FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FC BOTOȘANI 1-0

VIDEO + FOTO U Cluj - FC Botoșani 1-0 » Victorie cu frâna trasă! U Cluj se impune la limită, iar runda viitoare va fi pe viață și pe moarte pentru un loc de play-off

FOTO sportpictures.eu +13   FOTO
FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat duminica, 03 martie 2024 16:25 / Actualizat duminica, 03 martie 2024 17:19

Universitatea Cluj s-a impus la limită 1-0 cu FC Botoșani, prin golul lui D. Popa (21), dar bătălia nu s-a terminat. Etapa viitoare e de totul sau nimic pentru o calificare istorică în play-off-ul Superligii. Din 1972, „Șepcile Roșii” n-au mai prins podiumul clasamentului la finalul sezonului (locul 3, sub FC Argeș și UTA Arad)

Programul, rezultatele și marcatorii etapei #29 a Superligii.

De unde a început meciul? De la dorința clujenilor de a prinde play-off-ul. Matematic, totul era posibil. De partea cealaltă, victoria era doar de moral. Botoșaniul e țăndări din toate punctele de vedere. Salvarea de la retrogradare, în play-out, ar fi o adevărată minune. Dar nici moldovenii nu mai cred în asta...

LPF a stabilit programul ultimei etape din sezonul regulat » 5 meciuri din Superligă se joacă în aceeași zi + Când are loc Rapid - FCSB
ETAPA 30
LPF a stabilit programul ultimei etape din sezonul regulat » 5 meciuri din Superligă se joacă în aceeași zi + Când are loc Rapid - FCSB

VIDEO. Cum s-au bucurat jucătorii de la U Cluj și fanii după victorie

I-au făcut încet, dar sigur

Joc prudent, liniștit, la așteptare. Așa a fost startul pe Cluj Arena. Miza era mare, presiunea la fel. Botoșaniul a avut primul șut pe poartă, Gorcea a fost pe poziții. Clujenii s-au trezit, împinși din spate de galerie. Au început să combine, să găsească spații, să spargă apărarea. Și le-a ieșit!

În urma unei faze lucrate, excelent pusă pe partitură, au deschis scorul! Totul în urma unei recuperări a lui Roger, mingea a ajuns la Nistor. I-a pasat lui Bic, care l-a făcut din fentă pe Dimitrov și i-a luat fața, a pasat în careu, de unde D. Popa (21) a trimis în poartă, lăsându-l cu gura căscată pe Kucic.

Fault în atac sau greșeală de arbitraj?

Botoșaniul a fost la un pas să-i curenteze pe clujeni! Țigănașu a avut o centrare lungă în careu de lângă Chipciu, dar „capul” pus din prima de Mouaddib (23) a fost respins fabulos de Gorcea. O paradă senzațională a portarului de 22 de ani. Intervenție extraordinară!

Universitatea a făcut 2-0, tot prin Popa, după o lovitură de colț. Mingea a fost prinsă și scăpată de Kucic, D. Popa a împins-o în poartă, dar „centralul” Bogdan Dumitrache a fluierat fault în atac. La reluare mai degrabă nu e fault! Dar decizia a rămas neschimbată, chiar și în urma verificărilor celor din camera VAR, cu Andrei Chivulete la butoane.

Finalul fotbalului la Botoșani...

La adăpostul avantajului golului marcat și al jocului bun din prima parte, clujenii au tras ușor pe dreapta, odată cu ieșirea de la cabine. Au avut și motive să nu intre în panică, mai ales că moldovenii erau doar prezenți pe teren și nu mișcau deloc. Visul măreț al lui Iftime se apropie de final, cu siguranță fotbalul va dispărea total la Botoșani. Plus că mirajul politicii îi face cu ochiul!

Echipa lui Bogdan Andone nu a arătat nimic. Când trebuie să tragi cu dinții ca de la anul să nu te trezești să joci la 11, trebuie să pui probleme, să arăți că vrei cu adevărat să vezi cum stă treaba în Superligă și sezonul viitor. Pe lângă văicăreli și câteva încercări extrem de modeste, Botoșaniul n-a fost o echipă care să merite să rămână în elită.

Fluier final, iar acum Universitatea Cluj e pe ultimul loc ce duce în play-off! Dar bătălia finală e runda viitoare. Universitatea Cluj, Farul, Hermannstadt, UTA Arad ori Sepsi se vor duela pentru 90 de minute de totul sau nimic. Cinci pe două locuri de play-off, bătălie ca la Medicină!

Notele GSP după U Cluj - FC Botoșani 1-0

Universitatea Cluj: Andrei Gorcea 7 - Alexandru Chipciu 6, Lucas Masoero 7, Thalisson da Silva 7, Roger Rodrigues 6 - Ovidiu Bic 7, Gabriel Simion 6 (60 Marco Fossat 5) - Ştefan Pănoiu 5 (59 Marco Rus 5), Ante Roguljic 5 (60 Federico Anselmo 5), Dan Nistor 6 (71 Kevin Doukoure 6) - Daniel Popa 7 (82 Valentin Gheorghe)
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău - 7

FC Botoşani: Luka Kukic 6 - Radoslav Dimitrov 4 (46 Enzo Lopez 5), Daniel Celea 6, Alin Şeroni 6, Alexandru Ţigănaşu 5 - Jaly Mouaddib 5 (74 Lorand Fulop 5), Ioan Filip 6, Charles Petro 5 (46 Eduard Florescu 5) - Juan Kaprof 5, Francesco Margiotta 5 (74 Reagy Ofosu 5), Zoran Mitrov 5 (32 George Gligor 6)
Antrenor: Bogdan Andone - 5

Arbitru: Bogdan Dumitrache (Bucureşti) - 6. Asistenți: Alexandru Vodă (Alba Iulia) - 7, Mihaiță Necula (Bucureşti) - 7

U Cluj - FC Botoșani 1-0

Accidentare în minutul 32

În minutul 32, FC Botoșani l-a pierdut pe Mitrov. Acesta a ieșit accidentat, ajutat de echipa medicală, acuzând probleme la glezna dreapta și călcând cu greu. A fost schimbat cu Gligor.

+9 FOTO

VIDEO. Imagini spectaculoase înainte de U Cluj - FC Botoșani

U Cluj - FC Botoșani, echipe de start:

U Cluj: Gorcea - Chipciu, Masoreo, Thalisson, Roger - Pănoiu, Bic, Simion - Roguljic, Nistor - D. Popa
Rezerve: Iliev, Oancea, Pițian, Mitrea, Chinteș, Grobry, Fossati, Rus, Gheorghe, Ilie, Anselmo, Chirilă
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău

FC Botoșani: Kukic - Dimitrov, Șeroni, Celea, Țigănașu - Mouadib, Filip, Petro - Kaprof, Mitrov, Margiotta
Rezerve: Ducan, Dican, Florescu, Creț, Sadiku, Ferreira, Glgiro, L. Fulop, Lopez, Ofosu
Antrenor: Bogdan Andone

VIDEO. Alexandru Chipciu, mijlocașul lui U Cluj, nu știe încă momentul în care se va retrage din fotbal: „Îmi plac jucătorii care evoluează până la o vârstă înaintată”

Citește și alte știri:

U Cluj ori la bal, ori la spital: „Dacă nu ești în play-off, atunci ești la retrogradare” » Ce știe Sabău despre portarul lituanian de pe lista alb-negrilor

A uitat de tot de Bănie » Cine l-a convins pe Ante Roguljic să vină la Cluj și cât de bine vorbește limba română

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
rav410wrc
rav410wrc  •  03 Martie 2024, 19:32
Postat de gipanaul pe 03 Martie 2024, 19:22

Și te mai miri că te iau (toți) școlăreii peste picior!

Cmte, un singur "scolarel" misuna pe-acest site ... tibi iq3.3, scolarelu' tau bun la toate, ceea ce nu mai "mira" pe nimeni, de mult ... :)))

gipanaul
gipanaul  •  03 Martie 2024, 19:22
Postat de rav410wrc pe 03 Martie 2024, 19:02

Draga cmte, tu ai o viata foarte trista, fiind nevoit sa strigi pentru "Rapid", cand tu esti dinamovist pana-n maduva oaselor !? Este cel mai josnic lucru, care putea sa ti se-ntample, dar ce sa-i faci, iti asumi ... ;))) Nu stiu ce-ntelegi tu prin "anonim" ?! Vrei sa-mi pun o poza cu abonamentul de la UTA, la avatar ?! Tu, ce abonament poti sa-mi arati, ala de la RCS/RDS !? Sau cuponu' de pensii !? :))) Voi nu va "dati seama" nici de ridicolul situatiei in care un dinamovist, o sustine pe Rapid, cat despre colectiile de cartonase, ma cam indoiesc, ca matale ai fi unu' dintre cei "in stare sa le colectioneze" !? :(((

Și te mai miri că te iau (toți) școlăreii peste picior!

rav410wrc
rav410wrc  •  03 Martie 2024, 19:02
Postat de gipanaul pe 03 Martie 2024, 18:32

Bre isf_crț, în loc să pierzi timpul postând anonim (crezând că, vezi Doamne, noi nu ne dăm seama cine e în spatele contului), nu mai bine citești tu o carte / vizionezi un documentar / urmărești un spectacol de operă? Că, slavă Domnului, cartonașe cu nume de fotbaliști toți copiii sunt în stare să colecționeze!

Draga cmte, tu ai o viata foarte trista, fiind nevoit sa strigi pentru "Rapid", cand tu esti dinamovist pana-n maduva oaselor !? Este cel mai josnic lucru, care putea sa ti se-ntample, dar ce sa-i faci, iti asumi ... ;))) Nu stiu ce-ntelegi tu prin "anonim" ?! Vrei sa-mi pun o poza cu abonamentul de la UTA, la avatar ?! Tu, ce abonament poti sa-mi arati, ala de la RCS/RDS !? Sau cuponu' de pensii !? :))) Voi nu va "dati seama" nici de ridicolul situatiei in care un dinamovist, o sustine pe Rapid, cat despre colectiile de cartonase, ma cam indoiesc, ca matale ai fi unu' dintre cei "in stare sa le colectioneze" !? :(((

Vezi toate comentariile (21)
Comentează