FOTBAL  »  Superliga  »  SUPER LIGA EUROPEI

Suporterii protestează împotriva noului proiect al Super Ligii » Argumentele inițiatorilor: „Fotbalul e sub o amenințare serioasă”

Proiectul Super Ligii Europei a reapărut în atenția publică. Și noul format, cu 80 de echipe participante, a fost respins din start de fanii fotbalului de pe Bătrânul Continent.
Proiectul Super Ligii Europei a reapărut în atenția publică. Și noul format, cu 80 de echipe participante, a fost respins din start de fanii fotbalului de pe Bătrânul Continent.

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2023 19:35 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 09:32

Proiectul Super Ligii Europei a reapărut în atenția publică. Și noul format, cu 80 de echipe participante, a fost respins din start de fanii fotbalului de pe Bătrânul Continent.

Bernd Reichart, șeful companiei A22, cea care continuă demersurile pentru înființarea Super Ligii Europei, a prezentat un nou model de desfășurare. Ar fi un format deschis, cu divizii, la care ar lua startul 80 de formații și ar rezulta 14 meciuri suplimentare în fiecare sezon. 

Rotaru a început revoluția la CSU Craiova: „A semnat rezilierea”. Cine ar putea urma
CSU Craiova
Rotaru a început revoluția la CSU Craiova: „A semnat rezilierea”. Cine ar putea urma

Fanii fotbalului resping inițiativa și au ieșit pe străzi în mai multe orașe europene, informează Sportal.bg. Valul masiv de proteste a blocat și planul inițial al celor de la Barcelona, Real Madrid și Juventus.

Suporterii resping ideea Super Ligii

Asociația Suporterilor din Anglia și Țara Galilor a emis un comunicat de presă prin intermediul directorului executiv Kevin Miles: „Super Liga Europei, acest cadavru umblător, dă din nou semne de viață. Cea mai nouă idee a lor este o competiție deschisă, nu ca prima variantă, una închisă. 

Desigur, există deja o competiție deschisă tuturor cluburilor din Europa. Se numește Liga Campionilor. Spun că dialogul cu fanii și cu grupurile independente de suporteri este esențial. Cu toate astea, în mod intenționat își arată disprețul față de fani”.

Proiectul Super Ligii Europei depinde în mare măsură de o decizie ce urmează să fie luată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, informează Sportal.bg. După ce FIFA și UEFA au respins prima tentativă de înființare, șefii noului proiect au inițiat un proces împotriva la un tribunal din Madrid, mutat ulterior la Curtea Europeană de Justiție. O hotărâre este așteptată în anul 2023.

Am inițiat un proces de dialog privind viitorul fotbalului european. Din octombrie 2022 și până în prezent, am discutat cu aproximativ 50 de cluburi și cu alți actori importanți din acest domeniu. Concluzia unanimă a fost că fotbalul european este sub o amenințare serioasă. A venit momentul unor schimbări
- Bernd Reichart, președintele companiei A22

Suntem surprinși de reacția A22. Noi reprezentăm 40 de ligi profesioniste din 34 de țări și un total de 1.092 de cluburi de pe teritoriul Europei. Și n-am avut discuții sau consultări cu A22. Noi susținem pe deplin actuala organizare a fotbalului european, este un model care funcționează și nu trebuie "reparat"
- comunicat Asociația Ligilor Europene

Ideea celor de la A22 a fost deja discutată și respinsă de lumea fotbalului în 2019. Acum e doar o nouă încercare de a destabiliza încercările constructive ale părților interesate de a progresa spre mai bine. Noi suntem singura organizație recunoscută de FIFA și UEFA care reprezentăm cluburile la nivel național și european și ne manifestăm încă o dată opoziția clară față de inițiativele A22 și față de orice idei care promovează separarea
 - comunicat European Club Association (ECA)

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

VIDEO Dan Petrescu nu se gândește la „dubla” cu Lazio din Conference League: „Nici nu mă uit la meciurile lor”

REZUMAT VIDEO PSG, eliminată în fața a 65.000 de oameni! » Messi încearcă la anul: e singurul trofeu care îi mai lipsește

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
steauaefcsb
steauaefcsb  •  10 Februarie 2023, 17:47

UCL este o competite de 2 lei,care nu desemneaza nimic! Ce cupa campionilor visati,cand acoli evolueaza echipe care nici nu viseaza la titlul de campioana! Pai daca esti pe locul 4 la tine in tara si iei UCL,poti fi numit cel mai bun din Europa? E de ras!

cetateanu
cetateanu  •  10 Februarie 2023, 11:16

O mare vrajeala, se alinta si engleJii. Super League este un must have in aceasta perioada. E inadmisibil ca o echipa precum Bournemouth sa aiba buget de transferuri, de salarii, mai mare decat Ajax Amsterdam. De fapt, foarte bine, sa aiba, dar sa poata si restul cluburilor sa se descurce. Oricum, Champions League a devenit o Super League mai slaba. Sunt echipe care nu au nimic in comun cu "Champions", precum Atalanta, Villareal etc. Altele, precum Sevilla, au castigat campionatul o singura data in istoria lor, andaluzii in 45-46, dupa razboi. Ce "Champions" viseaza UEFA? Locul 6 dintr-un campionat poate sa joace in Champions League, ma lasi? Pot juca, in acelasi timp, 5 (CINCI!) echipe din acelasi campionat, ireal. Au facut acum Conference League, o gluma de cupa europeana pe care, teoretic, o poate castiga o formatie de pe locul 4 dintr-un campionat alcatuit din, atentie, 10 echipe!?! Vezi Armenia si nu doar. Cea mai buna varianta ar fi sa se revina la vechiul format al Cupei Campionilor Europeni - doar Campioane -, sub egida UEFA, cu meciuri jucate intr-o miercuri. Urmatoarea saptamana, meciuri din Super League, organizate de cluburile afiliate. Si in alte zile, "maruntisuri" gen Conference League. Astfel, grosul banii nu ar mai ramane la UEFA, sa ii "sifoneze" la fotbal feminin, fotbal pe plaja, pe acoperisuri sau aiurea, iar cluburile cu traditie ar putea sa tina pasul cu englezii, arabii etc.

raul1985
raul1985  •  10 Februarie 2023, 10:28

englezii sa-si vada de lungul nasului. PL este un campionat in care 4-5 echipe incalca an de an fair-play-ul financiar. Daca nu erau Real, Barca si Bayer care sunt niste giganti economici, UCL ar fi fost dominata de banii oligarhilor si seicilor ce finanteaza echipele engleze.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează