic dar și financiar. Astfel, clubul le poate interzice celor vinovați de încălcarea disciplinei, în funcție de gravitatea faptei, participarea la jocuri oficiale, amicale și la antrenamente pentru maxim 3 luni. Iar penalitatea financiară nu poate să depășească un sfert din contractul pe un an al unui jucător.

Ce prevede regulamentul disciplinar al FRF:

Articolul 42. Executarea altor sancţiuni

6. Sancţionarea jucătorilor de către cluburi pentru abateri disciplinare se face în condiţiile prevăzute de prezentul regulament, in temeiul regulamentului intern al cluburilor şi/sau al contractului încheiat între club şi jucător, dacă acesta cuprinde sanctiuni exprese. Sancţiunile aplicabile sunt următoarele:

b) interdicția de a participa la jocurile oficiale, amicale şi la antrenamentele echipei pentru o perioadă de 1-3 luni.

În perioada respectivă jucătorul se va pregăti individual sau cu o altă echipă a aceluiaşi club, sub îndrumarea unui antrenor numit de club şi se va conforma programului stabilit de acesta

6.c) penalitate sportivă:

penalitatea sportivă se aplică gradual, în funcție de gravitatea faptei, iar cuantumul total al penalităţilor sportive aplicate de club unui jucător nu poate depăşi echivalentul a 25% din valoarea drepturilor contractuale cuvenite acestuia într-un an competiţional. Penalitatea aplicată se va compensa conform prevederilor legale.

6.d) sub sancțiunea nulității sancțiunii, sanctionarea jucătorului cu penalitate sportivă va fi

prevazută in Regulamentul intern al cluburilor și/sau în contract, gradual potrivit cu

gravitatea faptei.

6. e) sanctionarea cu penalitati sportive orientate spre maximul special se pot aplica de sine stătător, fără depășirea cuantumului total, numai pentru abateri disciplinare grave

expres stabilite prin contractul incheiat intre club si jucător și/sau Regulamentul intern.

  • Regulamentul disciplinar al FRF

Nu pot să comentez pentru că nu concep asta! Ce să comentez? Asta e chestiune... Normal, nu jucătorul e de vină... Nu vreau să dau nume ca să nu supăr pe cineva. Când se întâmplă așa ceva, în mod normal, conducătorul... Cum să plece jucătorii în club din cantonament?

E problema de mentalitate. Dacă mintea ta e la club, cum poți să câștigi campionatul? Trebuie să te gândești doar la minge. Dar e chestiune de administrație!

Să vedem, maximum, cât trebuie (n.r- referitor la sancțiunea pe care jucătorii o vor primi). Tu batjocorești clubul! În club se bagă bani și tu îl batjocorești. Trebuie salariul tăiat pe un an! Borza? Acum am aflat mai multe lucruri. Probabil de asta Gică l-a dat. El știa...

Mă gândeam că au fost cine știe ce șmecherii. Dar Gică știa. Dar știi care e treaba la Hagi? Chiar dacă vii de la club, când țipă Gică la tine, vezi stele verzi. Dacă era Gică și țipa la Borza, îi zbârnâiau picioarele. Băga benzină. Și juca. Fac păcat acum, dar e bine pentru Rapid într-un fel. Acolo era calul troian care-i curăța mereu.

- Gigi Becali

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Noi imagini cu Alexandru Albu și Andrei Borza petrecând în club după eșecul cu Poli Iași

Citește și:

Cum va arăta echipa Rapidului fără Alexandru Albu și Andrei Borza, excluși din lot » Bergodi trebuie să improvizeze
Rapid
Cum va arăta echipa Rapidului fără Alexandru Albu și Andrei Borza, excluși din lot » Bergodi trebuie să improvizeze
„Cred că au avut acordul cuiva din club” » Reacție neașteptată în scandalul de la Rapid: „Asta e mentalitatea”
RAPID
„Cred că au avut acordul cuiva din club” » Reacție neașteptată în scandalul de la Rapid: „Asta e mentalitatea”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (13)
securinamo89
securinamo89  •  26 Februarie 2024, 19:37

Domnul Sucu ce aveti cu Albu?Sunteti rasist?

gicapuia
gicapuia  •  26 Februarie 2024, 19:20

Aoleo !!!!!!! Mama mama ! Inchizitia ! Auschvitz ! Gulagul Rusesc ! Memorialul Durerii ! Deportarea in Baragan ! La noi la Braila ! I-au rupt ! Fisssss!!!!!!!!!!1

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  26 Februarie 2024, 19:06

Asta nu e abatere gravă!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează