FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - SEPSI OSK 1-0

VIDEO + FOTO Sepsi e în vrie » 5 înfrângeri la rând și prăbușire în clasament + U Cluj, la un punct de play-off

FOTO: Imago Images +5   FOTO
FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 22:55 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 23:20

Universitatea Cluj a câștigat cu Sepsi, scor 1-0, în etapa #12 din Superliga. Covăsnenii au ajuns la 5 înfrângeri la rând în campionat și au căzut pe locul 11, în timp ce „Studenții” sunt pe 8, la un punct de Hermannstadt, echipa de pe locul 6.

Calculele hârtiei sunt una, realitatea alta! U Cluj a intrat în meci după o serie pozitivă, Sepsi după patru eșecuri la rând în Liga 1. Da, gazdele au condus ostilitățile, iar covăsnenii au fost apăsați mai degrabă de propria neputință arătată în ultimele săptămâni și arătând că s-ar mulțumi și cu un punct. 

U Cluj - Sepsi/ foto: Imago Images
U Cluj - Sepsi/ foto: Imago Images
U Cluj - Sepsi/ foto: Imago Images
U Cluj - Sepsi/ foto: Imago Images
U Cluj - Sepsi/ foto: Imago Images
+1 FOTO

Junele Robert Silaghi, 21 de ani, a avut două ocazii mari, la una ștergând bara, în minutul 35, după o fază frumoasă individuală, pornită de la Nistor. Vătăjelu a resimțit probleme musculare, iar Sabău a schimbat din mers, readucându-l pe Chipciu în stânga și punându-l pe Oancea în dreapta. 

Au fost dueluri tari, la limită în prima parte, mai ales că U Cluj nu a uitat cum Sepsi i-a "luat" Cupa României în mai, la Sibiu, la penalty-uri. Oaspeții au avut o singură oportunitate în prima repriză, însă Safranko (39) a fost marcat de faptul că, atacant fiind, are trei reușite în 18 meciuri în actuala ediție, în toate competițiile. 

1este cifra victoriilor de pe teren propriu în dreptul celor de la U Cluj, ”echipa deplasărilor”, neînvinsă pe teren advers

Face ce face, Sabău face diferența!

În partea secundă, diferența dintre cele două formații s-a văzut mai clar. Cu toate că U Cluj a avut șansa de partea ei! În două momente-cheie. Mai întâi, contrar situației de pe teren, Sepsi a fost aproape de a da lovitura, bară a lui Debeljuh (75), prima și singura ocazie mare din partea secundă, după o repriză în care oaspeții au tot așteptat, ceva. Minutul 81 a făcut diferența. 

Angajat de Ianis Stoica, Dan Nistor a reluat prost, dar Oteliță a fost neglijent și a atacat în careu, faultându-l pe decarul lui U. "Centralul" Moroiță a dictat penalty, apoi confimare a venit din camera VAR de la Istvan Kovacs. Nistor a tras muncitorește, tare, pe centru, fără nicio șansă pentru Niczuly. 

Purtată din spate de galeria "Șepcilor roșii", U a administrat bine finalul de meci și și-a obținut o răzbunare, de orgoliu, pentru finala pierdută în mai. Inclusiv pentru Neluțu Sabău, inspirat și aseară, mai mereu în ultima vreme! 

7 goluriîn 12 etape a marcat Nistor, o premieră pentru Dan într-un sezon de L1

Și, mai important, a legat seria rezultatelor pozitive, 6 meciuri fără eșec, patru în campionat, două în Cupă, depunându-și serios candidatura pentru play-off. Sepsi, în schimb, este în cădere liberă, în vrie, tocmai în sezonul în care specialiștii o vedeau candidată certă la podium!

5 înfrângeri consecutivea adunat Sepsi, aproape de a egala recordul negativ al clubului din 2019, cu 7 eșecuri la rând

Se pare că ne plac înfrângerile! Au fost doar niște tricouri ale lui Sepsi la Cluj, atât. Cred că schimbăm obiectivul, în evitarea retrogradării. Ne-am apărat bine, dar nu poți să o faci 90 de minute și să nu produci nimic în atac. Sunt chestii care țin de vestiar, e clar că nu e atmosferă bună
Mihai Bălașa, fundaș Sepsi

Noi ne-am propus Top 6, dar a venit această serie negativă. Între succes și dezastru e o linie foarte subțire în sport. Din păcate, jocul nu ne dă speranțe. Timpul nu ne așteaptă și pierdem contactul cu play-off-ul. Vorbește clasamentul pentru noi! Suntem mai aproape de retrogradare decât de play-off
Roland Niczuly, portar Sepsi

Clasamentul din SuperLiga

250 de meciuria adunat Neluțu Sabău în Liga 1, 96 de victorii, 63 de remize și 91 de înfrângeri

FINAL. Universitatea Cluj - Sepsi Sfântu Gheorghe 1-0

  • Vezi AICI cele mai interesante statistici
  • A marcat: Nistor 82 (pen.)
  • Video cu fazele
  • După ce fanii lui Dinamo au scandat la meciul cu CFR numele lui U Cluj, suporterii „Șepcilor Roșii” au scandat numele lui Cătălin Hîldan la partida cu Sepsi. Galeriile celor două echipe sunt înfrățite.
  • 6.652 de spectatori au asistat la partidă, număr oficial

U Cluj - Sepsi OSK, echipe de start: 

U Cluj: Iliev - Chipciu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu - Cîmpanu, Doukoure, Bic, Silaghi - D. Popa, Nistor 
Rezerve: Gorcea, Oancea, Miron, I. Filip, Fossati, V. Gheorghe, I. Stoica, Manu, F. Ilie
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Sepsi OSK: Niczuly - Ninaj, Bălașa, Kecskes - Oteliță, I. Gheorghe, F. Junior, Fl. Ștefan - R. Varga, Safranko, Ștefănescu 
Rezerve: Moldovan, Oroian, Dobozi, C. Matei, Tența, Kallaku, Kocsis, Debeljuh, Rondon
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Arbitru: Andrei Moroiță (Ploiești) / A1: Valentin Avram (București) / A2: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița - Prahova) / Arbitru VAR: Istvan Kovacs (Carei) / Arbitru AVAR: Alexandru Vodă (Alba Iulia) / R1: Mircea Ardelean (Arad) / Observator arbitri: Eduard Dumitrescu (Pitești)
Stadion: „Cluj Arena” (capacitate - 30.201 locuri)

Citește și alte știri de actualitate: 

FOTO Ce e în spatele imaginilor care au scandalizat fotbalul românesc în week-end » Explicație pentru seringa din vestiar: „Am lăsat-o acolo intenționat”

Abdallah a declanșat fiesta pe Arena Națională, după primul gol în tricoul lui Dinamo

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (23)
nicto
nicto  •  10 Octombrie 2023, 16:42
Postat de ionescugeorge77 pe 10 Octombrie 2023, 13:40

dar hagi cum vorbeste ?...dar mai ales cum sc rie licentiatul ...du te la biserica si roagate ped ce esti ...

hagi stie fotbal... ai uitat ce lectie va dat... nu v-ati revenit nici dupa o luna

parpalache
parpalache  •  10 Octombrie 2023, 16:09

Ciobotariu poa sa-și faca bagajeje!E așteptat la...Voluntari-unde „hinu Pandele”i-a pastrat păostul!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Octombrie 2023, 13:40
Postat de nicto pe 09 Octombrie 2023, 23:27

prostaghe !!! l-ai auzit pe Niczuly la interviu? vorbeste mai bine romaneste decat tine si jumate din craiuva9... realizezi? aha... ai invatat cuvinte noi... platitudini !!! baaaa, tu ai inventat dexu...

dar hagi cum vorbeste ?...dar mai ales cum sc rie licentiatul ...du te la biserica si roagate ped ce esti ...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează