FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - PETROLUL

Universitatea Craiova - Petrolul 1-3 » Petrolul echipă, Craiova imitație! „Lupii” au zguduit Bănia și au urcat pe loc de play-off

Universitatea Craiova - Petrolul // sursă foto: Facebook @ Universitatea Craiova
Universitatea Craiova - Petrolul // sursă foto: Facebook @ Universitatea Craiova

Articol de , - Publicat duminica, 22 octombrie 2023 20:04 / Actualizat duminica, 22 octombrie 2023 20:33

Petrolul a câștigat în Bănie, 3-1 cu Universitatea Craiova, în runda 13 din Liga 1. Ploieștenii au urcat pe 6, loc de play-off, având acum doar 3 puncte sub alb-albaștri.

Rezultatele și programul etapei 13 din Liga 1

Cronică Eduard Apostol: „Disciplină și fotbal, nu fițe și aere scumpe”

Petrolul a răpus-o pe Universitatea Craiova în propria casă, scor 3-1, la capătul unui meci spectaculos în care ploieștenii au dovedit că pot ataca play-off-ul, în timp ce oltenii au arătat că n-au nicio șansă la titlu! Iar publicul de pe noul "Central" a taxat jocul rușinos al elevilor lui Papură prin a scanda noile hit-uri din Bănie, "Demisia, demisia" și "Sunteți penibili!".

Craiova are ceva în plus, pe hârtie, dar face greu gol, cum ar spune Sorin Cârțu. Și, tot la fel, vorba clasicului oltean, CSU Craiova este, și rămâne, o echipă superficială, dependentă de jocul lui Alexandru Mitriță, de parcă juveții n-ar mai avea atâția băieți talentați în echipă. 

Problema la această formație ce se vrea a se lupta la titlu, doar la asta tânjesc oltenii, restul sunt vrăjeli!, este că joacă prea mult din talent, iar viteza este ca pe vremea când evolua Maxima, doar că cei de acum sunt la ani-lumină de simbolul Băniei și al României.

HAOS în Bănie! Suporterii n-au mai rezistat: „Rușine să vă fie! Demisia!”
CSU CRAIOVA - PETROLUL
HAOS în Bănie! Suporterii n-au mai rezistat: „Rușine să vă fie! Demisia!”

Talent degeaba

În prima repriză, alb-albaștrii au condus ostilitățile, însă o dominare fără prea mult stres pentru "lupii" veniți de la Ploiești. Mitriță (7 și 32) a atacat buturile lui Zima, un maestru al tragerilor de timp, pe lângă calitățile de portar foarte bun. 

În afara unor șuturi telefonate, unul al lui Markovic, a mai fost situația din prelungirile primei părți a lui Raul Silva, bun la fazele fixe la fel ca la jocul din defensivă. Fiindcă dacă Ndong (3) a blocat providențial un atac al oaspeților, Silva (40) nu i-a permis lui Doua să savureze un posibil gol. 

Disciplina și arta "lupilor"

"Lupii galbeni" au jucat disciplinat, partitura lor la meciurile cu oponenții mai bine clasați, așteptând un moment în care să muște feroce. Jair (51) putea să-și mărească bine de tot cota în fața echipei ce-l vânează de un an, doar că Popescu a parat. A fost un avertisment pe care Universitatea Craiova l-a recepționat abia după golul lui Musi

Dumitriu a pasat inteligent din lateral stânga, Musi (57) s-a descotorosit de marcaj și a reluat la colțul scurt. Apatia portarului și a lui Ndong a costat scump Craiova! Instant, staff-ul tehnic al gazdelor a schimbat în ofensivă, aducându-i întăriri lui Mitriță. Au intrat Ivan, Baiaram și Crețu, a crescut viteza alb-albaștrilor. Degeaba! 

Petrolul a arătat că disciplina, munca, atitudinea și abia apoi măiestria cu mingea bat talentul și fițele. Ce cursă a putut face Meijers. Doamne! Când toți se așteptau să dea golul vieții, poate al campionatului, a fost altruist, iar Popescu l-a blocat pe Musi. Căpitanul Petrolul nu s-a putut bucura de un golazo, a făcut-o în schimb Grozav (70) care a atras și mai multe scandări ce vizau demisia lui Papi et Co!

O nebunie de final pe refrenul "Demisia, demisia"

Justiniano i-a băgat înapoi în meci pe juveți, dos de palmă peste fața lui Crețu în duel aerian, o iluzie, golul lui Kurtic (74), din penalty, adormind iar vigilența apărării oltenilor. Grozav (77) i-a pedepsit din nou pe cei de la Craiova, iar așteptarea, enorm de lungă!, până la validarea VAR a fost un supliciu pentru gazde. Dar a meritat pentru juveți, reușita Petrolului a fost anulată, pe motiv de ofsaid.

O păcăleală amară pentru olteni, Huja în prelungiri dictând sentința gazdelor, apărătorul lăcrimând cu gândul la lunile pierdute din cauza unei accidentări teribile. Petrolul a învins pe merit, Craiova o deziluzie maximă.

FINAL » Universitatea Craiova - Petrolul 1-3

Ce a transmis reporterul GSP prezent în Bănie:

  • Ovidiu Hațegan, aflat la numărul 300 ca „central” în Liga 1, a primit din partea gazdelor un tricou personalizat înaintea partidei, care i-a fost înmânat de căpitanul oltenilor, Nicușor Bancu. Și Petrolul a celebrat borna atinsă de arbitru, cu un fanion al meciului.
  • Hristu Balaci, nepotul lui Ilie Balaci, de la decesul căruia s-au împlinit sâmbătă 5 ani, a dat lovitura de start a meciului. În minutul 8, jocul s-a oprit, iar jucătorii, oficialii și spectatorii au aplaudat în onoarea „Minunii Blonde”.
  • Galeria Universității a început să încurajeze echipa DUPĂ momentul dedicat lui Ilie Balaci. Galeria Petrolului a aplaudat atunci când cei de la CSU scandau numele „Minunii Blonde”.
  • 250 de fani ai Petrolului erau așteptați la meci, dar numai 30 au ajuns până în minutul 20 al meciului. Ceilalți și-au făcut apariția în minutul 30 al confruntării.
  • 12.871 de oameni au asistat la meci - număr oficial. 

Universitatea Craiova - Petrolul, echipe de start: 

Universitatea Craiova (4-3-3):  L. Popescu - Fl. Borța, Screciu, Raul Silva, Ndong - Danciu, Kurtic, Lyes Houri - Roguljic, Markovic, Al. Mitriță (cpt.) 
Rezerve: Lazar - Vlădoiu, Badelj, Al. Crețu, Căpățînă, Mateiu, Ișfan, Baiaram, A. Ivan
Antrenor: Corneliu Papură

Petrolul (4-3-3): Zima - Dumitriu, Meijers (cpt.), Papp, P. Justiniano - Doua, T. Seto, S. Hanca - Jair, Grozav, Musi
Rezerve: Eșanu - Huja, Diomande, D. Radu, Jefferson, Mitrov, Abuashvili, Petrov, M. Roman II
Antrenor: Florin Pârvu

Stadion: Ion Oblemenco, Craiova 
Arbitru: Ovidiu Hațegan / Asistenți: George Neașcu și Ciprian Danșa 
Arbitru VAR: Ionuț Coza / Arbitru AVAR: Sorin Costreie

VIDEO: ideile lui Sorin Cârțu înainte de Universitatea Craiova - Petrolul

VIDEO: atmosfera înainte de Universitatea Craiova - Petrolul

Claudiu Tudor, pentru GSP, înainte de CSU Craiova - Petrolul: „Vrem 3 puncte!”

Știm că ne așteaptă un meci foarte greu. Cred că suntem pregătiți, pauza ne-a prins bine, băieții s-au pregătit la intensitate maximă și am putut să reglăm anumite aspecte. Ne gândim la cele 3 puncte, sper să plecăm bucuroși de la Craiova. Mă aștept să arătăm cel puțin la fel de bine cum am făcut-o la Cluj.

Trebuie să găsim soluții pe faza ofensivă și să începem să marcăm. Sper ca de astăzi să începem să înscriem.

Ne-am mulțumi și cu un egal, dar dacă vom avea șansa, dacă vom prinde Craiova într-o zi mai nefastă, cu siguranță ne-am dori cele 3 puncte.

Aș lua 2 jucători de la Craiova, dacă aș putea: pe Screciu și pe Crețu.

- Claudiu Tudor, președinte Petrolul

Citește și alte știri din Superligă:

Gică Hagi n-a menajat pe nimeni: „Până unde să o duc?” » Supărat inclusiv pe strategia lui Sabău: „Pentru unii există toleranță!”
Farul - U Cluj 1-1
Gică Hagi n-a menajat pe nimeni: „Până unde să o duc?” » Supărat inclusiv pe strategia lui Sabău: „Pentru unii există toleranță!”
Andrei Nicolescu, mesaj categoric după înfrângerea usturătoare a lui Dinamo: „Neputința cronica este inacceptabilă. Vor fi schimbări!”
HERMANNSTADT - DINAMO 4-0
Andrei Nicolescu, mesaj categoric după înfrângerea usturătoare a lui Dinamo: „Neputința cronica este inacceptabilă. Vor fi schimbări!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (75)
FCUCraiova
FCUCraiova  •  28 Octombrie 2023, 18:13
Postat de tsv1860munchen pe 23 Octombrie 2023, 00:19

Ciumetee, tu razi de noi care suntem pe 4 și sărbătorești ca o victorie că egalarati in min 90 o nou promovată! O nou promovată, nu rapid, nu CFR, nu fcsb, nu Farul! *** poli Iași ***. Dar așa e când ești fan mititelu, sărbătorești un egal cu o nou promovată mai ceva ca pe un trofeu. Și mă mai mir de ce va joacă mititelu cum vrea pe degete de 10 ani..

Pai prostea noi am batut farul Care pe voi va subordonat ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

george.br
george.br  •  23 Octombrie 2023, 14:07
Postat de tsv1860munchen pe 23 Octombrie 2023, 09:39

Glume tipice de pensionari, sunt destul de sigur că nu ce am zis de banii lui mititelu te-a deranjat, a nu se înțelege că îi fac pe Rotaru sau pe Varga cinstiți, dar măcar ăia au și ei afaceri, nu doar terenuri. Abia aștept daca ne dați gol sa vad cum din tot stadionul se ridică în picioare decât 800 de rătăciți care întâi se vor uita sa nu își ia bătaie pt bucuria lor

Afaceri? Afacerile cu statul iti umplu buzunarele, insa nu te fac ceea ce inseamna "om de afaceri".

doritor
doritor  •  23 Octombrie 2023, 13:01

Cand cota e 7 si poti s-o si controlezi normal ca dormi pe teren si visezi cum se umfla acolo 2-3 mii de euro fara niciun efort. Ce mai conteaza ca esti mascarici râsul celor ce se uita la diploma ta de fotbalist. O fi asa sau n-o fi, cert e ca la CSU e statiune de odihna pentru cei ce vin fara ambitie, fara vlaga, indolenti, grasi, lenti cu diplome false de fotbalisti. Cei ce au plecat au inviat si sunt chiar ff buni acolo unde au ajuns. De ce?!!(mai mult mirare decat intrebare). Dle Rotaru esti luat de naiv, dai banii la niste.... . Taie-le salariile pe 3 luni ca de atunci nu prea mai joaca!

Vezi toate comentariile (75)
Comentează