FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI OSK

Sepsi anunță cum va proceda la meciurile de acasă, după decizia în cazul Ungariei Mari: „Vom avea grijă să fie așa”

David Kertesz, în dreapta, alături de patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi
David Kertesz, în dreapta, alături de patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 23:58 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 00:04

Clubul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a reacționat, prin vocea vicepreședintelui David Kertesz, la decizia UEFA de a le permite maghiarilor să afișeze harta Ungariei Mari la meciurile echipei naționale.

Sepsi OSK, club cu sediul în Covasna, unul dintre județele din România cu cel mai mare procentaj de populație de etnie maghiară, a comentat prin vocea vicepreședintelui David Kertesz vestea venită de la Budapesta.

Oficialul echipei covăsnene s-a delimitat de oficialii Federației de Fotbal din Ungaria și a asigurat că fanilor lui Sepsi OSK nu le va fi permis să afișeze respectivul drapel pe stadionul din Sfântu Gheorghe.

Gică Popescu, după decizia UEFA în privința hărții Ungariei Mari: „Autoritățile să intervină URGENT”
UNGARIA
Gică Popescu, după decizia UEFA în privința hărții Ungariei Mari: „Autoritățile să intervină URGENT”

Sepsi OSK, anunț ferm după decizia UEFA în cazul Ungariei Mari

„Pe noi, la Sepsi, nu ne interesează, e treaba unei alte țări. Noi jucăm fotbal în România, în campionatul românesc. Niciodată n-am vrut și n-o să vrem să amestecăm politicul. Am înființat acest club pentru a juca fotbal. (...)

Cu suporterii nu ai ce să faci, cu ultrașii. Au fost, sunt și vor fi naționaliști peste tot în lumea asta. Noi trebuie să-i ținem în frâu pe-ai noștri. Antipatie există, știți foarte bine.

Nu știm de ce, dar mai mult decât atât nu văd să fie. Noi așteptăm toate echipele care vin la noi cu brațele deschise. Am construit acest stadion cochet și avem nevoie de încă o echipă care face parte din țara asta, România, cu care să jucăm, în campionat. Singuri nu putem juca.

În ceea ce-i privește pe suporterii noștri, n-o să existe acest simbol pe stadionul nostru, vom avea grijă de acest aspect. Nu vrem divergențe, vrem prietenii”, a transmis Kertesz, potrivit ProSport.

Ca rezultat al negocierilor, UEFA va permite ca drapelul, care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea cu fanii din străinătate, să fie adus pe stadioane, cu următoarele condiții:

- ca acesta să afișeze harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții; 
- să cuprindă doar culorile roșu, alb și verde; 
- să nu încurce vizionarea netulburată a meciului de către fani.

În același timp, fanii noștri trebuie să știe că dacă un mesaj rasist sau politic va fi plasat pe drapel, asta va provoca măsuri disciplinare. Acest lucru dăunează echipei și percepției asupra fotbalului maghiar. Federația le cere tuturor fanilor să se abțină de la orice formă de ură. 

- Comunicat Federația Maghiară de Fotbal

Mai multe știri despre acest subiect: 

Fostul ministru al Sportului a reacționat în „cazul Ungaria Mare”: „Suflă în pânze extremiștilor. Interese și mize politice”

Poziția FRF după ce UEFA a acceptat ca maghiarii să folosească steagul Ungariei Mari: „Vom solicita asta”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (27)
1945sv0509
1945sv0509  •  22 Martie 2023, 14:19

Acest mesaj nu este "vulgar sau jignitor", este o incitare xenofoba, rasista, de o stupizenie greu de comentat, pe care gsp o publica fara discernamant.

Sacalu78
Sacalu78  •  22 Martie 2023, 13:52
Postat de FCUCraiova pe 22 Martie 2023, 11:06

Romani treziti-va e timpul sa punem mana pe arme si sa iesim in Strada sa gonim mongolii de pe pamantul sfant Romanesc, Trezeste-te Romane e timpul sa ne aparam Tara Romaneasca pamantul Sfant

Bai *** ,d*** sa iesi la cei din fruntea tarii si la speciali care scuipa *** oamenii de rand in fiecare zi .Aia nu te deranjeaza ca nenorocesc tara si viitorul nostru si al copiilor.... De grija ungurilor nu mai poti tu manca paine cu unsoare .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lulu
lulu  •  22 Martie 2023, 11:57
Postat de FCUCraiova pe 22 Martie 2023, 11:06

Romani treziti-va e timpul sa punem mana pe arme si sa iesim in Strada sa gonim mongolii de pe pamantul sfant Romanesc, Trezeste-te Romane e timpul sa ne aparam Tara Romaneasca pamantul Sfant

Sa apărăm pământul sfânt al tarii de prosti ca tine.Iti scrie unul din vestul țării care întra în contact ,toată ziua ,cy maghiari și n-are treaba.Ia-o și pe Sosoaca și pe Georgel și construiți metereze ,puneți mana pe furci și severe și la luptă. Sa ne apărați pe ăștia din vest ca vor ungurii să ne fure tarisoara.Unde ești Vadime să vezi că-ți prosti ai lăsat în urma?!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează