FOTBAL  »  Superliga  »  RASISM

Fotbalistul care l-a abuzat rasial pe Dawa vine cu un argument nou: „Eu sunt țigan, tata e țigan, bunicul e țigan. Cum să fiu rasist?”

Robert Stănici
Robert Stănici

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 14:03 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 15:22

Robert Stănici, fundașul de 22 de ani de la Cetatea Turnu Măgurele de pe contul căruia i-au fost trimise insulte rasiale lui Joyskim Dawa, se apără spunând că „eu sunt țigan, tatăl meu este țigan, bunicul meu este țigan. Cum să fiu rasist?”.

Noaptea trecută, Joyskim Dawa a publicat o serie de mesaje oribile primite pe Instagram după ce a fost eliminat în meciul Hermannstadt - FCSB 2-2. Unele dintre acestea au venit de pe contul lui Robert Stănici, fotbalist în activitate, legitimat la CSM Cetatea Turnu Măgurele, în Liga 3.

„Ești retardat? Două goluri? Slab nenorocit, ești cel mai slab fundaș din Liga 1. Rahat prost, fucking nigga”, sunt mesajele pe care Dawa le-a primit de la Stănici.

Inițial, în încercarea de a se „scoate” basma curată, Stănici s-a încurcat în explicații. Mai întâi l-a acuzat pe Dawa că a măsluit mesajele, apoi a afirmat pentru GSP.ro că i-a fost spart contul.

Soția lui Dawa a făcut show, după ce fotbalistul a fost abuzat rasial: „Mai bine verificați-vă iubitele. Fetelor din România le place «negrul» meu” + S-a legat de cazul Colțescu
RASISM
Soția lui Dawa a făcut show, după ce fotbalistul a fost abuzat rasial: „Mai bine verificați-vă iubitele. Fetelor din România le place «negrul» meu” + S-a legat de cazul Colțescu

Robert Stănici, după ce l-a insultat pe Joyskim Dawa: „Diseară îmi deschid contul și clarific”

Pe aceeași idee a forțat și în cea mai recentă intervenție, în care s-a apărat susținând că nu are cum să fie rasism, având în vedere că este de etnie romă.

„Nu am postat nimic eu! Contul mi-a fost spart! Am cerut numărul lui Dawa pentru a îmi cere scuze! O fi fost o glumă proastă, nu îmi imaginez, dar nu știu cine a făcut asta.

Eu am meci la ora 17, vreau să mă concentrez pe meci, nu am prea am citit ce s-a scris în presă, nici nu vreau să citesc. Mi-am închis contul. Am văzut că sunt foarte multe injurii. Diseară după meci vreau să îmi deschid contul și să clarific.

Nici nu m-am uitat aseară la meci, am fost la masă cu băieţii. Apoi am mers la cazare. Altceva nu îmi explic. Dimineaţă m-am trezit cu o grămadă de mesaje, apeluri. M-au sunat şi mama şi tata.

Lumea mă cunoaşte. Sunt bine crescut, sunt la master, la facultate, nu fac chestii de genul acesta. Tata m-a sunat direct. Şi-a dat seama că nu am scris eu aşa ceva. Mi s-au adresat şi mie o grămadă de injurii. O să clarific povestea asta. Nu există așa ceva. Sunt o persoană calmă”, a afirmat Stănici inițial, la Fanatik.

„Sunt țigan, tata este țigan, bunicul este țigan. Cum să fiu rasist?”

„Niciodată n-am fost rasist. Eu sunt țigan, tatăl meu este țigan, bunicul meu este țigan... Doamne Ferește!, cum să fiu rasist?

Sunt dovezi clare. Am stat toată seara cu prietenii mei. Nici nu m-am uitat la meci.

Eu nu sunt de culoare, dar sunt ţigan. Dawa este fundaş foarte bun, joacă la FCSB. Am avut şi eu meciuri proaste. Nu trebuie judecat după un meci”, a completat fundașul central trecut pe la Rapid.

Echipa lui Stănici, CSM Cetatea Turnu Măgurele, are meci în această seară, la ora 17:00, cu ACS Vedița Colonești. Formația din Turnu Măgurele evoluează în seria 6 din Liga 3, unde ocupă locul secund după 4 etape, cu 10 puncte.

Răbufnirea soției lui Joyskim Dawa, după ce fotbalistul a fost insultat rasial

Mesajele lui Dawa au fost acompaniate de o reacție a soției lui, Sofya. Aceasta a pornit un adevărat „război” cu rasiștii din fotbal.

+10 FOTO

„Comentariile voastre sunt inacceptabile. Suntem mândri să fim negri și africani. Aș fi încântată să spun aceleași lucruri despre numărul aproape inexistent de jucători profesioniști români din prima ligă franceză.

Să insulți o persoană de culoare în 2023 demonstrează cât de deschis la minte ești, așa că ieși afară și vezi ce are de oferit lumea! Uitați-vă la echipele din toate campionatele, fără acești «negri» fotbalul ar fi la fel de plictisitor ca meciurile voastre din Liga 2.

Mergeți și citiți-vă Biblia din nou, pentru că rasismul și pariurile sunt păcate. Am spus ce am spus și nu-mi pare rău”, a scris Sofya.

Tot despre acest subiect:

Antrenorul fotbalistului care l-a atacat rasist pe Dawa, primele declarații: „Abia am vorbit cu el și asta mi-a zis”

Prima măsură luată de FRF, după ce un fotbalist activ l-a insultat rasist pe Dawa

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (26)
conicor2008
conicor2008  •  23 Septembrie 2023, 11:13

Intrebare retorica aiurea, e simplu: este un *** rasist!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

procter
procter  •  23 Septembrie 2023, 02:46

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dimco61
dimco61  •  22 Septembrie 2023, 17:55

Nu exista rasism mai agresiv decât rasismul "descremenatilor"din Romania!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează