FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Final de drum pentru Giedrius Arlauskis la CFR Cluj: „Până în iarnă nu mai joacă” + Manevre cu contractul lui Chipciu

Giedrius Arlauskis // foto: Imago
Giedrius Arlauskis // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 19:10 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 21:00

Este puțin probabil ca Giedrius Arlauskis (33 de ani) să mai apere pentru CFR Cluj. În schimb, Alexandru Chipciu (32) și-a reziliat contractul cu campioana României, dar a semnat un altul, susține impresarul său, pentru a putea fi trecut pe lista UEFA pentru meciurile din Conference League.

Ruptura dintre portarul lituanian și campioana Ligii 1 este ireconciliabilă. Bogdan Mara, directorul sportiv al clubului, a confirmat că Arlauskis a fost scos de pe lista de jucători pentru campionat, motivul invocat fiind o accidentare cu care portarul s-ar confrunta în prezent. Oricum, Arlauskis nu mai dorea să rămână la CFR Cluj după mazilirea președintelui Marian Copilu, unul dintre oficialii cu care a avut o relație apropiată.

Aflat în prezent în țara natală, Lituania, Arlauskis este așteptat zilele viitoare la Cluj-Napoca, unde va negocia rezilierea contractului cu patronul Nelu Varga. Ghinionul portarului? Faptul că dacă rămâne liber de contract acum, după încheierea perioadei de transferuri, nu va putea semna cu altă echipă până în iarnă, când se va deschide următoarea fereastră de mercato.

Bogdan Mara confirmă ruptura dintre Giedrius Arlauskis și CFR Cluj

„Arlauskis ne-a trimis o înștiințare că este în Lituania și se tratează acolo fiindcă are o accidentare. Chiar astăzi am fost sunat de el și mi-a spus că probabil sâmbătă sau duminică se întoarce la Cluj. Momentan nu mai este pe lista din campionat, nu va mai juca. Dar e la echipa mare, se va antrena. 

Lista nu poate fi modificată decât dacă aduci jucători noi. Până în iarnă nu mai joacă, nu mai poți introduce jucători pe listă. S-a discutat și de despărțire, e în negocieri cu patronul, probabil. Vine la Cluj probabil să-și discute problemele. Probabil rămâne la CFR până în iarnă”, a spus Mara la emisiunea „Fotbal Club”, de pe DigiSport.

Zilele trecute, antrenorul Dan Petrescu a explicat de ce Arlauskis nu a fost introdus pe lista pentru grupele Conference League. „Eu nu știu unde este Arlauskis. Trebuia să trec trei portari pe listă, dintre care unul să fie sub 21 de ani. Arlauskis nu era acolo, era accidentat. Cum să-l trec? El a vorbit cu Mara și i-a spus că e în Lituania și face tratament.

Eu nu am nicio problemă cu el, dar cum să-mi fie de ajutor dacă e accidentat? De unde să știu când revine? Pot să risc? El nu m-a căutat să vorbim”, a spus „Bursucul”.

Alexandru Chipciu, liber de contract, dar semnează tot cu CFR

Tot astăzi, Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF a hotărât încetarea raporturilor contractuale dintre CFR Cluj și Alexandru Chipciu. CNSL a constatat „încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților începând cu data de 08.09.2021”, hotărârea fiind una definitivă. 

Așadar, începând de astăzi, Chipciu este liber de contractul care-l lega de CFR până în 2022. Este însă doar o strategie, susține impresarul jucătorului, Ioan Becali. Chipciu a semnat alt contract, tot cu CFR, pentru a putea fi trecut pe lista UEFA, de unde fusese scos de Marius Șumudică, după conflictul dintre cei doi.

„Dacă ar fi reziliat, aș fi știut și eu. E doar o chestie foarte simplă cu vechiul contract. A terminat vechiul contract și a semnat un nou contract pentru a putea fi pe listă. Când se întrerupe un contract, se depune altul, e normal, dar e tot contractul lui”, a spus Giovanni Becali, pentru Prosport.

VIDEO. Alexandru Tudor, despre meciul de coșmar FCSB-CFR Cluj, din 2008

Citește mai multe știri din Liga 1:

Suspendare drastică pentru jucătorul acuzat de „golăneală” de Sorin Cârțu + Amendă uriașă pentru Rapid

Dario Bonetti, luat la țintă după ce l-a invitat pe Maccarone la derby: „Jenant, i-au suflat suporterii ce să zică”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
je__
je__  •  09 Septembrie 2021, 14:12
Postat de freddy pe 08 Septembrie 2021, 20:05

Singurul pentru care as avea o mica satisfacție dacă ar ramane fara echipa ar fi Balgradean. Asa om cu șapte fețe mai rar...

Am dat petrecere cand am scapat de Balgradean de la DInamo!

gazistu
gazistu  •  08 Septembrie 2021, 22:41

ce magarii se fac in mamaLIGA1, deaia incet incet ma uit tot mai putin la fotbalul nostru, renunt si la Digi, si cer doar canalele straine de sport, cu Premier L, Ligue 1 si Bundesliga.

orlick
orlick  •  08 Septembrie 2021, 22:38
Postat de freddy pe 08 Septembrie 2021, 20:05

Singurul pentru care as avea o mica satisfacție dacă ar ramane fara echipa ar fi Balgradean. Asa om cu șapte fețe mai rar...

Și Manea e din același aluat.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează