FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID 2-2

Șumudică, atac la FCSB » A avut 2 „clienți”: „Din alt film!”

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de - Publicat duminica, 21 aprilie 2024 09:22 / Actualizat duminica, 21 aprilie 2024 10:01

Marius Șumudică i-a criticat dur pe Mihai Lixandru și pe Adrian Șut, mijlocașii FCSB, pentru prestația din derby-ul cu Rapid (2-2): „Cum au dat de o echipă mai agresivă, care știe să facă presiune în treimea adversă, au avut probleme”.

FCSB și Rapid au încheiat la egalitate, sâmbătă seară, pe Arena Națională. Liderul a deschis scorul, dar giuleștenii au întors rezultatul și la pauză au avut 2-1 pe tabelă, înainte ca Alex Băluță să stabillească scorul final, în repriza secundă: 2-2.

Gigi Becali a luat foc când a auzit că titularul FCSB-ului vrea să plece: „Ești vedetă?! Poate îi dau eu ofertă, pe bancă!”
FCSB - RAPID 2-2
Gigi Becali a luat foc când a auzit că titularul FCSB-ului vrea să plece: „Ești vedetă?! Poate îi dau eu ofertă, pe bancă!”

Marius Șumudică: „Șut, pus sub presiune, greșește”

Marius Șumudică a analizat ulterior partida, la Prima Sport, și i-a criticat dur pe mijlocașii FCSB, Adrian Șut și Mihai Lixandru „La derby încerci întotdeauna să te autodepășești.

Două reprize diametral opuse. Rapid a fost foarte agresivă în prima repriză și foarte inteligentă. Împinge liniile și joacă un 4-1-4-1. Blochează foarte bine mijlocul terenului, unde Adrian Șut și Mihai Lixandru nu au făcut o partidă foarte bună.

În momentul în care campioana țării, FCSB, încearcă să iasă din presing cu cei doi o să aibă mari probleme. Cum a dat de o echipă mai agresivă, care știe să facă presiune în treimea adversă, a avut probleme. Șut, pus sub presiune, greșește.

Rapid, în prima repriză, datorită acestui presing agresiv și datorită momentelor când a recuperat mingea la 30-40 de metri de poarta adversă, a pus probleme. Are această calitate, joacă imediat pe Rrahmani, care este un tip combinativ și care știe să coboare și să-i dea mingea lui Krasniqi”, a comentat Șumudică.

Marius Șumudică: „Mihai Lixandru a fost din alt film”

Apoi, tehnicianul român s-a „aplecat” apăsat asupra lui Mihai Lixandru și a lui Vlad Chiricheș: „A doua repriză, Rapid s-a retras. FCSB a avut mari probleme pe atac pozițional. Chiricheș nu mai este acela care venea cu mingea la picior și făcea superioritate, care risca.

FCSB nu mai are jucători care să vină să construiască, să facă superioritate. Lixandru a fost dintr-un alt film în această seară. Foarte ușor a recuperat Rapid mingea în treimea lor.

Rapid are jucători de viteză în față. Petrila, Rrahmani, Krasniqi. Sunt jucători de viteză. Nu am înțeles repriza a doua. Nu vreau să intru în alte detalii. Petrila a avut șansa să închidă meciul. Rapid, bună pe tranziție pozitivă. Putea să piardă, putea să primească penalty și să câștige”.

Imagini speciale pe Arena Națională, după FCSB - Rapid / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Imagini speciale pe Arena Națională, după FCSB - Rapid / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Imagini speciale pe Arena Națională, după FCSB - Rapid / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Imagini speciale pe Arena Națională, după FCSB - Rapid / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Imagini speciale pe Arena Națională, după FCSB - Rapid / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+25 FOTO

Marius Șumudică critică arbitrajul: „Brigada a fost depășită”

În colimatorul lui Marius Șumudică a intrat și brigada condusă de Marcel Bârsan. „Brigada a fost depășită de miza jocului. Nu înțeleg de ce este delegată această brigadă la un joc cu o asemenea însemnătate.

Mă refer la șansa FCSB-ului de a închide campionatul, dacă astăzi se impunea, sau șansa celor de la Rapid de a se apropia de un loc 2 care să le permită accederea în preliminariile Conference League.

M-a frapat și rămân surprins de domnul Vassaras. Să delegi la această partidă un om care nu știu câtă experiență poate avea. Consider că jocurile din play-off sunt foarte importante, ai nevoie de cei mai buni arbitri.

Ai nevoie de o brigadă cu experiență. Nu știu ce s-a întâmplat cu Ovidiu Hațegan. Dacă Istvan Kovacs arbitrează Barcelona – PSG, care era derby-ul etapei în această săptămână? Trebuia trimis la derby-ul etapei”, a comentat „Șumi”.

Marius Șumudică a văzut un penalty la Hasani

Fost jucător al giuleștenilor, el pretinde că Rapid trebuia să primească un penalty la un duel Vali Crețu - Florent Hasani: „Atacul la Hasani, din spate. M-a arbitrat Cuneyt Cakir în Turcia, prin cupele europene, penalty indiscutabil!

Este contact, nu că-l dezechilibrează. Voia să rămână și cu stângul în aer? Este clar contact. Îi ia piciorul drept, îi alunecă piciorul drept lui Hasani. Este imprudență de la spate a lui Crețu. Decizie corectă: lovitură de la 11 metri!”.

VIDEO. FCSB - RAPID 2-2 » Bogdan Lobonț: "Sunt convins că băieții pot mult mai mult decât au arătat în această seară"

Mai puteți citi:

Discursul serii! Lecția lui Bogdan Lobonț în conferință, în timp ce patronul Șucu făcea praf arbitrajul: „Vă rog din suflet! Măi băieți...!”

Note de la 4 la 8 în derby-ul FCSB - Rapid » Cine s-a remarcat și cine a dat greș: „Și-a complicat iar existența în raport cu Becali”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (11)
Rotidana
Rotidana  •  21 Aprilie 2024, 14:09

Aberatii de ale clovnului!

andreifghe
andreifghe  •  21 Aprilie 2024, 13:50

Sumudica si fotbalul ....Asta ne da lectii cand a fost uschit pe usa din dos din Turcia si pe unde a mai fost ... Dupa asta Steaua are numai probleme dar ce sa vezi ...Rapidul era numarata in picioare !!! Si aia cu agresivitatea din acest meci si critica la Barsan nu merge ...Braun daca ar fi procedat la fel ca in acest meci era trimis la rugby ...

Mitza_Biciclista
Mitza_Biciclista  •  21 Aprilie 2024, 13:20

Ce frumos analizeaza el, chiar iti da impresia ca se pricepe. Cand rapid a fost pe val 20 de minute, "FCSB a fost sufocata", chipurile. Cand rapid a fost ingesuita in 8 metri aproape 60 de minute, "rapid s-a retras". Cu alte cuvinte, nu e meritul FCSB ca a avut pest 70% posesie si i-a zdrobit pe indieni la toate statisticile (posesie, suturi, cornere, atacuri etc), ci al rapidului ca "s-a retras(!!!!)" :))) Si se mai mira de ce nu il vrea nimeni pe nicaieri, marele specialist in fotbal, pe unde a fost a ingropat echipele :)))) Nici macar la rapid nu mai este dorit. Saracu '

Vezi toate comentariile (11)
Comentează