FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

Au dispărut din fotbalul care contează! Unde sunt azi marcatorii lui Dinamo din ultima victorie cu FCSB: unul dintre ei e „prietenul” lui Burcă

Imaginile bucuriei dinamoviste de la Dinamo - FCSB 2-1, din februarie 2020 / Sursă foto: Arhivă GSP +29   FOTO
Imaginile bucuriei dinamoviste de la Dinamo - FCSB 2-1, din februarie 2020 / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2023 15:35 / Actualizat vineri, 24 noiembrie 2023 16:54

Omul care a contribuit la ultima victorie a lui Dinamo în fața marii rivale evoluează azi la o grupare din subsolul ligii secunde. Ajuns la 32 de ani, Andrei Sin îmbracă tricoul lui CS Tunari, la 3 ani și jumătate de când îi dădea un gol de excepție FCSB-ului, din lovitură liberă, în derby-ul de pe Arena Națională (2-1).  ♦ Celălalt erou al acelui derby, Vali Lazăr, mai joacă doar la „amatori”. 

Ultimul succes dinamovist bifat pe prima scenă împotriva roș-albaștrilor a avut accente de veritabil thriller. 

Pe 16 februarie 2020, Andrei Sin a năucit-o pe FCSB cu un gol fabulos din lovitură liberă, înainte ca Florin Tănase să restabilească egalitatea din penalty. Golul victoriei dinamoviste a purtat semnătura lui Vali Lazăr - chiar omul care-l admonesta public pe Ovidiu Burcă anul acesta. 

Urmează recordul? FCSB ar putea ajunge la 6 victorii consecutive în fața lui Dinamo în campionat, unic în istoria derby-ului
DINAMO - FCSB
Urmează recordul? FCSB ar putea ajunge la 6 victorii consecutive în fața lui Dinamo în campionat, unic în istoria derby-ului

Vali Lazăr, „prietenul” lui Burcă, decisiv în ultimul Dinamo - FCSB

Dacă Sin încă evoluează la un nivel decent, „Lăzărică” a încheiat-o cu fotbalul profesionist, e antrenor-jucător în Liga 4, la formația prahoveană CSO Băicoi. 

„Veteranul” de 34 de ani a început pe teren campania lui Dinamo din liga secundă, dar s-a despărțit de clubul de suflet pe fondul unui conflict ascuțit avut cu Ovidiu Burcă.

Din acel moment, „câinii” n-au mai putut s-o doboare pe FCSB în principala competiție internă. S-a mai întâmplat doar în Cupă, în primăvara lui 2021, când roș-albii antrenați de Jerry Gane se impuneau cu 1-0 în Ștefan cel Mare, gol Nemec.

+25 FOTO

Ricardo Grigore și Ahmed Bani, ultimii „mohicani” de la Dinamo

Fundașul Ricardo Grigore (24 de ani) și mijlocașul lateral Ahmed Bani (21 de ani) sunt singurii dinamoviști din prezent care știu cum e să bați marea rivală în Derby de România.

Victoria cu FCSB din campionat, din februarie 2020, este ultima mare bucurie a „câinilor”! Ulterior, Dinamo a jucat de trei ori la retrogradare, 2020, 2021 și 2022, o dată părăsind Liga 1 pentru un sezon.

Din echipa care a bifat ultima victorie a „câinilor” în fața rivalei, în Cupa României, au mai rezistat doar doi jucători, fundașul Ricardo Grigore și mijlocașul lateral Ahmed Bani. Niciunul nu a jucat, în schimb, în acea confruntare.

Dinamo a început în formula Eșanu - Sorescu, Puljic, Ehmann, St. Filip - Nepomuceno, Răuță, P. Anton, Fabbrini - Gueye, Nemec. Au mai intrat pe parcurs în trupa lui „Jerry” Gane: Morsay, Gol, Vl. Achim și Mihaiu. 

VIDEO Cum se pregătesc „câinii” de Derby? Ce spun fotbaliștii lui Burcă despre meciul cu FCSB

Citește și alte știri de actualitate: 

Codaș cu Dinamo și acum lider cu Girona în LaLiga! Mesajul spaniolului: „Când am venit în România am deschis ochii”

Eșec cu FCSB = adio Burcă?! Reacție în studio: „Nu mai există răbdare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează