FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

Război total între Budescu și Astra » Proces pentru 720.000 de dolari!

A părut că Budescu a plecat de la Astra ca urmare a unui acord cu conducerea. Realitatea e că fotbalistul păstrează deschis un litigiu în care cere trei salarii restante, iar clubul îl forțează să achite singur o despăgubire imensă.
A părut că Budescu a plecat de la Astra ca urmare a unui acord cu conducerea. Realitatea e că fotbalistul păstrează deschis un litigiu în care cere trei salarii restante, iar clubul îl forțează să achite singur o despăgubire imensă.

Articol de , , - Publicat marti, 23 februarie 2021 08:04 / Actualizat marti, 23 februarie 2021 08:12

A părut că Budescu a plecat de la Astra ca urmare a unui acord cu conducerea. Realitatea e că fotbalistul păstrează deschis un litigiu în care cere trei salarii restante, iar clubul îl forțează să achite singur o despăgubire imensă.

Astra mai deschide un front în instanțele de judecată. Adversarul nou: Constantin Budescu. Jucătorul tocmai a plecat de la Giurgiu în Arabia Saudită, la Damac, o formație care luptă pentru salvarea de la retrogradare. Budescu primește 600.000 de euro ca să joace timp de patru luni în Arabia, o destinație care i-a convenit, în condițiile acestea.

Budescu vrea 50.000, Astra îi cere de 14 ori mai mult!

El a plecat de la Astra fără ca societatea să încaseze vreo sumă în schimbul transferului și despărțirea a părut ca un rezultat al unui acord între „Budi" și patronul Ioan Niculae, cu care fotbalistul avea o relație de amiciție. El însă a mers în Asia și a păstrat deschis litigiul pentru recuperarea banilor de la Astra, o sumă care depășește cu puțin 50.000 de euro.

Clubul deschide, de asemenea, un proces în relația cu jucătorul și îi cere să achite 720.000 de dolari! Nu Astra ar fi beneficiara banilor, ci Al Shabab i-ar încasa. Clubul saudit la care a evoluat Budescu într-un sezon, 2018-2019, a câștigat un proces cu internaționalul român și a căpătat dreptul de a primi suma aceea ca despăgubire.

Scapă Budescu de datorie fiindcă a plecat?

Regulamentul FIFA prevede că un fotbalist care alege să rezilieze forțat contractul cu un club poate primi drept de joc provizoriu până la rezolvarea procesului dintre el și fostul angajator. Noua echipă trebuie să răspundă însă pentru eventuale despăgubiri în solidar cu jucătorul. Giurgiuvenii ar fi fost, așadar, partenerii lui Budescu la plata către arabi, din moment ce ei l-au legitimat în urma „dezertării" lui din Arabia.

Doar că Astra a prins în contractul cu Costică o condiție: în cazul în care litigiul cu Al Shabab era pierdut, atacantul devenea responsabil pentru daune. Acum, echipa din România cere în instanțele fotbalistice ca înțelegerea din vechiul contract, conform căreia doar Budescu ar trebui să plătească 720.000 de dolari, să rămână valabilă, chiar dacă fotbalistul a semnat cu altă echipă între timp. 

Revine la FCSB sau la Petrolul

Budescu nu ia în calcul să joace multă vreme în Arabia Saudită, indiferent de deznodământul pe care-l va avea sezonul pentru Damac, echipă amenințată cu retrogradarea. Becali a anunțat că are deja un acord verbal cu atacantul pentru revenirea lui la FCSB. 

Sunt șanse și mai mari ca „Budi" să se întoarcă la Petrolul după experiența arabă, dacă „lupii galbeni" vor obține promovarea în prima ligă la capătul acestui sezon. El a mai evoluat pentru Petrolul din 2005 până în 2011, când l-a cumpărat Astra, și a mărturisit des că a rămas un fan al ploieștenilor. La FCSB a jucat în sezonul 2017-2018: 27 de meciuri și 9 goluri. Cu el în componență, echipa lui Becali a ratat câștigarea titlului spre finalul stagiunii, din cauza unui eșec la Iași, 0-1 cu Poli. Campioană a devenit CFR.

Transferuri doar pentru bani

Formidabil în campionatul românesc, în care a câștigat multe meciuri cu execuțiile sale spectaculoase, Budescu a rămas doar cu bani din experiențele trăite în străinătate. El a plecat prima oară în China, la Dalian Yifang. A ajuns acolo în 2016, a jucat în patru meciuri în care nu a marcat deloc și a revenit la Astra. De la FCSB a mers la Al Shabab, unde a petrecut un sezon în care a înregistrat numai 16 partide ca titular. Conform apropiaților jucătorului, el ar fi adunat mai mult de două milioane de euro din salarii și din despăgubiri la rezilierea contractelor cu asiaticii. Cei 600.000 de euro pe care îi va primi de la Damac în patru luni îl pot ajuta să acopere despăgubirea de plătit către Al Shabab, dacă va fi obligat să achite singur toată paguba. 

Alexandru Ioniță, despre lipsurile de la Astra: „Nu avem nici fizioterapeut!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Poliția Rutieră putea afla în 10 secunde dacă documentul arătat de Florinel Coman e valabil: „Făceau asta și gata”

Rădoi îl ignoră pe Becali! Analiză pe fiecare post: FCSB, 0 titulari la națională în martie!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează