FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Doi intră direct titulari » Cum ar putea arăta FCSB în prima etapă din Superliga

Ștefan Târnovanu și Alexandru Pantea nu au participat la pregătirea din Olanda, însă vor juca din start împotriva lui FCU Craiova, în prima etapă din noul campionat
Ștefan Târnovanu și Alexandru Pantea nu au participat la pregătirea din Olanda, însă vor juca din start împotriva lui FCU Craiova, în prima etapă din noul campionat

Articol de , , - Publicat vineri, 07 iulie 2023 18:10 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 19:18

Ștefan Târnovanu și Alexandru Pantea nu au participat la pregătirea din Olanda, însă vor juca din start împotriva lui FCU Craiova, în prima etapă din noul campionat.

  • FCU Craiova - FCSB are loc pe 16 iulie, de la ora 21:30. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport

FCSB și-a alcătuit în Olanda formula cu care va porni în noul sezon și doi titulari și-au câștigat locurile în absență. Târnovanu și Pantea nu au fost în Apeldoorn fiindcă ei au participat cu naționala de tineret la Campionatul European și au primit vacanță mai târziu.

După 10 zile în cantonament cu FCSB, jurnaliștii GSP trag concluziile » Plusuri: doi fotbaliști cum nu există în Superliga! La minusuri: jucătorul care nu se mai regăsește deloc
FCSB
După 10 zile în cantonament cu FCSB, jurnaliștii GSP trag concluziile » Plusuri: doi fotbaliști cum nu există în Superliga! La minusuri: jucătorul care nu se mai regăsește deloc

Pauza pe care au luat-o nu a fost una îndelungată, așa că nu și-au pierdut condiția fizică, și vor putea fi "reactivați" în zilele următoare, în antrenamentele pe care echipa le va face în baza sportivă din Berceni înaintea partidei cu FCU.

Pentru poartă nu mai e nicio competiție

Pintilii și Charalambous au nevoie de amândoi, chiar dacă nu i-au avut sub comandă în Olanda. Târnovanu este deja un titular incontestabil, iar prestațiile pe care Andrei Vlad le-a avut în amicalele cu Anderlecht, scor 2-5, și cu PAOK, scor 1-1, nu îi periclitează statutul. 

Vlad a păstrat și în testele din vara aceasta linia prestațiilor din cauza cărora a fost retrogradat din „Messi al portarilor” într-o rezervă. El alternează intervențiile grozave, în care-și etalează reflexele remarcabile și curajul, cu greșeli inexplicabile în momente în care își pierde concentrarea complet, ca și cum ar uita că e implicat într-un meci.

Mai ales în jocul cu Anderlecht a bifat câteva gafe uluitoare. Când un adversar a vrut să centreze și a lovit mingea greșit, Vlad a fost surprins și s-a trezit cu balonul în poartă. Când a primit o pasă înapoi, Andrei a fost neglijent la preluarea mingii și a fost aproape s-o scape în plasă.

Două noutăți

Alt internațional de tineret, Pantea, e necesar ca titular pentru respectarea regulii U21, un criteriu pe care Becali a încercat să-l desființeze în vara aceasta printr-o revoluție care i-a fost înăbușită ușor de către Federație. Gigi nu i-a avut aliați nici măcar pe ceilalți conducători din campionat în demersul lui de a elimina regula aceasta.

FCSB mai are doar doi "under" consacrați, pe Octavian Popescu și pe Pantea, iar Tavi e suspendat pentru prima etapă ca urmare a cartonașului roșu pe care l-a încasat în ultima rundă din stagiunea precedentă, în meciul cu Rapid.

3 fundași dreaptaare FCSB în lot: Pantea, Ovidiu Popescu și Valentin Crețu. Ultimii doi au evoluat în amicalele din Olanda, primul va intra direct ca titular în jocurile oficiale

Dintre achiziții, în echipă vor apărea Djokovici și Alexandru Băluță. Croatul a fost adus ca un fotbalist important, experimentat și multipremiat în campionatul românesc. Randamentul pe care l-a avut în Olanda a confirmat imaginea de achiziție excelentă.

3 goluria marcat David Miculescu în 36 de meciuri pe care le-a disputat în campionatul trecut. Utilizat cel mai des ca extremă dreapta, fotbalistul pe care Becali l-a cumpărat de la UTA cu 1,7 milioane de euro a devenit singura dublură pentru vârful titular, Compagno, fiindcă nu există alt atacant specializat

Băluță, testat și ca inter, și ca extremă dreapta pe parcursul stagiului de pregătire, e în progres după ce nu s-a putut antrena în primele zile petrecute în Apeldoorn, din cauza unor mici probleme medicale. El va avea ocazia să debuteze pentru FCSB într-un joc oficial tocmai în Oltenia, la Târgu Jiu, după ce a fost căpitanul celeilalte formații din Craiova, CS Universitatea.

Formula pentru prima etapă:

  • Târnovanu - Pantea, Dawa, Haruț, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru - Al. Băluță, Miculescu, F. Coman

Andrea Compagno e blocat de clauza pusă de Adrian Mititelu

În afara lui Octavian Popescu, suspendat, FCSB mai are un absent pentru prima etapă, pe Andrea Compagno. În momentul în care Becali l-a cumpărat pe italian de la FCU Craiova, el și Becali au convenit ca atacantul să nu evolueze deloc împotriva fostei lui echipe, pe toată durata contractului pe care-l va avea cu FCSB. 

Acordul semnat în vara anului trecut e valabil cinci ani, ceea ce-l îngrijorează pe italian. „Nu mi se pare normal să nu pot juca! Sper să se rezolve cumva”, a spus Compagno într-un interviu din Gazetă. Becali și Mititelu au mai discutat despre subiect în ultima vreme și, conform unor surse, proprietarul lui FCU ar fi dispus să renunțe la clauza care-l scapă de cel mai bun marcator al adversarilor.

VIDEO. Imagini de la amicalul dintre FCSB și PAOK

Citește și alte articole:

Panduru distruge un jucător de la FCSB: „Nu are talent, nu are calitate” » Avea un alt discurs acum 8 luni: „Văd la el o determinare care nu e de român”
FCSB
Panduru distruge un jucător de la FCSB: „Nu are talent, nu are calitate” » Avea un alt discurs acum 8 luni: „Văd la el o determinare care nu e de român”
Interes masiv pentru FCU Craiova - FCSB » Câte bilete au fost vândute cu 9 zile înaintea meciului
FCU CRAIOVA - FCSB
Interes masiv pentru FCU Craiova - FCSB » Câte bilete au fost vândute cu 9 zile înaintea meciului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
legio.sud
legio.sud  •  07 Iulie 2023, 22:06

Ziariștilor voi nu ați auzit decât de echipa din Berceni ?!!

Dobermannul
Dobermannul  •  07 Iulie 2023, 21:06
Postat de arnautull pe 07 Iulie 2023, 20:25

greu si locul doi acum, e concurenta mare, dar o sa avem premiere, locul 4

Bine mai petre. Daca va fi asa cum spui atunci si mai mare distractia ca fotbal ioc.

arnautull
arnautull  •  07 Iulie 2023, 20:25

greu si locul doi acum, e concurenta mare, dar o sa avem premiere, locul 4

Vezi toate comentariile (3)
Comentează