FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid l-a transferat pe al doilea golgheter al Serbiei, dar nu-l poate înregistra pentru moment

Borisav Burmaz, în alb, a înscris 10 goluri în acest sezon de campionat // foto: Imago Images
Borisav Burmaz, în alb, a înscris 10 goluri în acest sezon de campionat // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 22 decembrie 2023 12:48 / Actualizat vineri, 22 decembrie 2023 13:44

Rapid a rezolvat transferul atacantului sârb Borisav Burmaz, fotbalist în vârstă de 22 de ani cu 10 goluri înscrise în acest sezon în Superliga Serbiei.

Conducerea Rapidului a promis transferuri în această iarnă și a început să „livreze”. Mai întâi a semnat Florent Hasani, extremă dreapta care i-a costat pe giuleșteni 300.000 de euro, acum a făcut-o și Borisav Burmaz, atacant central care aparținea de formația sârbă Vozdovac.

Câștigă 13.500 de euro pe lună la FCSB, dar locuiește în baza clubului. Acum a dezvăluit motivul
FCSB
Câștigă 13.500 de euro pe lună la FCSB, dar locuiește în baza clubului. Acum a dezvăluit motivul

Rapid l-a transferat pe Borisav Burmaz

Mutarea a fost rezolvată noaptea trecută, când părțile implicate au parafat actele, conform Fanatik. Transferul lui Burmaz ar urma să coste în jur de 400.000 de euro.

Burmaz este al doilea cel mai bun marcator din prima ligă a Serbiei, autor a 10 goluri în 18 partide în acest sezon. Doar brazilianul Saldanha, de la Partizan, a punctat mai mult, de 14 ori.

Borisav Burmaz este fost internațional sârb de juniori. Și-a reprezentat țara la nivelurile U17, U18 și U19, niciodată la tineret sau la seniori.

Borisav Burmaz, al doilea golgheter din Serbia

Crescut în Academia Stelei Roșii Belgrad, Burmaz a ajuns la Vozdovac în vara lui 2022. Un an și jumătate mai târziu, în cel mai bun moment al carierei, face pasul în România, la Rapid.

De altfel, Burmaz nu a făcut parte din lot la meciul cu Vojvodina de joi seara, fiind în pline negocieri cu cei de la Rapid. În precedenta partidă, 5-1 cu Zeleznicar, a înscris o „dublă”, apoi a spus la interviuri, conform Sportal.rs, că „am înscris 15 goluri în ultimele 3 meciuri acasă, este o realizare grozavă”.

Decizia de la TAS blochează temporar transferurile

Chiar dacă transferul lui Burmaz a fost rezolvat, acesta nu poate fi înregistrat pentru moment din cauza unei decizii pe care Rapid a primit-o de curând de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. 

Giuleștenii au pierdut procesul contra fostului fotbalist sârb Milos Pavlovic (40 de ani), legitimat între 2012 și 2013 la fostul club Rapid. Anunțul a fost făcut de firma de avocatură Morgan Sports Law, cea care l-a reprezentat pe Pavlovic în proces.

Astfel, Rapid se vede nevoită să-i plătească lui Pavlovic 700.000 de euro, salarii restante și dobândă. Până va achita datoria, clubul alb-vișiniu nu poate înregistra jucători noi.

VIDEO. Nicolae Grigore analizează perioada prin care trece Rapid 

Tot despre Rapid: 

Fanii Rapidului au răbufnit după ultimul mesaj al clubului: „Mai bine mergem la Victory Cup, avem adversari mai buni acolo”
CONTROVERSE
Fanii Rapidului au răbufnit după ultimul mesaj al clubului: „Mai bine mergem la Victory Cup, avem adversari mai buni acolo”
Galeria Rapidului critică șefii clubului după seria de 6 meciuri fără victorie în SuperLiga: „E o strategie greșită. Nu vom avea șanse la titlu”
RAPID
Galeria Rapidului critică șefii clubului după seria de 6 meciuri fără victorie în SuperLiga: „E o strategie greșită. Nu vom avea șanse la titlu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
mirstelistu
mirstelistu  •  22 Decembrie 2023, 22:58

Fotbalistii din Serbia merg in campionatele tari aici vin ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Averroes
Averroes  •  22 Decembrie 2023, 18:12
Postat de balderis pe 22 Decembrie 2023, 16:27

Asta-i încă o dovadă, că ăsta-i Rapidul original ! Toate forurile juridice europene, certifică prin aceste decizii , că este vorba despre Rapid București, spre disperarea fîcîsîbiștilor, care n-au imn, n-au culori, n-au stadion, n-au sediu și sunt înființați fraudulos direct în divizia A !!!

Repetitia e mama invataturii; ti-ai insusit bine textul, pacat ca in timp ce recitai a tusit soba

lefter_popescu
lefter_popescu  •  22 Decembrie 2023, 17:07
Postat de pain89 pe 22 Decembrie 2023, 13:26

Din nou fostii patroni incurca rapidul, si chiar asa 700.000 este o suma fara bun simt ceruta de jucator.

Actualii patroni , trebuia sa ajungă la o înțelegere amiabila cu jucătorul ( jucatorii) și în loc de 700.000 ( suma pare exagerata), cu 200.000 se rezolva . Dacă jucătorul a avut 10.000/ luna și a jucat un an , dobânzile nu pot fi de aproape 700 % chiar și după 10 ani . Asa trebuia sa facă și cu ceilalți jucători. Rapid a plătit peste 2.8 mil la care se adaugă și cei 700.000 - repet dacă suma este reala. PS1- cred ca este vorba de perioada moldoveanului Morari. Gigi Valiza, după ce a pierdut câteva procese cu jucătorii romani in tara , s-a învățat minte iar atunci când nu mai vrea sa plătească un jucător , în loc de toate suma contractului, ii pune în brate 25-30% din suma totala și a rezolvat " pe cale amiabila" . Jucătorii știu ca Gigi Valiza e un smenar și ca să nu aibă probleme " bate palma " pe suma fariseului. La Rapid "se lucrează cu avocați " bine plătiți , cu experienta la UEFA sau FIFA de a pierde procesele. Cu rezolvarea pe cale amiabila ( chiar în timpul proceselor ) ar fi plătit cel puțin cu 50% mai puțin. PS2 - pt flăcăii care iubesc fcsebelul lui Gigi Valiza , carora le sta în gat Rapidul , ar trebui sa ia aminte ca Rapidul este Rapid, ca dispune de tot - nume, palmares , stadion - inclusiv vechi datorii, etc. PS3 In anii trecuți Gigi Valiza, isi plătea jucatorii, prin acte, cu salariul minim pe economie, plata reala fiind facuta cu bani la sacoșă. Se cunoaște ca a încercat sa-i tepuiasca , printre alții pe Goian sau Dori

Vezi toate comentariile (16)
Comentează