FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV / VIDEO Favoritul fanilor, Șumudică are o condiție radicală pentru a veni la Rapid: „Cu el nu voi putea lucra niciodată!”

Marius Șumudică +12   FOTO
Marius Șumudică

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2023 13:18 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 13:59

Rapid rămâne fără antrenor: GSP.ro a anunțat astăzi în exclusivitate că Adrian Mutu a acceptat oferta de la Neftchi Baku. Liber de contract, Marius Șumudică (52 de ani) se numără printre posibilii înlocuitori ai „Briliantului”, însă în calea angajării sale stă un mare obstacol. Recent, în podcastul GSP, Șumudică vorbea despre o incompatibilitate cu președintele clubului, Daniel Niculae: „Nu voi putea lucra niciodată cu el”.

Adrian Mutu a dat curs ofertei din Azerbaidjan și o lasă pe Rapid fără „principal” cu numai o săptămână înaintea debutului în noul sezon, unul în care giuleștenii au ca obiectiv cucerirea titlului.

Printre antrenorii care ar putea ajunge în Giulești se numără și Marius Șumudică, fost „principal” și jucător al Rapidului. Șumudică, liber de contract după demiterea de la Al Raed, este o variantă pe placul fanilor.

Într-un sondaj inițiat joi de GSP.ro, referitor la antrenorul ideal pentru Rapid în următorul sezon, 46% dintre cititori l-au ales pe Șumudică, în timp ce 34% au ales varianta de a rămâne Mutu, iar 20% au susținut angajarea lui Cristiano Bergodi.

Un mare obstacol în calea unei posibile colaborări este numele președintelui clubului. Spre finalul lunii mai, într-o ediție specială a podcastului „Profu' de Sport”, filmată în Arabia Saudită, Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, l-a chestionat pe Șumudică în legătură cu o posibilă revenire la Rapid. Antrenorul a oferit un răspuns direct: „Nu voi putea lucra niciodată cu Daniel Niculae”.

VIDEO. Marius Șumudică, la „Profu' de Sport”: „Cu Daniel Niculae nu voi putea lucra niciodată. L-aș pune pe Dani Coman președinte la Rapid”

- Dacă prin absurd, că zici că nu se pune problema acum, te-ai întoarce la Rapid, ai putea să lucrezi cu Săpunaru și cu Daniel Niculae?
- Săpunaru e copilul meu. Dar cu Daniel Niculae nu. Eu cu Daniel Niculae nu voi putea lucra niciodată.

- Dar v-ați „curentat” undeva, a fost un moment care...?
- Nu ne-am „curentat” niciodată. Este decizia mea: nu vreau să lucrez cu Daniel Niculae. Eu dacă aș ajunge la Rapid vreodată aș lucra numai cu Dani Coman, dar acolo există un conducător, un investitor, care se numește Dan Șucu și care are o relație foarte bună cu Daniel Niculae. Eu îl respect pe Daniel Niculae, n-am nimic cu el, l-am avut coleg când eram și eu jucător, apoi l-am și antrenat, n-am niciun fel de problemă, dar nu mă văd lucrând cu el. Nu mă văd.

- Adică nu sunteți compatibili.
- Da, nu suntem compatibil. Eu dacă aș veni, de exemplu, să mă bat pentru campionat la Rapid peste 5 ani de zile, una din condiții ar fi să vin cu Dani Coman președinte. Asta e condiția pe care aș pune-o.

Marius Șumudică: „Sper să îl prind și eu pe Dan Șucu la Rapid”

- Ai un un termen la care te-ai gândit, până la ce vârstă ți-ai propus să ajungi la Rapid, să iei campionatul ăsta promis?
- Depinde și de circumstanțe, depinde ce se întâmplă, depinde unde voi fi, dacă sunt liber la momentul respectiv. 

- Am vorbit un pic mai devreme despre Dan Șucu. Te-ai vedea lucrând cu un astfel de profil de conducător? Corporatist, elegant, distant, pe când tu ești pe spectacol și pe implicare emoțională.
- Este un om care plătește salariile la zi, este un om care a făcut pentru Rapid cele mai bune condiții de pregătire cum nu au fost niciodată, Rapid zboară numai cu avionul în toate deplasările, dă banii la zi, prime... Ce să îți dorești mai mult? Păi în momentul de față nu există nicăieri condiții ca la Rapid și la Craiova. Rapidul nu întârzie o zi cu banii. O zi! Și asta e... jos pălăria pentru el! Bravo lui, bravo domnului Șucu! Și să dea Dumnezeu să rămână cât mai mult la Rapid și să îl prind și eu odată.

Pentru mine a existat un singur target în viața mea: să iau campionatul, să ajung să joc la Rapid. În primul rând, îmi doream să ajung să joc la Rapid. 

Mai rămâne să-l iau ca antrenor. Și o să-l iau! Îl voi lua ca antrenor cu Rapidul! Dacă echipa va avea stabilitate financiară, ceea ce se întâmplă acum, și dacă voi avea șansa să lucrez cu domnul Șucu într-un viitor... cu siguranță voi ajunge să iau campionatul și cu Rapid. 

- Marius Șumudică, în podcastul GSP

Daniel Niculae nu este singurul conducător de la Rapid cu care Marius Șumudică nu se vede lucrând. În februarie 2022, Șumudică afirma că nu va veni niciodată la Rapid câtă vreme Victor Angelescu va fi acționar. Motivul? Faptul că Angelescu se opusese la acea vreme angajării lui Șumudică.

Mai multe știri de actualitate: 

Fenerbahce vrea un român în locul lui Arda Guler, puștiul-minune transferat de Real Madrid! » Anunțul zilei în presa turcă

Fotbalistul care i-a uluit pe șefii Rapidului: „Rar am văzut așa un jucător! Se antrenează prea mult”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (39)
florinberceni
florinberceni  •  07 Iulie 2023, 19:22

Penibilul asta de sumudica are impresia ca e mare antrenor. În afară de rezultatele obținute cu Astra, pe unde a fost a dezamăgit, ca să nu zic că a fost penibil. Ca de obicei presa, și în cazul lui, îl baga prea mult în seamă. Este o *** ca antrenor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Str82HeIL
Str82HeIL  •  07 Iulie 2023, 19:17
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 07 Iulie 2023, 14:35

Bravo randoame ..daca te vede prostul ala de luciann te trimite la scoala !!

***? *** .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cirus11
cirus11  •  07 Iulie 2023, 18:27

Mare conducator Coman asta... cate retrogradari are la activ?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează