FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

„Excursioniști” în Bănie » 6 jucători de la Universitatea Craiova care au venit, au încasat și au plecat

Universitatea Craiova. Foto: Imago Images
Universitatea Craiova. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 11:28 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 13:03

Bogdan Mitrea, Sergiu Hanca, Rivaldinho, Ivan Martic, Eduard Florescu și portarul Giedrius Arlauskis au fost transferați anul trecut la Universitatea Craiova, i-au luat banii patronului Mihai Rotaru și au plecat unul după altul. Nici măcar un întreg sezon n-au bifat. Primii doi l-au costat cel mai mult.

Universitatea Craiova și-a reluat pregătirile, mai e puțin și pleacă în cantonament, la Bansko (Bulgaria), însă întăririle întârzie. În afara lui Alexandru Mitriță, deocamdată doar discuții, tatonări. Mihai Rotaru pare mai prudent ca altădată și e de înțeles. 

În 2022/2023, clubul pe care-l conduce a fost o veritabilă destinație „turistică” pentru mulți jucători. Bogdan Mitrea, Sergiu Hanca, Rivaldinho, Ivan Martic, Eduard Florescu și Giedrius Arlauskis au fost aduși cu eticheta de „potențiale întăriri”, pe bani frumoși. Dar au sfârșit prin a pleca după nici măcar un sezon în alb-albastru!

Verdictul lui Dumitru Dragomir, după egalul norocos obținut de România la Lucerna: „Panaramă de meci ca ăsta nu am văzut!”
ELVEȚIA - ROMÂNIA 2-2
Verdictul lui Dumitru Dragomir, după egalul norocos obținut de România la Lucerna: „Panaramă de meci ca ăsta nu am văzut!”

Cel mai scump a fost Bogdan Mitrea

Pe Bogdan Mitrea și l-a dorit Mirel Rădoi. Rotaru s-a executat și i l-a adus de la Sepsi pe fundașul în vârstă de 35 de ani. Un transfer care l-a costat 250.000 de euro! Numai că Mitrea a căzut în dizgrație, ca urmare a câtorva gafe, iar sub comanda lui Eugen Neagoe, clujeanul a devenit un obișnuit al băncii de rezerve. 

Despărțirea a devenit inevitabilă, în ciuda unui contract pe doi ani. Mitrea a primit OK-ul de a pleca liber, iar U Cluj l-a primit cu brațele deschise și cu un salariu decent: 12.500 de euro pe lună.

Sergiu Hanca i-a provocat numai coșmaruri Universității Craiova

Sergiu Hanca le-a dat juveților cele mai mari bătăi de cap. Sosit în Bănie în plin sezon, ca și Mitrea, ex-dinamovistul a părut inițial o adevărată afacere. Venise liber de contract, de la Cracovia, iar Rotaru i-a făcut un contract pe 3 sezoane și, potrivit unor surse, i-a dat 25.000 de euro pe lună.

A fost însă de ajuns ca Rădoi să-l scoată o vreme din lot pentru ca mijlocașul să se întoarcă împotriva clubului și să ceară rezilierea și o despăgubire de 2 milioane de euro! Solicitările i-au fost refuzate de instanțele fotbalistice, iar cu patronul Universității a ajuns recent la ruperea contractului, în schimbul unei sume frumoase de bani. Se pare, undeva în jurul a 120.000 de euro.

Sinceritatea lui Rivaldinho: „Vă iau banii degeaba”

Rivaldinho a venit tot de la Cracovia, odată cu Hanca. Și el tot ca jucător liber. Rotaru i-a oferit un contract pe 2 ani, 10.000 de euro lunar, „Știți cum e la Craiova”, însă fiul celebrului Rivaldo n-a reușit să le ia fața lui Elvir Koljic și lui Jovan Markovic. Rămas a treia soluție ca „vârf”, brazilianul a cerut el singur rezilierea contractului.

„Rivaldinho este un băiat extraordinar și nu este o placă pe care o pun acum, pentru că a plecat un jucător. Putea să mai stea o lună, să mai ia niște bani, avea contract doi ani de zile, dar a zis că renunță, «Vreau să vă rog să reziliem, pentru că vă iau banii degeaba», la modul acesta”, a povestit patronul Universității cum a decurs despărțirea de atacantul în vârstă de 28 de ani.

Giedrius Arlauskis a fost dat afară după numai 7 meciuri la Craiova

Ivan Martic rămăsese fără echipă, vara trecută, când Mihai Rotaru, în baza unei mai vechi prietenii, l-a invitat în Bănie. Și lui i-a dat un contract pe 2 ani. Numai că elvețianul cu origini croate n-a mai fost cel din 2017-2020, de la primul „descălcat” în Cetatea Banilor. În mercato hibernal a fost împrumutat lui U Cluj, iar la finele sezonului, când a revenit, i-a fost reziliat prompt contractul.

Eduard Florescu și Giedrius Arlauskis au stat cel mai puțin la Universitatea. Primul, adus de la FC Botoșani, la solicitarea lui Rădoi, numai 4 luni. După care a făcut drum întors! Arlauskis, doar 7 meciuri. Fostul portar al CFR-ului, fără echipă când l-a abordat Craiova, i-a supărat pe olteni printr-o gafă monumentală comisă la Constanța, cu Farul, ce i-a costat pe alb-albaștri toate punctele puse în joc.

Reacția lui Rotaru: „Lui Arlauskis vreau să îi mulțumesc din suflet. E bărbat, a dat dovadă de caracter! A durat 5 minute rezilierea, nu a cerut nici măcar un euro în plus. Țin să îi mulțumesc! Nu a contat gafa cu Farul. În acest moment, nu poți să spui despre niciun jucător că e măcar la nivelul de anul trecut. Pe termen scurt trebuie să îi facem să înțeleagă că nu poți veni la Craiova și să stai cu mâna întinsă să primești un salariu”.

Citește și:

Doar 5 posibile adversare pentru Farul! Azi e tragerea la sorți pentru turul I al Champions League

Acum ne numesc „vampiri” » Ziariștii și jucătorii elvețieni sunt în stare de șoc

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
dandana
dandana  •  21 Iunie 2023, 15:22

Acest patron este retar. Dat și nu cred ca la Craiova va mai fi bine vreodată. Acuma văd că aveam dreptate când spuneam căci Cîrțu era sluga ăstuia. A trebuit să-l înjurăm ca să ne deschidă ochii. Acest patron trebuie gonit din Craiova imediat, sa se ducă dracu la steaua ca nu ne pasă. Nu știu cine se crede, dar odată a făcut un mic accident cu mine și mi-a doborât oglinda. Se făcea ca nici nu sunt acolo, de asta trebuie ca cei din Craiova sa facem ceva. Asta face mișto de noi mai rău ca mititelu. Vad ca azi se aude ca el rămâne președinte, dar nu își baga în zda mami lui pe nevasta lui la produs și sa nu mai distrugă clubul asta. Ca pe fiecare an da afara 6-7 și aduce 1, bai chiar cât de proști suntem olteni sa ne facă *** ăsta. Cred ca cei din peluza sud trebuie sa ne unim și sa facem ceva, acest om ne ia peste picior. Distrugeți ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dandana
dandana  •  20 Iunie 2023, 16:14

ACEST patron este un *** at. Nu ai cum sa dai acel portar afară ca ce? Ca a greșit o minge. Pai el câte greșeli a făcut la Craiova l-a taxat cineva? Iar acuma vorbește de datori către el, sigur are clubul datori sau el? El care trebuie sa aducă ceva la Craiova, nu să ne mintă an de an aducând jucători răsuflați sa ne ia ochii. Rotare ești un *** mare, omul care ar trebui sa plătești pentru multe. Jucători plecați precum Bălașa, Gustavo adus și revândut. Chiar ne iei la mișto și cred ca ne-a ajuns minciunile și înșelătorie tale

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

doritor
doritor  •  20 Iunie 2023, 15:17

Rolul scouterilor la o echipa. N-ai, transformi echipa in statiune de odihna. Sper ca Rotaru sa se fi trezit.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează