FOTBAL  »  Superliga  »  CLASAMENT

Trei fotbaliști români în Top 100 cei mai buni dribleuri U23 din lume » Lider este Junior Vinicius, de la Real Madrid

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2023 13:08 / Actualizat joi, 04 mai 2023 13:58

Octavian Popescu (FCSB), Claudiu Petrila (CFR Cluj) și Alexi Pitu (Bordeaux) au fost incluși în Top 100 cei mai buni dribleuri U23 din lume, ierarhie realizată de Institutul CIES Football Observatory pe baza reușitelor din meciurile jucate în campionantele interne în ultimele 365 de zile.

Octavian Popescu, 20 de ani, de la FCSB, se află pe locul 29, cu un index de 67,8. Acest index combină frecvența și procentul driblingurilor reușite, precum și nivelul sportiv al coechipierilor și adversarilor.

Potrivit statisticilor, „perla” lui Gigi Becali are o medie de un dribling la 18:05 minute și procentaj de reușită 59,8%.

Farul, prim transfer de nicăieri! » Mutu și Dan Petrescu i-au făcut vânt, Hagi îl ia pentru Liga Campionilor
FARUL
Farul, prim transfer de nicăieri! » Mutu și Dan Petrescu i-au făcut vânt, Hagi îl ia pentru Liga Campionilor

Octavian Popescu, Claudiu Petrila, Alexi Pitu sunt în Top 100 cei mai buni dribleuri U23 din lume 

Mijlocașul lui FCSB este urmat de Claudiu Petrila, 20 de ani, de la CFR Cluj, locul 64, și de Alexi Pitu, 20 de ani, de la Bordeaux, locul 78.

Petrila are index 59,4, cu un dribling la 22:18 minute și un procentaj de reușită de 55,4%.

Alexi Pitu, transferat în ianuarie 2023 de la Farul la Bordeaux pentru două milioane de euro, are un index de 57,8, un dribling la 19:58 minute, procentaj 56%.

Junior Vinicius, de la Real Madrid, este cel mai bun dribleur U23 din lume

Trei fotbaliști români în Top 100 cei mai buni dribleuri U23 din lume » Lider este Junior Vinicius, de la Real Madrid

Topul este condus de brazilianul Junior Vinicius (22 de ani), de la Real Madrid, cu un dribling reușit la fiecare 15 minute și 32 de secunde și o rată de succes de 50,3% în meciuri extrem de competitive.

Pe locul 2 se află un alt brazilian, Angelo Gabriel (18 ani), de la FC Santos, cu statistici și mai impresionante, dar în jocuri considerate de nivel inferior: un dribling reușit la fiecare 13 minute și 56 de secunde, cu un procentaj de reușită de 64,2%.

Podiumul este completat de Jamal Musiala (20 de ani), de la Bayern Munchen.

Au fost luați în calcul doar fotbaliștii care nu au împlinit încă 23 de ani și au jucat cel puțin 1.500 de minute în campionatul intern.

În Top 100 cei mai buni dribleuri U23 sunt jucători din 35 de ligi. Cei mai mulți sunt din LaLiga, 11, cu unul mai mult decât Premier League și Primera Division din Argentina.

Cei mai tineri sunt Facundo Buonanotte (18 ani/Brighton), Angelo Gabriel (18 ani/FC Santos), Oscar Gloukh (19 ani/RB Salzburg) și Julián Fernández (19 ani/Vélez Sarsfield).

Mai multe articole de actualitate:

Hagi și Petrescu vor lua foc » Paradox total în lupta la titlu: cum poate fi FCSB campioană cu mai puține puncte decât Farul și CFR Cluj

Fostul mijlocaș de la Steaua, Dinamo și Rapid a renunțat la statutul de playboy pe care îl căpătase la București: „Atunci nu eram profesionist. Acum «rup» sala!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează