FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI OSK

VIDEO Ce destin! Jucătorul dorit de Gigi Becali, titular indiscutabil la Sepsi, a vrut să se facă jandarm: „Avea 2.500 de lei, acolo ar fi primit 5.000”

Nicolae Păun, în stânga, alături de Marius Ștefănescu // foto: Imago Images
Nicolae Păun, în stânga, alături de Marius Ștefănescu // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2022 16:42 / Actualizat luni, 23 mai 2022 17:44

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi OSK, a vorbit despre Marius Ștefănescu și Nicolae Păun, ambii în vârstă de 23 de ani, fotbaliști de bază ai echipei covăsnene. Despre cel din urmă, Dioszegi a dezvăluit că a vrut să se lase de fotbal și să se facă jandarm în urmă cu un an și jumătate!

Un sezon început cu stângul de Sepsi OSK s-a încheiat excelent pentru echipa din Sf. Gheorghe, cu primul trofeu din istoria clubului, Cupa României 2021/2022, și locul 1 în play-out.

La succesul echipei au contribuit din plin mijlocașul stânga Marius Ștefănescu și „închizătorul” Nicolae Păun, doi dintre pilonii formației lui Cristiano Bergodi.

În direct la GSP Live, Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi OSK, a dezvăluit cum au ajuns cei doi la echipa din Sfântu Gheorghe și că Nicolae Păun, jucător dorit de FCSB, s-a gândit să se lase de fotbal în urmă cu aproximativ un an și jumătate, înainte de a fi promovat la prima echipă.

Moment nemaivăzut la Roland Garros! Culmea îndrăznelii: a întrerupt meciul Mariei Sakkari, dar bodyguarzii nu au putut să-l scoată de pe arenă
ROLAND GARROS
Moment nemaivăzut la Roland Garros! Culmea îndrăznelii: a întrerupt meciul Mariei Sakkari, dar bodyguarzii nu au putut să-l scoată de pe arenă

Laszlo Dioszegi povestește cum au ajuns Ștefănescu și Păun la Sepsi

„Deocamdată nu ne-a contactat nimeni, nici pentru Ștefănescu, nici pentru Păun. Le-am prelungit contractele cu încă 3 ani amândurora, până în 2025. Sunt jucători foarte talentați, eu cred că mai devreme sau mai târziu vor bate la ușa echipei naționale. 

Acum depinde de selecționer, dar sunt doi jucători ambițioși, care joacă cu inima, sunt modești și își fac treaba în fiecare săptămână.

Ștefănescu și Păun vin de la Cluj, de la un domn profesor, Georgescu. A venit la noi și ne-a spus că are doi jucători care în câțiva ani vor fi jucători de primă ligă. A zis că are încredere 100% în ei, că nu voi regreta.

I-am luat, am zis: «OK, dar dacă aveți așa mare încredere în cei doi jucători, să nu cereți o grămadă de bani, nu putem să-i dăm pentru doi necunoscuți, dar rămân în co-proprietate, iar când vor juca în prima ligă un meci sau 5 - nu mai știu câte - vă dăm 10.000 de euro. A fost de acord, a avut încredere în cei doi copii. De atunci speram să fie buni”, a declarat Dioszegi la GSP Live. 

Laszlo Dioszegi: „Păun a vrut să se facă jandarm”

„I-am împrumutat la KSE Târgu Secuiesc, iar după un an l-am luat înapoi pe Ștefănescu și a început să se antreneze cu echipa mare. După încă o jumătate de an l-am adus pe Păun înapoi, dar antrenorul l-a lăsat să joace în Liga 3, la Sepsi 2. 

Păun avea un salariu de 2.500 de lei. Într-o zi a spus că vrea să se facă jandarm. S-a întâmplat acum un an și jumătate, parcă. A zis că acolo ar primi 5.000 de lei. I-am spus să stea liniștit, să se antreneze, că îi va veni rândul. Iar asta s-a întâmplat, domnul Grozavu l-a pus în primul 11 și nu l-a mai scos nimeni de atunci”, a încheiat Dioszegi. 

Păun e un jucător interesant, mie-mi place de el. Are agresivitate, dar îl mai studiem, nu a intrat pe lista finală.

- Gigi Becali, patron FCSB, despre Nicolae Păun în decembrie 2019

  • Nicolae Păun a adunat 37 de apariții și două goluri în acest sezon. 
  • Marius Ștefănescu a înscris 12 goluri în 40 de meciuri.

Mai multe știri din Liga 1: 

Ce nu s-a văzut la TV » Jucătorii de la FCSB, lăsați fără tricouri de Ghorghe Mustață

Mizerie pe străzi, pagube la stadion » Urmările meciului dintre U Cluj și Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  23 Mai 2022, 20:26

Puteati voi sa va abtineti si sa nu scrieti in articol despre fecesebe?

cr_portal
cr_portal  •  23 Mai 2022, 17:27

Mai puneți un s la Diozegi. Asta ca să fim corecți, să n-auzim vorbe de la alții.

elefterie
elefterie  •  23 Mai 2022, 17:22

Acest articol (și fotografia, mai mult decât explicită) ar fi fost cel mai potrivit moment pentru a reaminti că Ștefănescu și Păun sunt olteni, din Caracal amândoi (și, "în temă", că și Dumitrescu, fundașul lui Sepsi este tot oltean, din Slatina). Dar NU s-a mai precizat asta, mai ales că orice referire la fotbaliștii olteni talentați pare a fi cenzurată în massmedia sportivă gigistă... Par egzamplu, marele statistician al LPF și GSP, Liviu Manolache, își dorea pe contul lui de Facebook ca Sepsi să ia Cupa doar pentru că "Unul dintre motivele pt care ţin cu Sepsi este că nu o să mai aud sezonul ăsta de la B. Cosmescu povestea oltenilor Ştefănescu şi Dumitrescu ... :))"... Să mai spunem că marele statistician care - în teorie- consemnează "pentru eternitate" imaginea în cifre, necosmetizată(?) a fotbalului nostru, îi spune Fcsbului "Steaua"? Of, ce ți-e și cu "steliștii de mici"...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează