FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo, susținută de suporteri într-un meci de totul sau nimic? Fanii ar putea reveni pe stadion direct într-o finală!

Suporterii lui Dinamo ar putea reveni pe stadion într-un meci decisiv pentru club
Suporterii lui Dinamo ar putea reveni pe stadion într-un meci decisiv pentru club

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2024 14:55 / Actualizat joi, 28 martie 2024 17:21

Dinamo a primit miercuri o veste teribilă din partea Comisiei de Disciplină. Suporterii alb-roșii au primit interzis la următoarele 4 meciuri de pe teren propriu din Superliga. Clubul a fost amendat și cu 100.000 de lei după incidentele de la meciul cu UTA Arad, atunci când suporterii au pătruns pe teren și s-au bătut cu cei rivali. În cazul în care dinamoviștii nu vor avea succes la recurs, suporterii ar putea reveni pe stadion într-un meci decisiv pentru club.

Concret, Dinamo va juca meciurile rămase din play-out cu porțile închise. Petrolul, Poli Iași, Voluntari și UTA Arad sunt echipele pe care trupa lui Zeljko Kopic le va întâlni pe teren propriu în acest play-out. Există însă posibilitatea ca suporterii să revină pe stadion într-un meci de totul sau nimic pentru club.

Cât o costă pe Dinamo suspendarea » Gaură financiară uriașă pe final de sezon
DINAMO
Cât o costă pe Dinamo suspendarea » Gaură financiară uriașă pe final de sezon

Suporterii lui Dinamo revin pe stadion într-un potențial baraj de menținere în Superliga

Dinamo are o situație complicată în Superliga. Deși se află într-o poziție mai bună față de sezonul regulat, atunci când ocupa un loc direct retrogradabil, trupa lui Kopic ocupă locul 14, cu 15 puncte. Dacă sezonul s-ar opri în acest moment, Dinamo ar juca un baraj de menținere în Superliga cu o echipă din Liga 2.

Ținând cont de situația ciudată din eșalonul secund, acolo unde două din primele trei clasate din play-off nu au drept de promovare (Șelimbăr și Corvinul Hunedoara), Dinamo ar disputa un baraj, al treilea an la rând, cu CS Mioveni, ocupanta locului 5.

Pe 26 mai, respectiv 2 iunie 2024 se vor disputa cele două manșe ale barajelor pentru promovarea/menținerea în Superliga. În acea situație, interdicția dictată de Comisia de Disciplină va dispărea, iar suporterii dinamoviști vor putea reveni pe stadion la meciul de pe teren propriu.

Evident, scenariul preferat de dinamoviști este o salvare directă, fără disputarea barajului, caz în care echipa va putea beneficia de sprijinul fanilor în prima sau a doua etapă a sezonului 2024-2025 de Superliga. Același lucru s-ar întâmpla și dacă echipa ar retrograda direct la finalul sezonului, scenariu „negru” pentru formația alb-roșie.

Fanii vor fi oricum alături de Dinamo în perioada în care va disputa meciurile de pe teren propriu cu porțile închise. Peluza „Cătălin Hîldan” a postat joi un comunicat în care a anunțat că va căuta modalitățile necesare pentru a-i determina pe suporteri să încurajeze echipa.

Ținând cont de suspendarea dictată, dinamoviștii vor aștepta acum cu și mai mare interes partidele din deplasare, acolo unde vor avea acces pe stadioane. Prima deplasare după suspendare vine la Galați, în etapa a 3-a din play-out.

VIDEO. GSP Live » Cristi Bobar, despre sancțiunile primite de Dinamo și UTA: "Dinamo fără spectatori e ca omul fără o mână"

Citește și alte știri despre Dinamo:

Singura veste pozitivă pentru Dinamo: „Sunt toți”
DINAMO - PETROLUL
Singura veste pozitivă pentru Dinamo: „Sunt toți”
Ionuț Lupescu, după suspendarea primită de Dinamo: „Sunt de acord că trebuie toleranță 0, dar..” + Indicii despre numele noului stadion
DINAMO
Ionuț Lupescu, după suspendarea primită de Dinamo: „Sunt de acord că trebuie toleranță 0, dar..” + Indicii despre numele noului stadion

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
creeperno534
creeperno534  •  28 Martie 2024, 22:50

Burleanu decide

Catalynn.17
Catalynn.17  •  28 Martie 2024, 16:41

Știm cu toții ca sentințele comisiilor FRF sunt date strict în funcție de interes. Unora ca FC Fcsb li se da mereu minimum posibil deși sunt ultrarecidivisti, altora maximul deși nu e musai. Case in point: puteau FRF să dea să spunem doar amenda și o etapa sau 2 de suspendare!? Evident! Puteau dicta disputarea cu public dar în alt oraș!? Evident! Însă nu, au intrat efectiv la rupere! Întrebarea e, de ce!? După ce le-a trecut atât timp cu vederea problemele financiare, de ce oare i-a lăsat FRF din brațe pe ddbisti!? Pot doar specula … Cel mai plauzibil scenariu e salvarea echipei primarului Pandele in plina campanie electorală pt “locale”. Fără public DDB are toate șansele să retrogradeze direct! Pe dinamoviști deja i-a “mituit” Marcel, pe ei îi interesează mai mult stadionul fără pistă care a primit în sfârșit “verde”, decât clona tepara care le face istoria de râs! Cum am spus, majoritatea prietenilor și rubedeniilor sunt dinamoviști. Dintre ei doar 2 încă se mai duc la meciuri, restul nici măcar nu mai deschid subiectul când ne vedem, iar dacă îi întreb spun ca nu ii mai interesează clona, dar de abia așteaptă să vadă stadionul gata … :-)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează