FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Jucătorul trecut pe la AC Milan și Inter și ajuns la U Cluj își face o prezentare WOW: „Sper să pot fi un Pirlo. Sau măcar să port același număr pe tricou”

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2023 09:45 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 09:58

Ardelenii și-au prezentat ultima achiziție, pe italianul Marco Fossati, mijlocaș de 30 de ani, care speră să impresioneze în Liga 1, după ce se va pune la punct cu pregătirea fizică.

Universitatea Cluj a organizat o conferință de presă înainte plecării la București pentru meciul cu CSA Steaua din Cupa României, de joi seară, ocazie cu care a fost prezentat și ultimul fotbalist transferat, Marco Fossati, 30 de ani. 

A „evadat” din Rusia pentru un transfer la U Cluj: „De asta aveam nevoie. Aici e ceva sud-american”
U CLUJ
A „evadat” din Rusia pentru un transfer la U Cluj: „De asta aveam nevoie. Aici e ceva sud-american”

În afara italianului, ardelenii ar mai putea transfera un atacant zilele viitoare, studiind câteva oportunități din străinătate.

Un CV mai mult decât interesant al italianului Marco Fossati, transferat de U Cluj

Jucătorul care a îmbrăcat tricoul marilor echipe milaneze, Internazionale și AC Milan, a afișat o mină optimistă azi. Cândva era considerat un mare talent al fotbalului italian.

"Mă simt foarte bine, primele impresii sunt foarte pozitive. Am fost primit bine și m-am simțit dorit aici. Am vorbit cu directorul sportiv și cu președintele, mi-au prezentat proiectul și m-am simțit foarte dorit și am vrut să vin aici", a declarat peninsularul.

În 2007, Fossati se transfera de la Milan la Inter, iar trei ani mai târziu se întorcea la rossoneri, în schimbul a 4 milioane de euro! Milan l-a tot împrumutat, până când l-a lăsat să plece libere la Cagliari, în 2015.

În vara 2016, Cagliari l-a împrumutat la Hellas Verona pentru un milion de euro! Cel mai bun sezon al său a fost 2017/2018, pe vremea când evolua la Verona şi a bifat singurele sale 17 prezenţe din Serie A.

27de meciuri a bifat Fossati la Hajduk Split, reuşind o pasă de gol în ultima ediție

În ultimul sezon, Fossati a evoluat la croaţii de la Hajduk Split, însă în acesată vară a devenit jucător liber de contract.

Când poate fi Marco Fossati la potențial maximum: „M-am antrenat singur în ultimele luni”

Italianul a fost chestionat de forma sa fizică, mai ales că s-a antrenat individual o bună perioadă de timp.

"Nu știu exact când voi fi la 100%, dar din punct de vedere fizic mă simt foarte bine. M-am antrenat singur în ultimele luni. Nu am ritm de joc, dar cu ajutorul celor din staff voi reveni repede în formă", a explicat mijlocașul central.

78de meciuri, 2 goluri și 4 assist-uri a adunat mijlocașul pentru Hajduk Split în ultimele două sezoane

Cine i-a oferit ponturi lui Marco Fossati despre U și Cluj Napoca: „Am vorbit cu Bogdan Mitrea”

Fossati a vorbit și despre sosirea lui la Cluj Napoca și a dezvăluit cu cine s-a conversat înaintea de a-și pune iscălitura pe contractul oferit de "Șepcile roșii".

"Cunoșteam clubul și orașul. Știam și anumiți jucători care au fost aici și mai apoi în Italia. Știu că e un campionat bun, are vizibilitate, echipele joacă bine. Sunt foarte curios, dar și entuziasmat să încep.

Înainte de a semna am vorbit cu Bogdan Mitrea, mi-a spus lucruri bune, mi-a spus că există calitate și se potrivește cu caracteristicile mele. Nu am jucat alături de el, dar îl știu din perioada în care era la Ascoli", a declarat noul transfer.

Cum s-a prezentat Marco Fossati, noul transfer al lui U Cluj: „Am viziune bună și pot ajuta echipa să joace un fotbal frumos”

Marco s-a prezentat în fața suporterilor.

"Când eram mai tânăr eram un jucător care se gândea doar la ofensivă. Când am crescut, am înțeles că pentru a fi complet trebuie să fac și faza defensivă. Simt că pot da echilibru echipei, îmi place mult să am mingea. 

Cred că am viziune bună și pot ajuta echipa să joace un fotbal frumos. Sper să pot fi un Pirlo pentru U Cluj, măcar să port același număr pe tricou", a mai comentat peninsularul.

Am aflat că antrenorul (n.red Neluțu Sabău) a jucat în Italia, vorbește foarte bine italiană. Am discutat, mi-a explicat ideile sale și îmi place modul de lucru. Cred că poate avea un rol important în cariera mea.

- Marco Fossati, mijlocaș U Cluj

VIDEO Cupa României » Match Preview CSA Steaua - U Cluj

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Cum prezintă FC Botoșani afișul meciului cu Rapid: „Știu că așa se bucură albanezii și kosovarii, dar eu i-am promis ceva surorii mele”

Ce a câștigat Hakim Abdallah, chiar dacă nu a dat gol pentru Dinamo contra oltenilor. Poate fi un atu pentru „câini” la Galați

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
fibra
fibra  •  28 Septembrie 2023, 15:29

Bine ar fi sa nu porti doar numarul lui Pirlo pe tricou si sa joci macar 30% din ce juca el.

steaua.libera
steaua.libera  •  28 Septembrie 2023, 13:16
Postat de 1973 pe 28 Septembrie 2023, 11:30

La cât de bine va juca în echipa sectă a lui Sabau, acesta va fi un viitor consilier PNL în primăria din Cluj.

Echipa sectă? Ești penibil. Religia lui Sabău nu e o sectă, oaie pipereană ce ești!

1973
1973  •  28 Septembrie 2023, 11:30

La cât de bine va juca în echipa sectă a lui Sabau, acesta va fi un viitor consilier PNL în primăria din Cluj.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close