FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FC BOTOȘANI 2-2

VIDEO + FOTO Cristiano, așa nu iei titlul! Rapid a tremurat cu FC Botoșani și a fost la un pas să piardă în Giulești

Rapid și FC Botoșani au remizat, scor 2-2, în runda #3 din Superliga. +28   FOTO
Rapid și FC Botoșani au remizat, scor 2-2, în runda #3 din Superliga.

Articol de , - Publicat vineri, 28 iulie 2023 23:28 / Actualizat vineri, 28 iulie 2023 23:58

Rapid și FC Botoșani au remizat, scor 2-2, în runda #3 din Superliga. Trupa lui Cristiano Bergodi a evoluat modest, nu a arătat ca o candidată la titlu și a fost la un pas să piardă duelul cu formația care obținuse numai un punct în primele două etape.

Programul complet și rezultatele din Liga 1 - AICI!

Rapid se încurcă de FC Botoșani

Echilibrul a fost rupt de o stângăcie a lui Junior Pius. Fundașul central în vârstă de 27 de ani al Botoșaniului a gafat decisiv: a lăsat o minge trimisă de Papeau să treacă pe lângă el și a pierdut pentru o fracțiune de secundă contactul cu balonul, care a fost interceptat de Funsho. 

Lent și aerian, nigerianul a reacționat târziu și l-a călcat pe „șeptarul” Rapidului în careu. Penalty evident dictat de „centralul” Andrei Antonie și transformat fără emoții de Marko Dugandzic ('14). Până la pauză, jocul a fost modest, fără ocazii importante. 

Mititelu, distrus după a treia înfrângere la rând: „S-a întâmplat nenorocirea. Nici în cele mai negre scenarii nu anticipam”
FCU CRAIOVA - U CLUJ 3-4
Mititelu, distrus după a treia înfrângere la rând: „S-a întâmplat nenorocirea. Nici în cele mai negre scenarii nu anticipam”

În repriza secundă, trupa lui Croitoru a profitat de erorile mari comise de giuleșteni și a marcat de două ori în mai puțin de 10 minute. Mai întâi, Iulian Cristea a bâlbâit un balon la mijlocul terenului și a fost deposedat de Victor Dican. 

Fotbalistul Botoșaniului a avansat într-o zonă liberă, a încercat să-i trimită, fără succes, lui Mihai Roman în fața porții. A ieșit mai bine. Pentru că balonul a ajuns ceva mai în spate, la Virgile Pinson, care l-a executat pe Horațiu Moldovan, finalizare fără preluare ('51). 

Apoi, în minutul 59, Cătălin Cîrjan a fost deposedat foarte ușor la mijlocul terenului de Eduard Florescu, mijlocașul Botoșaniului a urcat până la marginea careului și a șutat, mingea deviată de Oaidă a intrat în plasă. 

Rapid n-a produs un fotbal consistent, dar a reușit cumva să egaleze, centrare Costache, deviere Ioniță, finalizare Dugandzic ('82). A urmat un forcing alb-vișiniu, fără urmări pe tabelă. Ce-i drept, și moldovenii puteau da lovitura la ocaziile colosale semnate de Cioiu și Camara.

FINAL. Rapid - FC Botoșani 2-2

+24 FOTO

→ Sekou Camara ratează 1 la 1 cu Horațiu Moldovan ('90+1)!

→ Final incendiar, Cioiu și Ioniță II ratează două ocazii uriașe în decurs de câteva zeci de secunde.

→ 2-2! Rapid egalează, înscrie același Dugandzic, reluare simplă, din câțiva metri, după o acțiune desfășurată în flancul stâng.

2-1 BOTOȘANI! Cîrjan pierde un balon la mijlocul terenului în fața lui Florescu. Mijlocașul Botoșaniului avansează până la marginea careului, șutează, execuția e deviată de Oaidă și intră în plasă ('59).

1-1! Iulian Cristea greșește grav și pierde posesia în fața lui Dican. Mijlocașul lui Botoșani centrează apoi pentru Mihai Roman, dar mingea va ajunge la Pinson, care a șutat imparabil la colțul lung ('51).

→ Claudiu Marcu, arbitrul de rezervă, stă cu ochii pe Marius Croitoru, să vadă dacă antrenorul de facto al Botoșaniului dă sau nu indicații. Teoretic, el n-ar avea voie să facă asta, „principalul” din acte fiind Mihai Ciobanu. Conform site-ului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, Croitoru, care nu deține licență Pro, nici măcar nu figurează în staff-ul moldovenilor! Pe site-ul clubului, el apare ca „secund”.

→ Atmosferă electrizantă în Giulești:

1-0 Rapid! Funsho se mișcă mai rapid decât Pius, fundașul Botoșaniului intervine târziu și faultează în careu. Penalty dictat de Antonie, corect. De la 11 metri, Dugandzic înscrie fără emoții ('14).

Cristiano, așa nu iei titlul! Rapid a tremurat cu FC Botoșani și a fost la un pas să piardă în Giulești

→ Scenografia 3D a galeriei Rapidului cu mesajul: „Sărbătorim acest număr impar cu parfum de centenar”.

Cristiano, așa nu iei titlul! Rapid a tremurat cu FC Botoșani și a fost la un pas să piardă în Giulești

→ 10.664 de spectatori asistă la meci, arena e arhiplină. Niciun fan FC Botoșani nu a făcut deplasarea.

Rapid - FC Botoșani. Echipele de start

RAPID: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, I. Cristea, Braun - Oaidă, Al. Albu - Funsho, Cîrjan, Papeau - Dugandzic
REZERVE: Drăghia - Jr. Morais, P. Iacob, Al. Ioniță II, Borja Valle, V. Costache, Pănoiu, Kait, Emmers
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

FC BOTOȘANI: Ducan - Kupa, Șeroni, Pius - Cărăușu, Essono, Dican, E. Florescu, Cioiu - M. Roman I, Pinson
REZERVE: Ureche - S. Camara, Golofca, Gligor, E. David, Dragu, Zabou, Creț, Drole
ANTRENOR: Marius Croitoru

Stadion: Superbet Arena - Giulești (Bucureşti)
Arbitru: Antonie Andrei (Bucureşti) / A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti) / Arbitru VAR: Colţescu Sebastian (Bucureşti), Arbitru AVAR: Trandafir Cristina Mariana (Bucureşti)

UPDATE, ORA 21:25 / Suporterii Rapidului, optimiști înaintea partidei cu FC Botoșani

UPDATE, ORA 21:15 / Sute de fani stau la coadă la intrarea de la Tribuna 1

Cristiano, așa nu iei titlul! Rapid a tremurat cu FC Botoșani și a fost la un pas să piardă în Giulești

UPDATE, ORA 20:55 / Atmosfera din Giulești de dinaintea partidei Rapid - FC Botoșani

UPDATE, ORA 20:35 / Fanii Rapidului pregătesc o scenografie pe toată peluza

Cristiano, așa nu iei titlul! Rapid a tremurat cu FC Botoșani și a fost la un pas să piardă în Giulești

UPDATE, ORA 20:15 / Rapid și FC Botoșani au ajuns la stadion

Mai multe articole de actualitate din Superliga:

După remiza cu Adana Demirspor, Mandorlini a confirmat transferul către rivala la titlu: „Nu e un moment plăcut”
CFR Cluj - Adana Demirspor 1-1
După remiza cu Adana Demirspor, Mandorlini a confirmat transferul către rivala la titlu: „Nu e un moment plăcut”
Două plecări de ultimă oră din SuperLiga » Jucătorul care a reziliat la o lună de la transfer
MERCATO
Două plecări de ultimă oră din SuperLiga » Jucătorul care a reziliat la o lună de la transfer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (59)
nautilus
nautilus  •  30 Iulie 2023, 15:01
Postat de ED_BAD pe 30 Iulie 2023, 11:45

Ionita, "sufletul galeriei" ( e doar "suflet", ca la trup e aproape mort si capul il are doar ca sa nu se dezechilibreze cand fuge), sa se duca si sa ne lase! Mi-a mancat aufletul. Nici fiu-meu nu il mai sufera, isi pune mainile in cap cand vede ca il cheama de la incalzire. :)) Vineri a zis ca "spera ca il cheama doar ca sa bea apa"...:))) . Mie de Panoiu nu mi-a placut niciodata. Nu ma intreba de ce, dar mai ales dupa promovare, pur si simplu nu m-a convins. In Costache eu inca cred pentru ca vad niste resurse. Dar asa cum spui si tu, pare mereu ca preia si continua faza anapoda... Sincer, vineri, in afara de cateva atacuri pozitionale, nici nu am avut oameni in careu care sa primeasca pase filtrante sau centrari. Parca am revazut atacurile sterile de anul trecut. Si asta pentru ca Botosaniul a stat sus si corect. Botosaniul a facut meci mare, tot meciul i-am aratat copilului (practicant de fotbal) la adversari, exemple de pozitionare, de presing si de retragere coerenta care se vedeau perfect din tribuna, avand tot terenul in fata. Au fost multe situatii in care ai nostri, efectiv nu aveau niciun jucator la primire. Chiar si asa, nu pot sa nu vad ca jocul nostru este in crestere! Nu sunt absurd, e clar ca nu ma bucur de ce vad acum, dar sunt constient ca pentru Bergodi acestea sunt meciurile de pregatire pe carear fi trebuit sa le faca in cantonamentul din vara ca sa aiba o pregatire eficienta. Suferinta de acum nu ar trebui sa surprin

Ai dreptate! Lui Bergodi trebuie să i se dea timp și încredere! Este cu 3 clase peste Mutu!!!

ED_BAD
ED_BAD  •  30 Iulie 2023, 11:45
Postat de nautilus pe 29 Iulie 2023, 15:34

Până la un punct ai dreptate! Eu am fost dezamăgit de jucătorii care au fost introduși în teren, gen ioniță, un indolent și un nesimțit, pănoiu nu se mai regăsește de mult timp și costache care se zbate fără niciun rost! Despre cristea, el vrea....dar nu are cu ce!!!

Ionita, "sufletul galeriei" ( e doar "suflet", ca la trup e aproape mort si capul il are doar ca sa nu se dezechilibreze cand fuge), sa se duca si sa ne lase! Mi-a mancat aufletul. Nici fiu-meu nu il mai sufera, isi pune mainile in cap cand vede ca il cheama de la incalzire. :)) Vineri a zis ca "spera ca il cheama doar ca sa bea apa"...:))) . Mie de Panoiu nu mi-a placut niciodata. Nu ma intreba de ce, dar mai ales dupa promovare, pur si simplu nu m-a convins. In Costache eu inca cred pentru ca vad niste resurse. Dar asa cum spui si tu, pare mereu ca preia si continua faza anapoda... Sincer, vineri, in afara de cateva atacuri pozitionale, nici nu am avut oameni in careu care sa primeasca pase filtrante sau centrari. Parca am revazut atacurile sterile de anul trecut. Si asta pentru ca Botosaniul a stat sus si corect. Botosaniul a facut meci mare, tot meciul i-am aratat copilului (practicant de fotbal) la adversari, exemple de pozitionare, de presing si de retragere coerenta care se vedeau perfect din tribuna, avand tot terenul in fata. Au fost multe situatii in care ai nostri, efectiv nu aveau niciun jucator la primire. Chiar si asa, nu pot sa nu vad ca jocul nostru este in crestere! Nu sunt absurd, e clar ca nu ma bucur de ce vad acum, dar sunt constient ca pentru Bergodi acestea sunt meciurile de pregatire pe carear fi trebuit sa le faca in cantonamentul din vara ca sa aiba o pregatire eficienta. Suferinta de acum nu ar trebui sa surprin

nautilus
nautilus  •  29 Iulie 2023, 22:02
Postat de valyomanyd pe 29 Iulie 2023, 18:11

Ba, prostule, sa înțeleg ca dacă Costache a centrat cu capul în pământ nu se pune asist ?..Sunteți mulți frați ?

La cât de greu procesezi, sigur ești un fîcîsî.bist ***! *** care ești, citește comentariile Rapidiștilor și nu numai să vezi ce pareri au despre cum a jucat Rapid și mai ales cei trei criticați de mine....in frunte cu *** de ioniță!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează