FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

CORESPONDENȚĂ GSP DIN TURCIA Revenit la club la două săptămâni după ce a fost afară, jucătorul dezvăluie: „Nu plec din barcă la greu!”

Romario Pires are un an
de când joacă la Cluj
FOTO sportpictures.eu
Romario Pires are un an de când joacă la Cluj FOTO sportpictures.eu

Articol de , - Publicat luni, 09 ianuarie 2023 07:56 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2023 14:49

Romario Pires, 34 de ani, explică cum au fost cele două săptămâni în care a stat departe de U Cluj, fiind dat afară inițial de Eugen Neagoe.

  • Reporterii GSP Vlad Nedelea și Eduard Apostol, fotoreporterul Cristi Preda și cameramanul Iosif Popescu sunt în Antalya, de unde transmit cele mai noi informații din cantonamentele echipelor din Liga 1 prezente în Turcia

- Romario, la jumătatea lui decembrie erai dat afară, 2023 te găsește tot aici, la U Cluj...
- Am terminat anul trecut puțin agitat, să zic așa, dar mă bucur că am început anul tot lângă această echipă care mi-a intrat la suflet. Mă identific cu această echipă, n-ar avea cum să fie altfel. 

- Explică puțin ce s-a întâmplat!
- După meciul cu Sepsi am primit vestea că nu voi mai fi în planurile echipei pentru 2023. Am simțit că nu mai sunt dorit și am vrut să reziliez contractul cât mai repede pentru a-mi continua cariera. Mister (n.r. - Eugen Neagoe) a vrut să facă o schimbare în echipă. Ceea ce e normal. Dânsul a crezut că asta-i cea mai bună decizie. Probabil am greșit și eu în anumite privințe. După plecarea lui am fost sunat înapoi și n-am stat pe gânduri. 

- Cine te-a sunat?
- Gabi Giurgiu, asta după ce a discutat cu domnul Sabău. Voia să se bazeze pe mine. M-am bucurat. În general, eu când semnez un contract, vreau să duc treaba până la capăt. 

Îmi doresc în acest an sănătate pentru mine și cei din jur. Îmi doresc să terminăm campionatul cu capul sus, nu doar o salvare de la retrogradare oarecare.

- Romario Pires

Romario Pires: „România e casa mea"

- Discutaseși deja și cu altcineva?
- Am stat mai mult cu familia și să mă relaxez după toată tensiunea acumulată, dar a trebuit să mă interesez și de viitorul meu profesional. Am vorbit cu niște echipe și am fost aproape de o înțelegere. Am simțit însă o datorie față de această formație, de suporterii de aici. Am promovat după 7 ani și apoi eu să fug din barcă într-o situație dificilă? Nu că aș fi vrut eu, dar nu las echipa la greu. Dacă am avut posibilitatea să mă întorc pe corabie, hai să o facem împreună! 

- Cum te simți în România după atâția ani?
- Foarte bine, e acasă, ce să mai... Mă simt mai bine aici decât acolo. Când mă duc în Brazilia în vacanță, după două săptămâni aștept să revin în România (râde). Practic, România e acum acasă, Brazilia e locul de vacanță, dar rămâne casa mea, în sufletul meu. Așa a ajuns să fie pentru mine.

- S-au schimbat multe în fotbalul nostru de când ai venit tu prima dată.
- Într-adevăr, s-au schimbat enorm de multe lucruri în România. În fotbal. S-a schimbat fotbalul practic. Și nu în bine. Pentru noi acel meci cu Dinamo a fost de totul sau nimic. Rataserăm oportunitatea de a promova direct acasă. Pentru suporteri era greu dacă nu reușeam. Clubul investise, veniseră jucători de Liga 1 în iarnă. Ne-am strâns toți după ce am ratat promovarea directă. Într-o săptămână și jumătate am schimbat tot. Toți jucătorii știam că promovarea e posibilă, atât eram de montați. 

N-am renunțat la cetățenie, vreau asta. Chiar încerc să rezolv cu actele perioada următoare. Pentru mine e foarte important să am cetățenia, pentru că vreau să rămân în România.

- Romario Pires

34 de aniîmplinește Romario Pires la jumătatea acestei luni și a adunat 141 de meciuri în Liga 1

Vorbim tot timpul în vestiar, iar grupul nostru este unit, dar nu mereu merge așa, mai este nevoie și pe teren. Sper să reușim mai bine asta anul acesta.

 - Romario Pires

Citește și: 

Anunț de ultimă oră la FCSB: „Căutăm antrenor! De asta nu a mers Leo Strizu în cantonament”

Și AFAN merge în Antalya! Jucătorii echipelor din Liga 1 vor afla ce este și în ce mod pot accesa „Red Button”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează