FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - CFR CLUJ

VIDEO Universitatea Craiova, victorie dramatică în fața lui CFR Cluj » Oltenii i-au egalat pe clujeni în clasament + Rezultat bun și pentru FCSB

FOTO: Facebook @Univestitatea Craiova
FOTO: Facebook @Univestitatea Craiova

Articol de - Publicat sambata, 02 decembrie 2023 22:28 / Actualizat sambata, 02 decembrie 2023 23:41

Universitatea Craiova a câștigat cu CFR Cluj, scor 1-0, în etapa #18 din SuperLiga. Elvir Koljic a marcat golul decisiv, în minutul 90, oltenii urcă pe podium. Echipa lui Petev are avantajul meciurilor directe cu echipa lui Mandorlini, cele două având același număr de puncte.

Rezultatul e bun și pentru Craiova, dar și pentru FCSB, care se poate desprinde la 8 puncte de cele două urmăritoare, în cazul unei victorii cu Oțelul, duminică seară pe Arena Națională.

Programul României la Euro 2024 » Când jucăm în grupe + pe cine putem înfrunta în „optimi”
GRUPE
Programul României la Euro 2024 » Când jucăm în grupe + pe cine putem înfrunta în „optimi”

Cronica meciului Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-0 >> Eduard Apostol: Fotbalul se joacă pe goluri! Petev atrage victoriile, Mandorlini colecționează eșecuri

Oltenii au suferit în această seară în Bănie, dar au răzbit, golul lui Koljic a făcut uitate ratările uriașe ale ardelenilor. Petev și-a mai adăugat o victorie la colecție, Mandorlini tremură pentru postul său după Universitatea Craiova - CFR Cluj (1-0).

Oltenii au avut începutul. Și sfârșitul meciului

Prima repriză. Ritm, cu intensitate, fără momente de plictiseală, dar fără ocazii mari și goluri. Fotbal corect, însă fără strălucire. Practic, câte o lovitură liberă de fiecare parte și, mai ales, "transversala" lui Tachtsidis (45), care ar fi fost un golazo. 

De la juveți a ieșit în prim-plan Mitriță, se simte faptul că e alt fotbalist după hattrick-ul de la Galați, din runda trecută, și visează la un loc personal în echipa „tricolorilor” de la Euro 2024. O lovitură liberă periculoasă, scoasă de Sava în minutul 27, apoi un șut ce-a fost deviat în minutul 36. 

De la clujeni s-a (re)afirmat veteranul Deac, parcă la concurență cu Mitriță. O lovitură liberă, în minutul 30, un șut peste, în minutul 37. Miza s-a resimțit în jocul de scenă al celor doi antrenori, mult mai energici decât elevii lor. Petev activ, dând indicații permanent, un "leu" pe marginea terenului. Mandorlini, dezlănțuit, cu mișcări ample, mai ales că-și joacă postul de ceva vreme.

Tachtsidis i-a băgat în sperieți pe juveți

A doua repriză. CFR Cluj a început tare, pericolul pe olteni a venit tot dintr-o fază fixă. Corner, reluare cu capul extrem de periculoasă a lui Matei Ilie (48), mingea l-a păcălit pe Popescu, dar juveții au atras norocul cu magnetul, fiindcă mingea nu și-a atins ținta. Și nici n-a ajuns la Kresic, care ar fi intrat cu tot cu balon în plasă. 

Juveții n-au cum să uite vara pandemiei 2020 când CFR Cluj i-a privat de un titlu, fix în propria casă. Tachtsidis, fotbalist desăvârșit, din multe puncte de vedere, a și dat, a și luat. I-a băgat în sperieți pe olteni, prin ceea ce a făcut pe gazon, apoi a atras toată energia negativă, după o lovitură primită la cap la un duel dur cu Screciu. 

Grecul, greu de stăpânit, dar bara a fost din nou aliatul Craiovei, în minutul 65! Cei doi antrenori au simțit schimbările, în sensul că au înlocuit "pasagerii". Universitatea Craiova a stat pitită în spatele fotbalului în repriza secundă, a suferit, a așteptat. A meritat, la final! Ardelenii au împins jocul până în fața porții lui Laurențiu Popescu, în zadar.

5 meciuri fără victorieîn toate competițiile a adunat CFR Cluj: trei remize și două eșecuri

Așa e-n fotbal!

Alb-albaștrii s-au bazat foarte mult pe cel mai puternic aliat, norocul, încercând să preia și avantajul clasic al rivalilor, fazele fixe. Le-a ieșit! Incredibil cât ghinion a avut Tachtsidis! În minutul 81, după un corner, a știut să îmblânzească mingea, a trimis-o meseriaș spre poartă, dar balonul a evitat plasa la o palmă! 

3 victorii consecutivea adunat Craiova, cu Dinamo (1-0), Oțelul (3-1) și CFR Cluj (1-0), de la sosirea lui Ivaylo Petev

Pe cine nu lași să moară... Îți dă gol în minutul 90! Koljic și-a readus aminte că adoră să marcheze în poarta CFR-ului și i-a executat pe Mandorlini și compania. Kresic, practic, a fost cu assist-ul, nefericit. Fotbalul se joacă pe goluri, iar Craiova suflă în ceafa liderului FCSB, adâncind criza "feroviarilor".

Clasamentul din SuperLiga

FINAL. Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-0

Universitatea Craiova - CFR Cluj, echipele de start: 

Universitatea Craiova: 21: L. Popescu - 2. Vlădoiu, 6. Screciu, 34. R. Silva, 11. Bancu - 4. A. Crețu, 27. Kurtic - 37. Danciu, 9. A. Ivan, 28. Mitriță, - 20. Markovic
Rezerve: 1. Lazar, 7. Ișfan, 10. Baiaram, 12. Ndong, 8. Mateiu, 19. Koljic, 24. Roguljic, 27. Căpățînă, 88. Atanas Trică
Antrenor: Ivaylo Petev

CFR Cluj: 90. R. Sava - 19. Mogoș, 44. Kresic, 27. M. Ilie, 45. Camora - 29. Avounou, 73. Muhar, 77. Tachtsidis- 10. C. Deac, 2. Juricic, 7. Krasniqi
Rezerve: 89. Hindrich, 3. Morgan, 42. Boben, 40. Cvek, 82. Fică, 8. R. Filip, 21. L. Mihai, 17 Itele, 30 Bîrligea
Antrenor: Andrea Mandorlini 

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova 
Arbitru: Adrian Cojocaru (Galați) / A1: George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel - Argeș) / A2: Mircea Orbuleț (București) / Arbitru VAR: Cătălin Popa (Pitești) / Arbitru AVAR: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) / R1: Iulian Dima (București) / Observator arbitri: Aron Huzu (Sibiu)

Citește și alte știri de actualitate:

E noua modă din Superligă! Cluburile de top au aderat la noua ordine » Din 2010 nu s-a mai văzut asta în România

Cine va fi campioană de iarnă? Duel în 4: cine are prima șansă și cine are un program infernal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (117)
us27steaua
us27steaua  •  21 Ianuarie 2024, 22:02
Postat de Dansss pe 22 Decembrie 2023, 00:19

Ba, *** Ai inviat? Hai sa te vedem la sfarsitul campionatului ce zici?!?!?!

o sa fie 13.ha ha ha

Dansss
Dansss  •  22 Decembrie 2023, 00:19
Postat de eddymaster pe 20 Decembrie 2023, 20:19

ha ha ha. nu sunt 8 ca sunt 10. ha ha ha

Ba, *** Ai inviat? Hai sa te vedem la sfarsitul campionatului ce zici?!?!?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eddymaster
eddymaster  •  20 Decembrie 2023, 20:19
Postat de Dansss pe 03 Decembrie 2023, 22:57

Pai ce facusi mah pro99stule???????? Unde sunt punctele alea 8 diferenta intre fcsb si STIINTA???? Vai steaua voastra de ***, ce spuneam mai devreme? Iar o sa plangeti de arbitrii si gata, intaiul cioban se va retreage dedinitiv!!! Si apropo, anagramatule, doar apa se “retine” si prostia ta!!! Asa ca, hai ***!! FORTA STIINTA!!!

ha ha ha. nu sunt 8 ca sunt 10. ha ha ha

Vezi toate comentariile (117)
Comentează