FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

AUDIO Avem înregistrarea: ce se aude dinspre galeria olteană înainte ca Andrei Chivulete să oprească meciul Sepsi - FCU Craiova

Fanii lui FCU Craiova la Sepsi, FOTO: Bogdan Bălaș
Fanii lui FCU Craiova la Sepsi, FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat duminica, 29 ianuarie 2023 19:08 / Actualizat duminica, 29 ianuarie 2023 20:29

Meciul Sepsi - FCU Craiova a fost suspendat definitiv, la scorul de 0-0, în minutul 26. Gazeta a intrat în posesia înregistrării cu scandările xenofobe care au dus la oprirea partidei. 

AUDIO. Scandările care au dus la oprirea definitivă a meciului Sepsi - FCU Craiova 

În minutul 24, „centralul” Andrei Chivulete a decis întreruperea timp de 10 minute a partidei dintre Sepsi și FCU Craiova, din cauza scandărilor xenofobe venite din galeria oaspeților. 

Crainicul arenei a transmis: „din cauza comportamentului rasist al unora dintre spectatorii prezenți la acest meci, arbitrul a atras atenția că ar putea opri meciul. Rasismul nu poate fi tolerat. Ajutați-i pe cei din jurul dumnevoastră și spuneți NU rasismului”. 

VIDEO. Galeria Craiovei continuă scandările xenofobe, în ciuda avertismentului cranicului

Ultrașii olteni nu s-au oprit nici la revenirea celor două echipe pe teren. „Suntem români și ne vom apăra, pământul, neamul și istoria / Ale, ale, ale, ale, să îți dăm la m**e bozgore” a fost scandarea care a răsunat pe arena din Sf. Gheorghe și care a dus la oprirea definitivă a meciului. 

Andrei Chivulete a fluierat finalul chiar în timp ce refrenul reprobabil era cântat de Peluza Sud 1997. 

VIDEO. Momentul în care meciul Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Ce prevede regulamentul, după ce Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv

Când au loc scandări xenofobe, el trebuie să urmeze procedura celor trei pași. Chivulete a urmat-o. Primul a fost întreruperea jocului, atenționarea la stația stadionului. Pasul numărul 2 e oprirea jocului timp de 10 minute. A fost și el făcut. Pasul numărul 3, în cazul în care se repetă scandările, oprirea definitivă. Chivulete a urmat pașii conform regulamentelor în vigoare.

Nu făcea acest lucru dacă nu avea argumente. De obicei, presiunea pe arbitru e să mai închidă ochii sau urechile. Vorbim de foarte mult timp despre astfel de incidente. Astea sunt instrucțiunile de la UEFA. Era normal ca la un moment dat să se spargă și buba asta
- Marius Avram, fost arbitru internațional

FCU Craiova contraatacă: „De ce nu a evacuat galeria înainte să oprească meciul? Avem probe!”

Marcel Pușcaș, directorul general al oltenilor, susține că decizia „centralului” Andrei Chivulete e una exagerată. Acuză clubul organizator, Sepsi, despre care afirmă că trebuie sancționat la rându-i, întrucât și fanii covăsnenilor, spune oficialul oltenilor, au înjurat galeria adversă.

Nu e plăcut, dar se întâmplă peste tot în lume. Nu se întrerup jocurile însă! Nu suntem de acord cu astfel de manifestări, dar sunt soluții, nu trebuie să întrerupi jocul. Când se strigă «M**e la olteni!» nu e rasism? Sau la moldoveni? Nu există meci în care să nu existe aceste scandări între galerii. Cunosc limba maghiară și au fost injurii la adresa noastră în maghiară, dar arbitrii și observatorul nu știu maghiară! Avem probe și sunt tare curios ce măsuri va lua FRF, noi vom prezenta dovezile
- Marcel Pușcaș

Mai multe știri despre Sepsi - FCU Craiova:

FCU Craiova contraatacă: „De ce nu a evacuat galeria înainte să oprească meciul? Avem probe!” + „Când se strigă «M**e la olteni!» nu e rasism?”
Sepsi - FCU Craiova
FCU Craiova contraatacă: „De ce nu a evacuat galeria înainte să oprească meciul? Avem probe!” + „Când se strigă «M**e la olteni!» nu e rasism?”
Scenariul avansat de șefii lui Sepsi, după oprirea meciului cu FCU Craiova: „Au premeditat totul!”
Sepsi - FCU Craiova
Scenariul avansat de șefii lui Sepsi, după oprirea meciului cu FCU Craiova: „Au premeditat totul!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (83)
ubyx
ubyx  •  30 Ianuarie 2023, 22:34

De cand dracu „Suntem români și ne vom apăra, pământul, neamul și istoria / Ale, ale, ale, ale, să îți dăm la m**e ***” este rasism? In curand ne vor aresta astia cand ne prind cu o prostituata care ne face un *** :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

RADUTZ89
RADUTZ89  •  30 Ianuarie 2023, 18:56

mAGHIARII ... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elos78
elos78  •  30 Ianuarie 2023, 17:52

De ce sa piatda FCU , nu este echipa organizatoare, voi reporterii astia sunteti vânduti pe viata !! Trebuiau evacuati , ce facem acum , ei nu sunt iredentiśti cand afiseaza steaguri maghiare , anunta echipele , atentie doar in limba lor ..! Eu unul m am saturat de aceste drepturi ale minoritatiilor , sa le respecte ei pe ale noastre! Decand trebuie sa suporte o echipa consecintelr galeriei vizitatoare , clubul gazdā trebuie sa asigure securitatea , ei trebuiau sa evacueze cu stuarzi .. despre ce vorbim! Forza România!

Vezi toate comentariile (83)
Comentează