FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Prima lovitură: Universitatea Craiova îl ia pe Rareș Pop!

Universitatea Craiova îl ia pe Rareș Pop, foto: Imago
Universitatea Craiova îl ia pe Rareș Pop, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 aprilie 2023 11:55 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 13:18

Clubul lui Mihai Rotaru, Universitatea Craiova, e în negocieri avansate pentru achiziționarea lui Rareș Pop. Mijlocașul ofensiv de la UTA are numai 17 ani și a atras atenția în sezonul acesta, în care s-a impus ca titular în formația arădeană

Universitatea Craiova îl va avea din sezonul viitor pe adolescentul-surpriză al campionatului, Rareș Pop. Oltenii sunt în negocieri foarte avansate cu UTA pentru achiziționarea mijlocașului ofensiv care a reușit să se impună la Arad deși are numai 17 ani.

Craiova caută să-și asigure soluții U21 pentru campionatul următor, în care nu vor mai fi eligibili Markovici, Screciu și Câmpanu. Fotbaliștii considerați U21 vor fi doar aceia născuți după 1 ianuarie 2002. Lui Eugen Neagoe îi rămâne, din lotul actual, doar Baiaram ca soluție bună, dacă nu cumva el va fi vândut în vara acestui an.

Gigi, știai? Argăseală a picat la mijloc în conflictul Becali - Burleanu dintr-un motiv incredibil: i-a cerut președintelui FRF să-i pună „pile” fiicei sale!
FCSB
Gigi, știai? Argăseală a picat la mijloc în conflictul Becali - Burleanu dintr-un motiv incredibil: i-a cerut președintelui FRF să-i pună „pile” fiicei sale!

Rareș Pop e deja internațional

Pop a devenit foarte interesant pe piața transferurilor mai ales datorită vârstei, dar și grație prestațiilor pe care le-a avut într-o stagiune în care echipa a suferit teribil, nu l-a propulsat deloc. El a jucat excelent în victoria cu FCSB, 3-1, și din acel moment s-a afirmat ca un om de bază de la UTA.

Poate fi mijlocaș dreapta sau mijlocaș ofensiv în centrul terenului. A evoluat în 22 de partide din sezonul acesta, în toate a fost titular și a marcat trei goluri. A înscris cu Botoșani, cu CFR și cu Chindia.

Prestațiile surprinzător de bune ale lui Rareș l-au recomandat pentru naționala de juniori sub 19 ani, deși vârsta lui era sub limita stabilită pentru acea categorie. A jucat la Campionatul European, în martie, și a marcat un gol în eșecul cu Franța, 2-4. Daniel Pancu l-a convocat și la o categorie de vârstă superioară, la lotul sub 20 de ani.

Rareș Pop, lăudat de Ionuț Badea: „E un talent cult”

Rareș Pop a debutat în prima ligă spre finalul campionatului trecut, când el încă nu împlinise 17 ani. Ionuț Badea, antrenorul de atunci al arădenilor, l-a trimis pe teren pentru prima oară tocmai într-un joc cu Universitatea Craiova, unul pe care alb-albaștrii l-au câștigat cu 1-0.

Badea nu se miră de progresul pe care l-a înregistrat Rareș: "Eu l-am promovat din Academie, dar nu i-am făcut nicio favoare, a fost doar o decizie normală, după ce îl urmărisem în meciuri ale juniorilor. Nu știu de ce nu fusese remarcat mai devreme, eu mă bucur că am avut ocazia să-l promovez. Dincolo de calitatea individuală care m-a frapat când l-am văzut prima oară, e un tip cult care asimilează foarte ușor informații și am convingerea că va progresa enorm în continuare".

Pop are o forță explozivă cu mult peste medie. Cred că ar fi jucat chiar dacă UTA nu l-ar fi vândut pe Miculescu, ar fi avut loc amândoi, deși ambii erau «under».

- Ionuț Badea, antrenor

Rareș Pop: „Mister Pancu, mă lași să merg la școală?”

Gazeta a scris despre Pop după prestația lui excelentă din partida cu FCSB, una pe care UTA a câștigat-o cu 3-1. Rareș a pasat decisiv la un gol în meciul acela. Agentul lui, Cătălin Sărmășan, povestea că "el cere voie să ajungă un pic mai târziu la antrenamente, să întârzie un sfert de oră, ca să nu rateze orele de la liceu". 

A existat și un episod petrecut în timpul unei acțiuni a naționalei U20. Rareș l-a întrebat pe Pancu: "Mister, puteți să mă învoiți și pe mine câteva ore ca să merg la un curs?". "Copile, mai întrebi? Du-te liniștit, că fotbalul te așteaptă și după școală!", i-a răspuns selecționerul.

VIDEO Imagini cu atmosfera la U Cluj - UTA Arad

Citește și alte articole:

Cunoaște-l pe adolescentul care a bătut-o pe FCSB » Elev eminent la un liceu de top din oraș: „E mândria școlii” + Cum i-a lăsat mască pe cei de la FRF
UTA - FCSB 3-1
Cunoaște-l pe adolescentul care a bătut-o pe FCSB » Elev eminent la un liceu de top din oraș: „E mândria școlii” + Cum i-a lăsat mască pe cei de la FRF
U Cluj - Sepsi e finala Cupei României Betano 2023! „Șepcile” i-au stricat debutul lui Rednic la UTA
U Cluj - UTA 1-0
U Cluj - Sepsi e finala Cupei României Betano 2023! „Șepcile” i-au stricat debutul lui Rednic la UTA

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (28)
dr.jivago
dr.jivago  •  29 Aprilie 2023, 10:59

Daaaaa! Un fotbalist cult...Din seria cotonogarilor inventati de UTA, asta e ,mai ales dupa coafüră , un fe de Busulenga...membru corespondent al Academiei... Trebuie sa ai stomacul tare ,sa-i asculti ineptiile unui alt recunoscut titan al culturii: Ionut Badea! Ce mai ,da-ma- n spanac , mustește cultura in fotbalul romanesc! Culturnicii astia ar trebui sa-si ia salariile in ,,biblioteci,,!

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  28 Aprilie 2023, 22:01

Miculescu a fost 1.7 la pachet cu puncte cu tot))) acum valoreaza cit 2kg de cirese ))) din astea romanesti din Turcia)) iar copilul asta fara regula de U21 .... intr un fotbal atat de slab unul care face 2 preluari si da 3 goluri pe diamant deja)) de 2-3 milioane aduci o echipa de pe plaja din Brazilia si nu retrogradeaza din liga mamaliga! Sa speram ca va avea o evolutie buna la Craiova insa e greu...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Aprilie 2023, 19:41

...viitorul nu l stie nimeni ...dar eu l as lua pe Rares Pop convins ca nu pierd cu el ...daca ramane la UTA posibil sa joace in B ...la noi ar avea si expunere internationala...pentru cariera lui e bine sa faca pasul la o formatie de cupe europene ...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează