FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Scapă de suspendare Radu Petrescu, arbitrul care a avantajat Oţelul în meciul cu Urziceni? » Trebuie să fie pe Wembley

Articol de - Publicat luni, 11 aprilie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 10 aprilie 2011 20:35

Greşelile de arbitraj de la Urziceni-Oţelul înmulţesc gafele din acest sezon ale lui Radu Petrescu. Cu toate acestea, se pare că "centralul" de 29 de ani e asigurat în privinţa viitoarelor delegări. Misterul îl clarifică o decizie UEFA şi relaţiile de rudenie din arbitrajul românesc.

N-a văzut un "roşu" şi un penalty
Sîmbătă, Radu Petrescu şi-a continuat prestaţia dezastruoasă din acest sezon, ajungînd la 7 meciuri cu erori mari de arbitraj, din cele 9 partide conduse. La meciul Unirea Urziceni - Oţelul Galaţi, întîi a refuzat un penalty gazdelor în minutul 25, cînd Sîrghi l-a faultat în careu pe Rusescu, apoi nu a vrut să-l elimine, în minutul 34, pe acelaşi Sîrghi, care l-a blocat din poziţie de ultim apărător pe Pădureţu. Ambele evenimente au avut loc la 0-1 pentru Oţelul, în final partida încheindu-se cu 0-3.

Părinţii colegilor îl "iartă"
În 2010, la cursul UEFA pentru arbitri promiţători care au sub 30 de ani şi nu deţin încă ecuson FIFA, Petrescu a fost anunţat că va conduce finala turneului european Challenge Trophy, destinat selecţionatelor U23 formate din jucători profesionişti şi amatori. Partida Anglia-Portugalia se pare că va avea loc pe Wembley, chiar cu o zi înainte de finala Ligii Campionilor.

"Norocul" lui Petrescu stă în faptul că, în brigada aleasă de UEFA, asistenţi sînt Valentin Avram şi Andrei Constantinescu. Primul este fiul mai mic al preşedintelui CCA, Vasile Avram, iar cel de-al doilea, băiatul fostului asistent FIFA Tudor Constantinescu. Cum ambii şi-ar dori ca fiii lor să nu rateze o asemenea provocare, cel mai probabil Radu Petrescu va fi menţinut în prim-plan indiferent de calitatea prestaţiilor, cel puţin pînă la meciul de pe Wembley. Nu de alta, dar dacă Petrescu ar avea probleme, întreaga brigadă aleasă de UEFA ar trebui schimbată.

Vezi mai jos video cu greşelile lui Radu Petrescu din meciul Unirea Urziceni - Oţelul Galaţi 0-3.

România la Challenge Trophy
Competiţia aflată la a treia ediţie a fost iniţiată de Federaţia engleză de fotbal, cu scopul de a oferi jucătorilor de peste 21 de ani şansa să capete experienţă internaţională. România a fost eliminată din ediţia 2009-2011 după meciurile disputate anul trecut: 0-0 cu Italia, 0-1 cu Belgia şi 4-0 cu Malta. Selecţionata noastră a fost antrenată de Răzvan Lucescu care a folosit jucători ca Tătăruşanu, Răduţ, Andrei Ionescu, Liţu, Strătilă şi Chiricheş.


"Nu pot să spun dacă am fost avantajaţi de arbitraj, poate statisticienii au puterea să zică acest lucru"
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
rudeboy_ska
rudeboy_ska  •  11 Aprilie 2011, 12:44

Stiu , nu va convine locul Otelului, bagati-va unghia in gat! :)))

ovidiu62
ovidiu62  •  11 Aprilie 2011, 11:24

Nu a fost de rosu,se vede clar cum Paduretu isi da drumul si se baga sub Sarghi,iar la faza din careu este fortare.Ziar de toata jena.sau pus de balena de iancu cu bani grei sa loveasca clubul Otelul.

ciupi0812
ciupi0812  •  11 Aprilie 2011, 08:26

insasi declaratia lui dorinel clarifica lucrurile. tipul este strain de obiectul acela care scoate sunete stridente - cu sau fara motiv.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează