FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO / EXCLUSIV Cum putea fi evitat coșmarul de la Middlesbrough: „Acela a fost un moment-cheie”

Sorin Paraschiv, 42 de ani, a rememorat în studioul Gazetei Sporturilor eliminarea suferită de FCSB în 2006 - pe-atunci echipa se numea Steaua - în semifinalele Cupei UEFA cu Middlesbrough
Sorin Paraschiv, 42 de ani, a rememorat în studioul Gazetei Sporturilor eliminarea suferită de FCSB în 2006 - pe-atunci echipa se numea Steaua - în semifinalele Cupei UEFA cu Middlesbrough

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2024 17:30 / Actualizat vineri, 08 martie 2024 09:59

Sorin Paraschiv, 42 de ani, a rememorat în studioul Gazetei Sporturilor eliminarea suferită de FCSB în 2006 - pe-atunci echipa se numea Steaua - în semifinalele Cupei UEFA cu Middlesbrough. După 1-0 în prima manșă și 2-0 pe „Riverside” în minutul 30, roș-albaștrii au fost învinși cu 2-4.

Titular pe „Lia Manoliu” și suspendat la retur, Paraschiv dezvăluie, la aproape 18 ani distanță, că nu a putut niciodată să revadă meciurile cu englezii.

Andrei Nicolescu, totul despre relația cu Ovidiu Burcă: „Am vrut să-l salvez și am greșit”
DINAMO
Andrei Nicolescu, totul despre relația cu Ovidiu Burcă: „Am vrut să-l salvez și am greșit”

VIDEO. Sorin Paraschiv: „Nici acum n-am revăzut meciurile cu Middlesbrough”

„Sunt niște imagini pe care eu nu le-am revăzut, n-am putut. Au fost niște momente foarte grele, chiar dacă a fost extraordinar de frumos. Nici la tur nu m-am uitat, nici la retur. Este o amintire grea pentru noi toți. Chiar mai mulți colegi mi-au povestit că n-au avut puterea să se uite la acest meci.

Totuși, să ajungi în semifinalele unei competiții europene... deja e mult. Dar am fost la câteva minute de finală, la 3-4 minute de o finală europeană. În finală aș fi jucat, deja mă vedeam în finală, dar din nefericire nu am mai ajuns acolo. Din minutul 30, practic, nu știm ce s-a întâmplat. Cu toate că eu am o mică explicație”, a spus Paraschiv, la GSP Live.

Sorin Paraschiv: „A fost un moment-cheie la Middlesbrough”

Fostul căpitan de la FCSB consideră că o schimbare efectuată de englezi a fost decisivă în economia semifinalei. În minutul 30, la 2-0 pentru FCSB, Southgate era înlocuit cu Maccarone.

„Southgate era fundaș atunci la Middlesbrough. Venea după o perioadă foarte lungă de accidentare, a jucat titular la meciul retur și nu a făcut o partidă foarte bună până în minutul 30, când noi aveam 2-0.

Ei bine, în minutul 30, a cerut schimbare, nu știu ce s-a întâmplat, și a intrat Maccarone. Dacă Southgate rămânea până la pauză și nu intra Maccarone, probabil nu se mai dădea nici golul de 2-1, se intra la pauză cu 2-0 și puteam ajunge în finală. A fost un moment-cheie.

Am fost foarte atent la Southgate, am văzut meciul din tribune, nu a făcut o partidă foarte bună, era o breșă a lor pe acea parte. După 2-1, explicații aveam foarte puține...”, afirmă Paraschiv.

Dacă ne calificam cu Middlesbrough, probabil prindeam echipe mult mai mari, prindeam transferuri mai mari. Sevilla nu cred că putea să ne bată 4-0 în finală, cum a bătut-o pe Middlesbrough. La acea vreme, ne băteam de la egal la egal cu echipe bune ale Europei, ca Betis, Sevilla, Heerenveen

- Sorin Paraschiv

Coșmarul Middlesbrough

În 2006, FCSB, cu Mirel Rădoi căpitan, rata dramatic, în prelungiri, prezența în finala Cupei UEFA.

FCSB a pierdut cu Middlesbrough, 3-4 la general (2-4 în Anglia), după ce, la un moment dat, scorul la general era 3-0 pentru elevii lui Cosmin Olăroiu. Golul decisiv a fost marcat de Massimo Maccarone în minutul 89.

Prima pagină din Gazeta Sporturilor, după dezastrul roș-albaștrilor cu Middlesbrough

Cum putea fi evitat coșmarul de la Middlesbrough: „Acela a fost un moment-cheie”

VIDEO. Rezumatul meciului Middlesbrough - FCSB 4-2

FCSB: 13. Carlos - 20. Ogăraru, 3. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin - 7. Oprița, 28. Lovin, 6. Rădoi, 11. Boștină - 10. Dică, 19. Iacob
Rezerve: 12. Cernea, 5. Bălan, 9. Simion, 14. Cristocea, 15. Neșu, 17. Baciu, 21. An. Cristea
Antrenor: Cosmin Olăroiu

Middlesbrough: 22. Jones - 21. Parnaby, 5. Riggott, 6. Southgate, 3. Quedrue - 33. Taylor, 7. Boateng, 10. Rochemback, 19. Downing - 36. Viduka, 9. Hasselbaink
Rezerve: 32 Knight, 26 Bates, 4 Ehiogu, 39 Cattermole, 15 Parlour, 18 Maccarone, 20 Yakubu
Antrenor: Steve McClaren

Arbitru: Luboš Michel (Slovacia)
Stadion: „Riverside”

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Sorin Paraschiv

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Mai multe articole de actualitate:

Triplul campion cu FCSB vrea să rezolve o problemă imensă a fotbalului românesc: „În Italia am văzut”
GSP Live
Triplul campion cu FCSB vrea să rezolve o problemă imensă a fotbalului românesc: „În Italia am văzut”
Moment haios cu MM Stoica și Dică: „Numai pe ăsta îl pupi! Nu se poate! Noi ce suntem?!”
FCSB
Moment haios cu MM Stoica și Dică: „Numai pe ăsta îl pupi! Nu se poate! Noi ce suntem?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  08 Martie 2024, 14:12
Postat de ccristian0 pe 08 Martie 2024, 12:14

Cel mai placut meci al unei echipe romanesti in cupele europene! Mare bucurie a fost la final! :)) ... si am vazut meciul cu un grup de vreo 7 stelisti!

deci o semifinala de cupa europeana,cea mai mare performanta a unei echipe romanesti din ultimi 35 de ani a fost doar placuta? a fost exceptional. mai ales ca am eliminat ***. putea fi si mai bine,dar finala nu cred ca o castigam. decat o finala pierduta,mai bine asa. ca atunci aveai regrete. cu finala.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  08 Martie 2024, 14:10
Postat de saruman2024 pe 08 Martie 2024, 10:38

Respect ....Boro !

cand spui Boro spui cea mai mare perforamnta facuta de o echipa romaneasca in europa in ultimi 30 de ani. tu esti stelist adevarat. UNITI SPRE TITLU 27.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  08 Martie 2024, 13:38

Dacă se uitat la meciul englezilor din sgerturi cu Basel, când englezii s-au calificat în același fel ca în meciul cu FCSB, aveau mai multe șanse de calificare.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează