FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - DINAMO

VIDEO + FOTO Universitatea Craiova, victorie chinuită cu Dinamo » Debut cu dreptul pentru Petev

CSU Craiova - Dinamo // foto: Cristi Preda, GSP +28   FOTO
CSU Craiova - Dinamo // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 18:01 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 18:49

Universitatea Craiova a câștigat cu Dinamo, scor 1-0, în etapa cu numărul 16 din SuperLiga. Bulgarul Ivaylo Petev a debutat cu dreptul pe banca oltenilor.

Rezultatele și programul etapei 16 din Liga 1

Universitatea Craiova a deschis repede scorul, prin Danciu. A marcat cu un șut plasat, din prima, după centrarea perfectă a lui Bancu. Părea că va fi un galop de sănătate, putea să fie 2-0 în minutul 17. Koljic a ratat o șansă imensă, singur cu Golubovic. Odată cu trecerea timpului, ”câinii” au echilibrat jocul. 

+24 FOTO

Dinamo a avut o dublă ocazie, în minutul 34, însă șuturile expediate de Abdallah și Ghezali au fost blocate în ultimul moment. Craiova a scăzut nivelul în repriza a doua, Dinamo a fost la nivelul ei obișnuit din ultimul timp. 

Craiova, salvată de VAR pe final

Universitatea a trăit cu mari emoții finalul partidei. Gregorio a făcut liniște pe „Oblemenco” în minutul 84, când l-a învins pe Popescu. Oltenii au fost însă salvați de VAR. 

Abdallah a fost atins de minge pe mână înainte ca aceasta să ajungă la Gregorio, Chivulete a revăzut faza pe monitorul de la marginea terenului și a anulat reușita.

Craiova a urcat pe locul 4, cu 26 de puncte, în timp ce Dinamo e penultima, cu doar 10 puncte în 16 meciuri.

FINAL » Universitatea Craiova - Dinamo 1-0

  • A marcat: Danciu '5
  • VIDEO cu fazele importante
  • 13.188 de oameni asistă la meci - număr oficial.
  • Click AICI pentru statistici
  • Meciul fost întrerupt în minutul 53, pentru că ultrașii olteni au aruncat cu torțe și petarde în teren. 3 minute mai târziu, Chivulete a reluat partida
  • Gregorio reușise să egaleze în minutul 84, dar golul a fost anulat de Chivulete după consultarea VAR. Abdallah a atins mingea cu mâna înainte ca aceasta să ajungă la Gregorio

+24 FOTO

VIDEO. CSU Craiova - Dinamo » Partida a fost întreruptă din cauza torțelor suporterilor olteni

FOTO. Mesajul suporterilor lui Dinamo

Universitatea Craiova, victorie chinuită cu Dinamo » Debut cu dreptul pentru Petev

VIDEO » Nae Ungureanu, declarații înainte de Universitatea Craiova - Dinamo

VIDEO cu sosirea echipelor la stadion

Universitatea Craiova - Dinamo, echipe de start: 

CSU CRAIOVA (4-2-3-1): L. Popescu - Vlădoiu, Screciu, Raul Silva, Bancu (cpt.) - Al. Crețu, Kurtic - Danciu, Ivan, Mitriță - Koljic
REZERVE: Lazar - Ndong, Căpățînă, Mateiu, Houri, Roguljic, Ișfan, Trică, Markovic
ABSENȚI: Zajkov, Baiaram, Badelj (accidentați)
ANTRENOR: Ivaylo Petev

DINAMO (4-3-3): Golubovic - Cr. Costin, Lucas Alves (cpt.), Homawoo, Amzăr - N. Roșu, Larrucea, Ilic - Ghezali, Abdallah, Bani
REZERVE: Began - De Moura, I. Roșu, Gregorio, Iglesias, Patriche, Giafer, R. Grigore, Dr. Irimia
ABSENȚI: Țîră, Dujmovic (nereținuți în lot)
ANTRENOR: Ovidiu Burcă

STADION: „Ion Oblemenco”
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti), A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti), Arbitru VAR: Kovacs Istvan (Carei - Satu Mare), Arbitru AVAR: Gheorghe Bogdan (Bucureşti)

Cele mai interesante statistici înainte de meci:

  • 1 octombrie 2023, U Craiova-FC Botoşani 5-1 a fost singura victorie reuşită de alb-albaştri în ultimele şase meciuri disputate în campionat, în rest trei remize şi două înfrângeri
  • Dinamo este fără victorie în Superligă din 19 august 2023, când s-a impus cu 3-2 pe terenul celor de la FC Voluntari. Au urmat trei rezultate de egalitate şi şase partide pierdute. 
  • De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit de 19 ori în principala competiţie internă, de 10 ori s-au impus oltenii, de trei ori au câştigat bucureştenii, iar alte şase meciuri s-au terminat la egalitate.
  • Ultimul succes în campionat din contul grupării roş-albe s-a consemnat pe 15 decembrie 2018, Dinamo-U Craiova 3-0 (Mattia Montini - triplă). 
  • Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 17 iulie 2023, Dinamo-U Craiova 0-2, goluri marcate de Andrei Ivan şi Jovan Markovic.
  • 25 de jucători a utilizat gruparea olteană în primele 15 runde, dintre care 13 au contribuit la reuşitele craiovenilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă. Dinamo s-a bazat în campionatul actual pe 26 de fotbalişti, 12 dintre ei fiind debutanţi în principala competiţie internă

Ivaylo Petev: „Foarte des vorbesc cu Moți, dar nu i-am cerut informații despre Dinamo”

„Foarte des vorbesc cu Moți, dar nu i-am cerut informații despre Dinamo. Nu am ieșit în oraș, stau mai mult în baza de pregătire pentru că am mult de lucru, trebuie să cunosc toate detaliile. 

Totul este pozitiv, sunt mulțumit de ceea ce văd și asta este cel mai important. Nu cred că acest derby este de ieri, indiferent de cine unde se află un derby este un derby”, a declarat Ivaylo Petev, antrenorul Craiovei, înainte de meci.

Ovidiu Burcă: „Este un rival clasic, au adus un antrenor cu un CV foarte bun”

„S-a terminat prima parte a sezonului. Întâlnim iar Craiova. E un bun prilej să vedem cât am evoluat. La ei s-a schimbat antrenorul, și la jucători se va schimba ceva. Meciul va fi cât se poate de disputat. Știu că e o situație delicată, trebuie să rămânem optimiști. 

Ultimul meci ne dă speranțe, simt că echipa are forță. S-au întâmplat lucruri care ne arată că începem să fim o echipă. Domnul Rotaru a investit multe milioane la Craiova ca să câștige un campionat pe care nu l-a câștigat. Cei de acolo au ambiții mari, au adus un antrenor cu un CV puternic”, a declarat Ovidiu Burcă.

Citește și:

Dinamo, sub lupa unui nume legendar: „Nu poți așa”
DINAMO
Dinamo, sub lupa unui nume legendar: „Nu poți așa”
Olteanul care nu are nimic împotriva lui Dinamo la meciul direct: ”Sunt copilul cu două mame”. De cine are nevoie ”haita” ca să nu retrogradeze
UNIVERSITATEA CRAIOVA - DINAMO
Olteanul care nu are nimic împotriva lui Dinamo la meciul direct: ”Sunt copilul cu două mame”. De cine are nevoie ”haita” ca să nu retrogradeze

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (105)
campionii27
campionii27  •  10 Decembrie 2023, 13:09

faliment clona csu

parpalache
parpalache  •  13 Noiembrie 2023, 10:07
Postat de zorrozabal pe 12 Noiembrie 2023, 17:57

La omul sarac,nici boii nu trag!Adaptat la fotbal,pe Dinamo o„manânca”și arbitrii!Nu de acum,de foarte mulțe sezoane!dar parca niciodata mai flagrant ca in meciul asta-cu o echipas a Craiovei mortaciune-pe care oricare alta echipa o batea azi!Duritați nesancționate de arbitri!Un gol din offsaid(acolo n-0as binevoit sa revada faza),plus un gol anulat lui Dinamo!Pai pâna acum se știa ca daca mingea ricoșeaza in mâna din...corpul jucatortlui,NU e henț!Ori pe Abdalah mingea l-a loviu mai intâi in piept,iar el rasucindu-se ca sa se fereasca a lovit lingea și cu mâna!Și nu inâeleg de ce Ghezali ala nu se indura sa centreze,iar daca da totuși câte o pasa,o da ori in spatele destinatarului,ori...afara!

Degeaba!Câțeaua e moarta-n lanț!Iar câinii urla a pustiu, la casa parasita!

bensson
bensson  •  13 Noiembrie 2023, 08:59
Postat de TIborSzoltan pe 12 Noiembrie 2023, 20:46

Eliberați liga 1 de echipa comunistoidă! La matineu cu mimauoul

Eliberați fotbalul romanesc de echipele PSD iste în frunte cu Mogosoaia!

Vezi toate comentariile (105)
Comentează