FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

CORESPONDENȚĂ DIN SLOVACIA 5 concluzii după primul test al Rapidului în această vară: „Nu mai plânge, joacă fotbal!” + Ce inovații propune Adrian Mutu

Rapid - DAC Dunajska Streda // foto: Cristi Preda, GSP +44   FOTO
Rapid - DAC Dunajska Streda // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 11:51 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 12:53

Rapid a smuls o remiză cu DAC Dunajska Streda, 1-1, la ultima fază de joc. Antrenorul Adrian Mutu s-a declarat satisfăcut de cum s-a mișcat echipa, mai ales că giuleștenii și-au creat multe oportunități ofensive și au avut de înfruntat și un arbitru arțăgos

  • Reporterul Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda se află în cantonamentul Rapidului din Slovacia, de unde transmit toate informațiile relevante. 

Merge și-așa! Aceasta este concluzia primului amical al Rapidului din Slovacia, 1-1 cu DAC Dunajska Streda, practic meciul de verificare de debut al perioadei precompetiționale, întrucât deunăzi testul cu Muscelul Câmpulung (7-1) poate fi considerat joc-școală. 

Partida cu slovacii a fost în baza lor de pregătire, construită de guvernul maghiar, DAC fiind în aceeași situație cu Sepsi, într-o zonă cu foarte mulți etnici maghiari care ascultă Imnul Secuiesc în preajma meciurilor.

Programul primelor două etape din SuperLigă » Data și ora derby-ului FCSB - Dinamo
PROGRAM
Programul primelor două etape din SuperLigă » Data și ora derby-ului FCSB - Dinamo

5 concluzii după primul test al Rapidului în această vară

A fost un duel aprig, iar arbitrul a lăsat jocul liber, detaliu ce i-a enervat la culme pe români. Confruntarea a fost decisă de două goluri din faze statice: gazdele după un corner, reluare de atacant a stoperului Risvanis, în timp ce „feroviarii” au egalat în ultimul minut, Iacob , dintre doi adversari, cu capul, după lovitura liberă executată de Ciobanu.

Chiar dacă a fost primul amical serios după vacanță, la capătul unor zile cu antrenamente intense, fotbaliștii lui Mutu au arătat atitudine și devotament, fiindcă au rezistat și în momente când se descărcaseră bateriile și au și punctat cu un gol, de orgoliu, la ultima fază.

Iată cinci idei principale desprinse după jocul de ieri:

1. Rapid are mulți străini în lot, dar mentalitatea rămâne tipic românească. În loc să se concentreze mai mult strict la fotbal, mai ales că și-au creat niște oportunități mari de a marca, jucătorii au parlamentat prea mult cu arbitrul, mai ales în prima repriză, fiind nemulțumiți de cât de liber lăsa jocul adversarilor. „Centralul” a avut chiar o izbucnire nervoasă la un corner pe atacul rapidiștilor, ducându-se țintă la Dugandzic: „Plângi, plângi, plângi! Nu mai plânge și joacă fotbal!”.

+40 FOTO

2. Adrian Mutu vrea să schimbe tactica și mentalitatea jucătorilor, de acum se pleacă din propriul careu de 16 metri cu mingea la picior. Și repunerile sunt pe același profil, nu se mai degajează. „Briliantul” vrea să dea ștaif formației sale, dar, proiectul fiind în fază incipientă, este riscant, fiindcă au mai fost și erori pe zonă centrală.

3. Sistemul cu trei fundași centrali este riscant, fiind și el la început. Apărătorii au fost surprinși prea avansați, uneori, alteori, au fost prea permisivi cu atacanții adverși. Aripile au dat randament mai degrabă pe zona ofensivă, atât Onea, cât și Funsho Bamgboye, chiar dacă ultimul, poreclit mai nou „Ibra”, a fost destul de nervos spre finalul primei părți.

4. Golgeterul Dugandzic a muncit în van. Puține baloane au ajuns la el, iar acest lucru l-a iritat pe croat.

5. Chiar dacă a fost supusă unei presiuni mari, fosta adversară a FCSB din preliminariile Conference League având un joc tăios, direct, fără prea multe „floricele”, Rapid nu a cedat. Mutu a fost nemulțumit de modul cum s-au tratat niște faze simple în fața porții adverse, care s-ar fi putut transforma lejer pe tabelă, dar a aplaudat la final remiza, de moral, smulsă de ai lui.

Echipa folosită de Adrian Mutu: Drăghia - P. Iacob, Dr. Grigore (46 J. Morais), I. Cristea - Onea (75 Stan), Al. Albu (46 A. Ciobanu), Oaidă (46 Emmers), Pănoiu (46 C. Cârjan), Funsho Bamgboye (46 Fl. Ștefan) - Papeau (46 Al. Ioniță II), Dugandzic (59 V. Costache).

Bine că am egalat, fiindcă ar fi fost nedrept să pierdem la câte ocazii am avut. Le-am spus jucătorilor pe final că nu are rost să atace cu disperare, ci să evolueze calm. Joci calm, cu mintea, și-atunci va fi bine. Când ești disperat, nu-ți iese mai nimic.

- Adrian Mutu, antrenor Rapid

Omar El Sawy dă BAC-ul

Omar El Sawy este cel mai scump transfer al verii în Liga 1, adus de la Csikszereda la Rapid pentru 400.000 de euro (cu tot cu bonusuri), dar nu joacă, momentan, pentru giuleșteni. Are un meci tare la Bacalaureat! După examene, se va alătura lotului. 

Aseară, erau așteptați Horațiu Moldovan (România) și Mattias Kait (Estonia), care au fost la primele reprezentative. Azi, urmează să ajungă Cristi Săpunaru, iar Borja Valle în week-end, fiindcă, așa cum a anunțat GSP de la început, spaniolul e jucătorul Rapidului abia de la 1 iulie.

Mai multe știri despre Rapid: 

Curaj în fața lui Adrian Mutu » Cum s-a mișcat Cătălin Cîrjan la debutul în tricoul Rapidului
RAPID
Curaj în fața lui Adrian Mutu » Cum s-a mișcat Cătălin Cîrjan la debutul în tricoul Rapidului
Jayson Papeau l-a pus la punct pe Gigi Becali: „Să ne lase în pace, să mai vadă o dată Rapid - FCSB 5-1. Îi mai batem de 10 ori!”
RAPID
Jayson Papeau l-a pus la punct pe Gigi Becali: „Să ne lase în pace, să mai vadă o dată Rapid - FCSB 5-1. Îi mai batem de 10 ori!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
Vic_5864
Vic_5864  •  30 Iunie 2023, 23:36

Rapid acelasi joc anost fara realizari. Individual au stat mai prost ca adversarii. Nu functioneaza posesia decat la 2-3 pase, se pierde mingea foarte usor, unii prefera sa tina mingea excesiv, in loc sa ridice capul sa pasese la omul liber, pierd mingea.

balderis
balderis  •  29 Iunie 2023, 21:59
Postat de unurtr pe 29 Iunie 2023, 15:05

Ce atac tipic de postac putlinist... Având în vedere că este un articol despre ”concluzii după primul test al Rapidului în această vară” mă așteptam să comenteze și cum au evoluat noile achiziții. Dar, tu fiind obișnuit cu Russia Today sau Moscow Times probabil gândești altfel...

Băi bolshevic fîcîsîbist, tu îmi vorbești mie de rusia today !? *** la Moscova de unde ai venit cu tancul , mîrlane !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eunescu09
eunescu09  •  29 Iunie 2023, 19:32

Chiar dacă articolul este despre Rapid nu ați uitat sa menționați FCSB.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează