FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

EXCLUSIV Scandal monstru în direct! Războiul de la Iași a continuat la GSP Live: „A lăsat purceaua moartă în coteț!” vs. „Păcăleală în mod ordinar”

Ciprian Paraschiv și Adrian Ambrosie, separați de primarul Mihai Chirica
Ciprian Paraschiv și Adrian Ambrosie, separați de primarul Mihai Chirica

Articol de - Publicat luni, 15 martie 2021 12:06 / Actualizat luni, 15 martie 2021 17:20

Scandalul de la Poli Iași a căpătat noi dimensiuni în această dimineață. Președintele Ciprian Paraschiv și Adrian Ambrosie, marele lui contestatar, s-au contrat în direct la GSP Live. Ambii și-au aruncat vorbe grele, acuzându-se reciproc pentru situația dezastruoasă din „Copou”. 

Invitat în această dimineață la GSP Live, Adrian Ambrosie, omul care a făcut un pas în spate în club după instalarea lui Paraschiv în club, a lansat o rafală de atacuri la adresa actualului președinte. 

Printre altele, Ambrosie l-a acuzat pe Ciprian Paraschiv că l-a sabotat pe Rednic și a complotat la aducerea lui Daniel Pancu, reproșându-i strategia avută în acest sezon, dar și faptul că ar avea la Iași un salariu „dublu față de cel avut de Răzvan Burleanu la FRF.

Principalele declarații ale lui Adrian Ambrosie

„Dincolo de selecție, s-a greșit atunci când președintele executiv l-a eliminat din sistem pe Mircea Rednic. Seara, s-au întâlnit și l-au confirmat în funcție, iar a doua zi Pancu era deja adus la stadion fără să știe absolut nimeni din Consiliul Director. L-a îndepărtat nejustificat pe Rednic.

Apoi, îndepărtarea lui Daniel Pancu a fost făcută fie pripit, fie prea târziu. Tot președintele a luat această decizie, a avut mână liberă. El și-a dorit să conducă singur. Din acest motiv, și eu am făcut un pas în spate și am rămas doar în Consiliul Director. Noi l-am adus în club, l-am angajat pe un salariu extrem de generos. Salariul actual al lui Răzvan Burleanu e la jumătate din cât are acum Paraschiv la Iași. Aș vrea să demonstreze domnul Paraschiv o singură decizie pe care i-am impus-o noi. A avut toată libertatea și a luat unele decizii păguboase”, a mărturisit Ambrosie. 

Adrian Ambrosie: „Paraschiv a încercat să lase purceaua moartă în coteț!”

Ambrosie și-a continuat tirada la adresa lui Paraschiv. Acesta spune că tentativa președintelui de a intra în concediu fără plată a fost doar un mod de a fugi de răspunderea rezultatelor dezastruoase din campionat.

„A făcut contracte păguboase, iar transferurile jucătorilor au fost făcute pe comisioane foarte mari. Situația în care suntem acum se datorează președintelui Ciprian Paraschiv și modului în care a manageriat acest club. A transformat clubul Poli Iași într-un război al altora, în loc să apere interesele clubului. 

Dumnealui fuge de răspundere. Cerând concediu fără plată, a încercat să fugă de răspundere și să lase purceaua moartă în coteț altora. Alții să încerce să salveze echipa, iar el să nu-și asume responsabilitatea. Așa că am decis următorul lucru: «fie rămâi și își asumi responsabilitatea, fie ne strângem mâna și încercăm să găsim alt management care să salveze din dezastrul lăsat de președintele executiv»”. 

Consiliul Director a luat decizia să delege responsabilitățile lui Ioan Melinte. Dumnealui are acum semnătura în club, iar președintele executiv nu poate semna acte fără acordul domnului Melinte. E decizia lui Paraschiv dacă va rămâne. 

Nu e corect să plece în concediu fără plată. El e susținut de Primărie, susținut politic, probabil acesta a fost motivul pentru care a fost atât de curajos în toate afirmațiile pe care le-a făcut. Dacă am avea rezultate, nimeni nu ar zice nimic. Dar când nu ai rezultate și te comporți precum un cocoș de grădină care se crede leopard, faci o mare greșeală! - Adrian Ambrosie, vicepreședinte Consiliul Director Poli Iași

Paraschiv a intrat în direct și l-a contrat pe Ambrosie: „L-a păcălit pe Rednic într-un mod ordinar!”

Pe durata emisiunii, Ciprian Paraschiv, președintele executiv al ieșenilor, a intrat în direct și a contracarat argumentele expuse de Adrian Ambrosie. L-a acuzat pe acesta că nu și-ar dori, de fapt, salvarea de la retrogradare, dezvăluind că Ambrosie ar fi încercat să-l tragă pe sfoară pe fostul antrenor Mircea Rednic. 

„Echipa se poate salva, dar nu cu astfel de sabotaje. Sunt niște documente oficiale care au ieșit din club și nici măcar nu sunt reale. Abia aștept să prezint realitatea. Se iau decizii peste capul președintelui și e normal ca jucătorii să fie debusolați. Suporterii au crezut într-un proiect, dar le înțeleg supărarea.

Se poate evita retrogradarea, dar trebuie liniște, trebuie ca toată lumea să-și dorească să rămânem în Liga 1, inclusiv domnul Ambrosie. Anul trecut, domnul Ambrosie i-a spus lui Mircea Rednic că mai bine retrogradăm în Liga 2 pentru a avea finanțare de la bugetul local. Când toată lumea ar trage pentru același scop, lucrurile ar putea intra pe un făgaș bun. Dar nu cu astfel de sabotaje pe care eu nu le-am văzut la nimeni în Liga 1.

Acest personaj nici măcar să nu îndrăznească să folosească numele lui Mircea Rednic! L-a păcălit într-un mod ordinar! A împrumutat bani de la antrenor și a spus că banii vor veni automat în vară. A împrumutat bani în ianuarie, fără să-i zică lui Mircea că își poate recupera banii doar dacă rămânem în Liga 1”, a declarat Ciprian Paraschiv.  

A venit rândul lui Ambrosie să intre în dialog și să-l pună la zid pe Ciprian Paraschiv:

„E o mare minciună, nu-l ascultați! Nu vreau să-i răspund. Este cea mai mare dezamăgire a noastră. Imaginați-vă că aduceți un om în casă, îi dați să mănânce, îi dați bani, iar el încearcă să-ți ia contractul de locuință și să te dea afară din casă. Vă dați seama în ce situație am ajuns? Nu mai am ce discuta el și, până la urmă, nici nu trebuie să fim prieteni. Contează cel mai mult ca echipa să se salveze de la retrogradare”.

Ambrosie și Paraschiv, discuții în contradictoriu și despre aducerea lui Napoli

Ambrosie și Ciprian Paraschiv s-au duelat și pe marginea aducerii pe bancă a lui Nicolo Napoli. Dacă primul acuză că Paraschiv ar fi încercat să boicoteze instalarea italianului, președintele se apără și spune că el a facilitat venirea lui Napoli în „Copou”.

Când am luat decizia de a-l aduce pe Nicolo Napoli, trebuiau completate niște acte. Un precontract, o declarație pentru vamă, pe care Ciprian Paraschiv a refuzat să le semneze.

El a dat niște declarații în care a spus că e în negocieri cu Costel Enache. Vă dați seama că nu știe nici regulamentul? Cum să fie în negocieri cu un antrenor aflat sub contract? Dacă eram în locul celor de la Universitatea Cluj, l-aș da la Comisii! Mi se pare o lipsă mare de fair-play și o necunoaștere a regulamentului 
- Adrian Ambrosie

Se vehiculează o altă mizerie în spațiul public, aceea că l-aș fi încurcat eu pe Nicolo Napoli. A fost o decizie luată peste capul meu. Am luat act de această decizie, dar ce trebuie să știți e că dacă Paraschiv nu se sesiza cu privire la biletul de avion pe care și-l luase, bietul Nicolo ar fi stat 14 zile în carantină. Dacă Paraschiv nu suna la hotel pentru a i se permite intrarea lui Napoli, el dormea acum în holul gării. Eu am susținut orice antrenor care a fost, îl voi susține și pe Nicolo 
- Ciprian Paraschiv

Paraschiv: „Ambrosie încalcă legea”

Am avut de gând să plec, dar nu mai plec! Voi sta pentru club, cineva trebuie să spună adevărul la finalul zilei. Sunt foarte multe minciuni care apar în spațiul public. Am avut libertate la transferuri, dar să nu uite acest personaj (n.r. - Adrian Ambrosie) că în vară eu am rămas fără jucători. Dacă vrei să contruiești un proiect frumos, trebuie să securizezi jucătorii, ceea ce am făcut eu.

Veniturile mele de la Federație sunt confidențiale, cum consider că ar trebui să fie și la Poli Iași. Domnul Ambrosie încalcă legea din nou! Nu suntem o instituție publică, am semnat un contract care stipula confidențialitatea veniturilor. Minte, ca de obicei! Niciodată n-are cum să fie salariul meu mai mare decât cel al lui Răzvan Burleanu -  Ciprian Paraschiv, președinte executiv Poli Iași

Citește și alte știri despre Poli Iași: 

EXCLUSIV Ce lovitură a încercat Poli Iași! Șumudică, Dan Petrescu și Reghecampf, ofertați de ultima clasată: „Asta ne-a spus Șumudică”

Jucătorii lui Poli Iași au cedat la interviu: „Jalnici!” / „Am avut un șut pe poartă sau spre poartă?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1626497344230564
Nicolae Grecu  •  15 Martie 2021, 15:22

Nu-i o mare minciunică, d. Ambrosie?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează