FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV Sepsi sub lupa performerilor Neagoe și Grozavu » Ce spun despre patron, bani, condiții și transferuri

Articol de - Publicat luni, 01 noiembrie 2021 15:10 / Actualizat luni, 01 noiembrie 2021 15:16

Sepsi a avut un șir lung de meciuri fără succes, serie oprită la meciul cu Dinamo, 4-1. Oricum, un sezon sub așteptări pentru covăsneni, o echipă văzută de mulți drept o candidată la titlu la începutul anului.

Eugen Neagoe și Leo Grozavu, antrenorii care i-au dus pe covăsneni în play-off, caută problemele unui club ce se bucură de o imagine bună, fără probleme financiare

Lui Sepsi i-a rămas în acest sezon doar Cupa, un obiectiv ce pare realizabil dat fiind faptul că granzii, exceptând Universitatea Craiova, au părăsit competiția. În campionat lucrurile sunt complicate pentru echipa covăsneană, care acum, dintr-o candidată la titlu, în viziunea unora, a ajuns să tremure pentru locul în Liga 1. În ciuda succesului categoric cu Dinamo, primul după o serie de 12 meciuri fără succes. 

Foștii antrenori analizează Sepsi 

Nu-i o situație rarisimă la Sepsi, practic, în scurta prezență în primul eșalon, acolo așa au decurs lucrurile. După un sezon de excepție, echipa s-a prăbușit. Acum, mai mult ca oricând, clubul fiind practic în același punct în care era la primul sezon după promovare. 

Când totuși bugetul era la 1/3 din ceea ce e azi. Eugen Neagoe, primul tehnician care a dus Sepsi în play-off, și Leo Grozavu, antrenorul cu care covăsnenii au ajuns în cupele europene și finala Cupei, au analizat problemele mai puțin vizibile din club. Sepsi se bucură de o imagine bună, asta și pentru că din punct de vedere financiar clubul este stabil, printre fruntașii campionatului. 

Eugen Neagoe: „Patronul a dorit despărțirea de mine”

  • PATRON: „Despărțirea mea de Sepsi a dorit-o patronul. Nu din cauza rezultatelor. Altele au fost probleme sau, mă rog, discuțiile. Cert e că n-am plecat din cauza rezultatelor, ci dintr-o chestiune în contradictoriu, vizavi de un jucător"
  • TRANSFERURI: „Cât am fost eu acolo nu au fost probleme cu transferurile. Hotărârile se luau împreună, atunci la club era și Janos Bokor. Bugetul de salarii era 90.000 de euro pe lună, apoi 110.000. Acum e mult mai mare! În mare, transferurile s-au reușit. Într-o mare măsură. Cred că doar Florin Ștefan a fost cumpărat, cu 30.000 de euro. A, și Istvan Fulop, cu 80.000 de euro, și Dylan Flores, cam cu aceeași bani. Mi-am dorit să-l cumpărăm pe Adi Rus din Ungaria, dar l-am luat doar împrumut. Deci din acest punct de vedere nu pot spune că au fost probleme. Cam ce am dorit am adus, evident în plafonul nostru salarial, între 3 și 6 mii de euro în primul an, cu mici creșteri în al doilea an"
  • BANI ȘI CONDIȚII: „Banii sunt la zi, acesta e un lucru bun la Sepsi. Întotdeauna a fost bine din acest punct de vedere. Atunci, față de acum, nu era însă un teren de antrenament precum cel de azi. Condițiile au fost modeste față de cele actuale"
  • SCOUTING: „Vreau să fiu sincer cu o chestiune. Patronii mereu sunt influențați de anumiți oameni. Peste tot în România. Ce pot eu să spun, se poate verifica, îi puteți întreba, e că la transferuri eu am lucrat cu majoritatea impresarilor. OK, lucram cu ei, totul făceam împreună cu ei. Practic, lipsea acest om la început. Abia pe sfârșit a venit un om, Matyas Endre. Nu era un departament de scouting" z

Leo Grozavu: „Au mai fost probleme la transferuri”

  • PATRON: „Nu m-a deranjat niciodată. Nu pot să-i reproșez ceva. Am vorbit destul de rar cu dânsul, n-au fost probleme. Poate că e o problemă că ascultă foarte mult de oamenii din jur, fără a se uita mai departe sau să discute el, direct. Dar aici poate a fost și o problemă a mea, că n-am inițiat mai multe discuții cu dânsul. Însă n-am făcut-o pentru că nu găsesc normal"
  • TRANSFERURI: „Aici au mai fost probleme. Cum nu exista un om care să se ocupe exclusiv de transferuri, antrenorul trebuia să fie implicat. Mie nu-mi place, pentru că e o muncă în plus și trebuie să mă abat de la ce am eu de făcut. Dar când antrenorul spune că-și dorește un jucător, trebuie să știe toate condițiile în care jucătorul vine. Ca să existe un echilibru și să știe ce buget are pentru a-și putea calcula jucătorii pe care îi aduce. Am ajuns la punctul în care mai voiam un jucător și mi s-a zis că nu mai există buget" 
  •  BANI ȘI CONDIȚII: „Niciodată nu a fost vreo problemă. Fiecare antrenor ar vrea să antreneze la Sepsi din 3 puncte de vedere. Infrastrucutra e peste multe cluburi de Liga 1, OK ar mai fi mici chestii de făcut. Apoi ar fi partea financiară. Dacă termenul era 25 pentru intrarea salariului, cât am fost eu la Sepsi nu s-au plătit banii mai târziu de 23. De cele mai multe ori intrau între 15 și 20 ale lunii, ceea ce e fantastic"
  • SCOUTING: „Știam că vor pleca jucători, o serie importantă, din diferite motive. Aici e o problemă. Trebuiau aduși jucători, unii antamați înainte de finalul campionatului. Pauza era scurtă, era nevoie să ne mișcăm rapid. Nu s-a întâmplat asta, s-au pierdut momente, din lejeritate, comoditate, nu pot să-mi dau seama de ce. Nu-i un departament de scouting la club. Bine, e o problemă generală în România. Plus că acest club nu are un director sportiv. Un om care să stea zi de zi lângă echipă. Asta e cea mai mare problemă la Sepsi. Asta lipsește. Eu asta  aș aduce prima dată. Iar Matyas Endre, care a fost pus la scouting, are de învățat. Cel care îi recrutează pe jucători trebuie să fie în legătură cu antrenorul, să-i cunoască stilul și ceea ce are nevoie. Ceea ce nu-i cazul aici"

Citește și: 

Bergodi îndeamnă la calm: „Am mai câștigat așa”

Jucătorii lui Dinamo, repetenți pe linie! Cine a jucat peste media echipei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează