FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Căpitanul din Liga 1, născut la Rio de Janeiro, s-a stabilit în România: „Mamaia soției mi-a zis direct: «Ai grijă de fata mea, altfel...». Aici e bine să trăiești”

Omagiul de Paște al brazilianului Romario Pires pentru români
Omagiul de Paște al brazilianului Romario Pires pentru români

Articol de - Publicat duminica, 16 aprilie 2023 16:13 / Actualizat duminica, 16 aprilie 2023 16:24

Romario Pires este mai mult român decât brazilian după ce a sosit în țara noastră în 2012, mijlocașul lui U Cluj explicând cum este viața lui aici, cum trăiește sărbătorile cu familia sa din Ploiești și de ce nici nu se gândește să plece vreodată din România

De la Rio de Janeiro în România. Romario Pires, 34 de ani, este unul dintre cei mai vechi fotbaliști străini din fotbalul nostru. 

Mijlocașul brazilian este, practic, unul dintre ai noștri, fiind căsătorit cu o româncă, ploieșteancă, alături de care are un copil.

Căpitanul cu care U Cluj a revenit în Liga 1, Romario Pires, a explicat pentru Gazeta Sporturilor ce apreciază la români după mai bine de un deceniu petrecut aici. 

A sosit în 2012 în Transilvania, la Gloria Bistrița, a trecut la Petrolul Ploiești, după care a urmat o aventură în Israel, după care s-a întors în România: Astra Giurgiu, Hermannstadt, Farul Constanța și U Cluj. Cu Andreea Izabela are o fetiță, Sophie, care va împlini curând 2 ani.

Brazilianul stabilit de la 20 de ani în România, sfat de Paști: „Când vă aud că vă plângeți... nici nu vă închipuiți cât de bine e aici. Uite, asta v-ar mai trebui”
EVENIMENT
Brazilianul stabilit de la 20 de ani în România, sfat de Paști: „Când vă aud că vă plângeți... nici nu vă închipuiți cât de bine e aici. Uite, asta v-ar mai trebui”

5 idei de la Romario Pires despre români și România

- „Îmi plac mult tradițiile din România, am fost impresionat de ele de la început. Eu sărbătoresc în stilul românesc, așa trebuie. Așa încercăm să facem în casă. Preferatele mele sunt sărbătorile de Paște, să vopsim ouăle, să ciocnim, după ce facem curat și frumos în casă. E normal să muncim și să ne veselim în familie"

- „Toată lumea zice că dacă sunt brazilian, sunt superpetrecăreț. De fapt, eu sunt pe genul liniștit. La nunți, botezuri, mai chiui, mai dansez într-o horă, îmi place să fiu alături de români"

23 de meciuria adunat Pires pentru U Cluj în actuala ediție, 1 gol și 3 assist-uri

- „Românii sunt ospitalieri, iar țara chiar e dezvoltată. Românii sunt pretențioși sau, mai bine zis, nemulțumiți de țara lor, însă ar trebui să vadă lucrurile bune și zonele frumoase ale țării. Eu mă văd trăind aici mult și bine. Este o țară bună unde să trăiești și unde să-ți crești copiii. Nu mă interesează să plec. Unde? În Occident, de exemplu? Mulțumesc, mi-e bine aici"

- „Mâncarea mea preferată este tochitura cu mămăligă. Îmi place orez, pilaf, dar numai de la soacra mea, care e cel mai bun. Și soția mea gătește bine"

- „Mamaia, mama socrului, mi-a zis de la început: «Vezi, să ai grijă de fata mea, altfel de omor!». E o femeie directă. Dar a văzut cum sunt și ne înțelegem foarte bine. Și soacra, și familia ei au mare grijă de mine, se comportă cu mine de parcă aș fi copilul lor"

149 de partidea strâns Romario în campionatul intern din 2012 încoace

„Mi-am convins greu soția să ne vedem după ce ne-am cunoscut pe Facebook. Nu prea voia, fotbaliștii au așa, o "faimă"... Suntem împreună de 9 ani. Ea și fetița noastră reprezintă universul meu. Pentru familia mea mă trezesc fericit în fiecare dimineață, vin la muncă, pentru ei fac tot ce trebuie"

„Am un prieten foarte bun, care mi-e și naș, Roberto Ayza, el m-a învățat primele cuvinte românești, la Bistrița. Tot ce trebuia să vorbesc, să înțeleg pe teren. Cred că primul interviu pe care l-am dat în limba română a fost după trei sau patru luni de la sosirea în România"

Romario Pires, mijlocaș U Cluj

Citește și: 

Dan Petrescu, iureș după victoria cu Sepsi: „M-am săturat! Dacă cei din club nu vorbesc, o fac eu!”

Părintele Constantin Necula, superfan Liverpool: „A ieșit de două ori pe sub minge, iar acum ne dă lecții despre fotbal!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  16 Aprilie 2023, 21:10
Postat de ionescugeorge77 pe 16 Aprilie 2023, 18:13

...saracul ...a avut o copilarie grea in favelele din Rio ...acest articol este rezumatul unor lungi siruri de fraze apreciative despre Romania...

Tu ce ai spune daca ai trai in alta țară iar soția ta ar fi etnică a acelei țări? Iti spun eu ca vei vorbi doar de bine. Nu te joci. Femeia conduce sub multe aspecte. Cu ea nu se joaca ca nu mai mananca supa calda

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  16 Aprilie 2023, 21:07

Sărbători Fericite Romario Pires ! Haide U !!!

sevilla_19.86
sevilla_19.86  •  16 Aprilie 2023, 20:48
Postat de elgabri pe 16 Aprilie 2023, 17:59

Aceeasi poveste in fiecare zi voi nu va plictisiti sa o scrieti ??? Pe mine chiar nu ma mai intereseaza ce spune cineva despre Romania .

Coiță stai linistit ca in curand strainii or sa fie majoritari in aceasta tara ...bucura te ca mai ai inca o tara!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează