FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Un fost fotbalist de la CFR Cluj și-a direcționat prietenul spre U Cluj: „Mi-a zis că e un club mai bun și mai stabil”

Elvis Manu, în spatele lui Dan Nistor
Elvis Manu, în spatele lui Dan Nistor

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 13:51 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 14:56

Atacantul Elvis Manu, 30 de ani, a debutat deja în tricoul „Șepcilor roșii”, și a povestit cum a ajuns la U Cluj, mărturisind că are un sentiment bun legat de sosirea sa în România

Universitatea Cluj a oficializat la începutul lunii octombrie transferul atacantul olandez Elvis Manu (30 de ani), jucător liber de contract de la începutul lunii august, când se despărțea de formația bulgară Botev Plovdiv, iar fotbalistul a bifat deja primele minute în tricoul "Șepcilor roșii".

Tensiuni la națională: Valentin Mihăilă și Olimpiu Moruțan au luat foc la adresa lui Edi Iordănescu
ROMÂNIA
Tensiuni la națională: Valentin Mihăilă și Olimpiu Moruțan au luat foc la adresa lui Edi Iordănescu

Manu a intrat pe final de meci cu Sepsi (1-0) și a jucat 16 minute.

Fostul internațional olandez de tineret este un jucător interesant pentru Liga 1. A bifat, de-a lungul carierei, 71 de meciuri în Erdevisie, unde a și marcat 15 goluri, dar și 15 partide în Championship, are 3 trofee în palmares: Supercupa Turciei, cu Akhisarspor, în sezonul 2018 - 2019, și campionatul și Supercupa Bulgariei cu Ludogoreț Razgrad, în stagiunile 2020-2021, respectiv 2021-2022.

Cum a ajuns Elvis să „cânte” în tricoul lui U Cluj: de la cine și-a luat referințe despre România și echipă

„Prima mea impresie este pozitivă. Oamenii mi-au oferit un călduros bun-venit. Am înțeles că U Cluj înseamnă un club bun, cu fani extraordinari, cu un stadion mare. Oamenii de la club mi-au dat un feeling pozitiv de la primele contacte.

Când am venit aici, m-am interesat la Plamen Iliev, pe care-l cunoșteam, despre informații din interiorul clubului. Când eram în Bulgaria, am jucat cu Keșeru, Moți și Dragoș Grigore, ei mi-au spus despre nivelul fotbalului românesc. Toți mi-au zis că nivelul din România este peste cel din Ungaria. Și Hankic, care a jucat în Liga 1, mi-a spus același lucru.

Unul dintre cei mai buni prieteni din fotbal, Rangelo Janga (n.red - plecat între timp la Bnei Sakhnin, în Israel), mi-a spus și el mai multe. El mi-a zis că U Cluj este un club mai stabil și mai bun decât CFR, deci nu a fost greu să iau decizia de a venit! Este unul dintre cei mai buni prieteni, mi-a povestit și despre oraș, despre orice am întrebat. 

Până la urmă, observ cu ochii mei, am un feeling bun și-mi plac oamenii. Iar orașul este prietenos”, a declarat Elvis Manu la prima conferință de presă în tricoul alb-negru.

13cluburi a adunat Elvis Manu în carieră: Feyenoord Rotterdam, Excelsior, SC Cambuur, Brighton, Huddersfield, Go Ahead Eagles, Genclerbirligi, Akhisarspor, Beijing Chengfeng, Ludogoreț Razgrad, Wisla Cracovia, FC Groningen și U Cluj

Unde spune Manu că dă cel mai bun randament și cum se prezintă în fața fanilor lui U Cluj

Ioan Ovidiu Sabău a mărturisit după meciul cu Sepsi că Elvis mai trebuie să se pună la punct cu pregătirea fizică. Jucătorul este conștient și el că are de recuperat.

17fotbaliști a adus U Cluj în vara-toamna 2023: Popadiuc (Chindia), D. Popa (Chindia), Mitrea (CSU Craiova), Perianu (FCSB), Dimitrov (Sepsi, plecat marți), Bordeianu (CFR Cluj, plecat între timp la Poli Iași), Calcan (FC Argeș), Vătăjelu (CSU Craiova), V. Gheorghe (FCSB), Doukoure (Farul), Masoero (Nizhny), Cîmpanu (CSU Craiova), Peteleu (CFR Cluj), F. Ilie (Sport Team București), Silaghi (CFR Cluj), Fosatti (liber) și Elvis Manu (liber)

"O iau pas cu pas, să nu ne grăbim. Eu sunt gata să mă implic. Ca jucător, îmi plac duelurile unu la unu, să țin de minge, să se dueleze cu fundașii. Îmi place să marchez goluri!

Ca vârf mă simt cel mai bine acum, când eram mai tânăr evoluam bine în bandă. Joc cel mai bine ca atacant, sau ca număr 10, asta am jucat în ultimii ani, mă simt bine în mijloc, sunt pozițiile unde dau cel mai bun randament. Pot să accelerez mai mult", a mai declarat Manu.

Știu că a jucat și antrenorul meu, Sabău, la Feyenoord. Prima impresie? Este o persoană open, foarte calmă și prietenoasă. Mi-a spus despre încrederea pe care o are în mine. Până acum, avem o relație foarte bună, până acum totul este foarte bine
Elvis Manu, atacant U Cluj

11goluri și 2 assist-uri a adunat Janga în tricoul lui CFR Cluj în 42 de meciuri în ediția 2022/2023

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Valeriu Iftime face praf naționala: „Ne fugăresc toți pe gazon, apoi ba e terenul prost, ba jucăm fără spectatori, ba e cald, ba e frig”

EXCLUSIV Detaliul care l-a scos din sărite pe Ionel Ganea la echipa națională: „Un fel de morții cu răniții! Ce calm, când noi n-avem atacant și nu batem?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
traian_v
traian_v  •  17 Octombrie 2023, 17:46

Asa e, CFR azi este, maine nu mai este, dupa cheful patronului. La "U" e mult mai multa stabilitate. Plus suporteri adevarati, nu ca la... unii, suporteri de vreme buna cu boxe de amplificare in tribuna ;)

liviut1
liviut1  •  13 Octombrie 2023, 15:24

Un club mai bun ca si CFR? La ce? Poate la retrogradări! U performanțe ioc!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează