FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Poli Iași, showdown cu jucătorii » Ciprian Paraschiv caută să detensioneze situația de la club

Poli Iași a învins Dinamo în ultima etapă de play-out disputată
Poli Iași a învins Dinamo în ultima etapă de play-out disputată

Articol de - Publicat vineri, 27 martie 2020 15:16

Președintele Ciprian Paraschiv organizează o videoconferință cu jucătorii în încercarea de a detensiona situația după reducerea tuturor salariilor la 500 de euro.

Decizia luată la Iași, de a reduce toate salariile la 500 de euro, indiferent de contractul fiecăruia, a inflamat vestiarul. Mulți s-au arătat deranjați de felul în care conducerea a pus problema și au apelat la avocați pentru a testa legalitatea hotărârii luate de președintele Ciprian Paraschiv: „Ne-a expus totul de parcă am fi obligați. Cum că trebuie să facem asta! Era normal să ne cheme la discuții, nu să decidă unilateral. Au nevoie de un act adițional rezultat în urma unor discuții, nu așa, abuziv".

Paraschiv a reacționat anunțând că mâine, „de la ora 11:00, am convocat o videoconferință cu toată lumea. Sunt încrezător că voi gestiona lucrurile cât mai bine managerial și uman astfel încât clubul să poată merge mai departe".

Mircea Rednic susține decizia șefilor de a tăia salariile la Poli Iași: „Nu vreau bani nemunciţi”

Oficialul moldovean i-a contrazis pe jucătorii care susțin că „șefii ar fi trebuit să ia măsuri în termen de 5 zile de la anunțarea stării de urgență, iar ultima zi a fost 21 martie. În acele 5 zile puteau suspenda contractele. Nu au știut să procedeze cum a făcut-o Chindia. Acolo s-a acționat legal. Dar aici ei ne-au anunțat decizia după 8 zile, o decizie care oricum e abuzivă".

Paraschiv spune că „trebuia să ne încadrăm în cinci zile dacă invocam forța majoră, pe care o au ei trecută în contracte. Or noi am acționat în baza Ordonanței de Urgență 30, cea care se referă la șomajul tehnic, apărută după decretul prezidențial. Oricum, o să discutăm și sper să lămurim toate astea".

Soluția lui Cristea

Veteranul Andrei Cristea, 35 de ani, mizează pe corectitudinea conducătorilor în rezolvarea conflictului. „Sunt convins că după ce va trece totul ne vom pune la masă şi se va lua cea mai bună decizie. Înţelegem şi noi clubul, dar în același timp şi ei trebuie să ne înțeleagă. Fiecare are familie, are rate la bănci. Nu iau în calcul să mă judec, nu cred că se va ajunge aici. 

Întotdeauna s-a găsit la Iaşi o cale de mijloc. Nu am emoţii, pentru că sunt oameni corecţi. Din toată sărăcia care a fost la club, întotdeauna lumea a fost mulțumită şi sunt convins că aşa va fi şi acum", a declarat atacantul cotidianului Evenimentul de Iași.

„Jucătorii trebuie să țină cont și de eforturile pe care le-a făcut clubul ca să le plătească salariile. Alții au întârzieri de patru luni, noi le-am dat banii și pe ianuarie, deși avem datorii mari" 
Ciprian Paraschiv, președinte Poli Iași

„Mie nu-mi plac banii nemunciţi! Nu am luat nicio compensaţie de la niciun club când am plecat, cu o singură excepţie, în Arabia Saudită, de la un club foarte bogat. Acum, dacă nu prestăm nicio activitate, nici măcar nu ne antrenăm, e normal să nu fim plătiţi" Mircea Rednic, antrenor Poli Iași

1,3 milioane de euroe cuantumul datoriilor lui Poli în acest moment

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre fotbalul românesc:

Un titular de la CFR Cluj, declarații controversate după ce l-a refuzat pe Becali: „Dacă n-aveam școală, 100% semnam cu FCSB!”

Riccardo Piscitelli dezvăluie cum se menține în formă în această perioadă: „Keto-diet, interval training și psihic sănătos”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează