FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - HERMANNSTADT 1-3

Hermannstadt, prima victorie în deplasare din iulie! UTA, „electrizată” de hat-trick-ul lui Paraschiv » Cum arată clasamentul din play-out + notele meciului

UTA Arad - Hermannstadt +12   FOTO
UTA Arad - Hermannstadt

Articol de , , - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 19:26 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 20:11

Hermannstadt a învins-o pe UTA Arad, în deplasare, scor 3-1, în etapa #4 din play-out. Hat-trick-ul lui Daniel Paraschiv le-a adus sibienilor prima victorie din deplasare din iulie 2023.

Programul complet al etapei #4 din play-out

Cronica meciului UTA - Hermannstadt, scrisă de Remus Dinu » Paraschiv i-a făcut groggy și a stricat petrecerea copiilor!

Hermannstadt și Daniel Paraschiv au pus-o la respect pe UTA, au reușit la Arad prima victorie în deplasare după aproape 10 luni! Sibiul a năucit „Bătrâna Doamnă”, 3-1, într-un duel la vârful play-out-ului la care au asistat peste 6.000 de copii. Paraschiv a fost MVP, reușind un hat-trick.

Însuflețiți de exuberanța miilor de copii care au luat cu asalt tribunele de pe „Francisc Neuman”, arădenii au început pe poziții ofensive meciul cu echipa proaspăt rămasă fără președinte.

Trecuseră câteva zeci de secunde când kenyanul Omondi a semnat prima ocazie a „Bătrânei Doamne”, dar șutul africanului n-a avut nici precizie, nici intensitate. Fabry, în minutul 5, i-a ridicat și el în picioare pe puști, dar n-a găsit vinclul din lovitură liberă.

O eroare și le-a fost de-ajuns!

La primul moment în care sibienii au fost un pic mai periculoși, în esență un „carambol” rezultat dintr-o fază fixă bătută prost de băieții lui Măldărășanu, a picat și golul. Imprudența lui Luckassen, cap direct în figura lui Gabi Iancu, n-a rămas nesancționată de „centralul” Dumitrache, iar Paraschiv a fost nemilos de la punctul cu var ('20).

Firesc, raportându-ne la tabelă, acalmia ia locul agitației de până atunci, semn că junii încep să regrete, probabil, chiulul de la școală.

Răspunsul Aradului? Timid, nearticulat, doar o tentativă a lui Fabry de a-l îndupleca pe arbitru să mai acorde un penalty. Fără victorie în deplasare din iulie, Hermannstadt și-a regăsit brusc pofta de fotbal, astfel că următoarea ocazie importantă a venit tot la poarta gazdelor: Murgia încearcă o execuție plasată de la marginea careului, dar ucraineanul Kucher plonjează și respinge în lateral ('37).

Trei minute mai târziu, își intră în rol și celălalt goalkeeper: Căbuz intervine ezitant la torpila lui Fabry, însă defensiva oaspeților îndepărtează, cumva, pericolul. 0-1 e scorul pauzei, iar murmurele de nemulțumire ale lui Rednic sunt elocvente.

Recital Paraschiv, UTA în genunchi!

Dar până ca UTA să se dezmeticească după ieșirea de la cabine, Sibiul a încheiat definitiv socotelile. Fulgerător, în decurs de trei minute, o palmă zdravănă pentru apărarea adormită a Aradului.

La chiar prima fază de la reluare, Paraschiv a țâșnit vijelios de lângă Conte și a înscris pe lângă Kucher ('46).

Hermannstadt, prima victorie în deplasare din iulie! UTA, „electrizată” de hat-trick-ul lui Paraschiv » Cum arată clasamentul din play-out + notele meciului
Hermannstadt a pus-o la respect pe UTA

Prestația lamentabilă a fundașilor lui Rednic a continuat trei minute mai târziu, când Conte și Căpușă, caraghioși, mai-mai că s-au luat în brațe în încercarea de a-l neutraliza pe Paraschiv. Degeaba! Mingea a ajuns pe capul atacantului de la Hermannstadt, care a făcut hat-trick-ul. În stadion, stupoare!

O tresărire într-un ocean de nereușite

Hipnotizată, UTA nu și-a revenit din șoc, iar timp de mai bine de un sfert de ceas a „măcinat” în vid. Golul de onoare a venit mai degrabă norocos, în minutul 63, când mingea trimisă din bandă de Omondi a păcălit toată apărarea lui Măldărășanu, destinatarul Micovschi finalizând în forță, din cădere.

De aici, și o brumă de speranță pentru „Bătrâna Doamnă”, impulsionată după gol, însă șutul lui Omondi scos de sub bară de Căbuz a fost ultima adiere serioasă de amenințare la poarta oaspeților.

La adăpostul unui avantaj liniștitor, Hermannstadt a rulat pe pilot automat până la finalul care a consfințit prima victorie „afară” în Superligă din 23 iulie!

Note GSP, după UTA - Hermannstadt 1-3

UTA Arad: Danylo Kucher 4 - Tiberiu Căpuşă 4 (74 Diogo Rodrigues 5), Alexandru Benga 4 (cpt), Ibrahima Conte 3, Răzvan Trif 4 - Cătălin Vulturar 5 (78 Rareş Pop), Joao Pedro 4 (52 Marcelo de Freitas 5) - Claudiu Micovschi 7, Andrej Fabry 6 (52 Imoh Ezekiel 5), Eric Omondi 6 - Kevin Luckassen 4 (74 Alexandru Tudorie 4).
Antrenor: Mircea Rednic: 4

FC Hermannstadt: Cătălin Căbuz 6 - Mihai Butean 7, Valerică Găman 6, Florin Bejan 7 (cpt / 46 Ionuţ Stoica 6), Raul Opruţ 6 - Silviu Balaure 7 (90 Alexandru Oroian), Alessandro Murgia 7, Sota Mino 6, Ianis Stoica 6 (73 Dragoş Iancu 6) - Gabriel Iancu 7 (74 Ionuţ Biceanu 6), Daniel Paraschiv 9 (83 Daniel Neguţ).
Antrenor: Marius Măldărăşanu - 8.

Arbitru: Bogdan Dumitrache - 6. Asistenţi: Mihăiţă Necula - 7, Cosmin Vatamanu - 7.

FINAL » UTA Arad - Hermannstadt 1-3

  • Au marcat: Micovschi 63/ D. Paraschiv 19 (pen.), 46, 49
  • Click AICI pentru statistici
  • La meci au asistat aproximativ 6.430 de persoane, majoritatea copii.
  • Băiatul lui Marcelo Freitas, rezervă la UTA, a dat lovitura de start.

  • FINAL. Hermannstadt obține primul succes în deplasare din iulie 2023. Atunci s-a impus pe terenul celor de la Poli Iași cu același scor.
  • Min. 70 - Micovschi ratează o ocazie uriașă pentru UTA! Nu a ajuns la mingea centrată, în poziție de gol, iar scorul rămâne același.
  • Min. 65 - Omondi ratează o șansă importantă pentru arădeni. Șutul său din lovitură liberă este respins cu greu de Căbuz.
  • Min. 63 - GOL UTA! Micovschi reduce din diferență după un șut din interiorul careului, din centrarea lui Luckassen.
  • Min. 49 - GOL Hermannstadt! Paraschiv face hattrick-ul după o lovitură de cap din interiorul careului.
  • Min. 46 - GOL Hermannstadt! Daniel Paraschiv realizează „dubla” în startul reprizei, după un șut din 6 metri, din centrarea lui Balaure.
  • Min. 40 - Șansă mare pentru UTA! Șutul lui Fabry prinde pământul, Căbuz respinge, însă Luckassen nu reușește să împingă mingea în poartă.
  • Min. 37 - Murgia șutează puternic, însă Kucher respinge în lateral.
  • Min. 26 - Ianis Stoica încearcă un șut spectaculos de la distanță, însă balonul trece pe lângă poarta lui Danylo Kucher.
  • Min. 23 - Murgia expediază un șut peste poartă, din afara careului.
  • Min. 19 - GOL Hermannstadt! Daniel Paraschiv înscrie fără emoții.
  • Min. 17 - Penalty pentru Hermannstadt! Luckassen, atac întârziat la Gabi Iancu. Gazdele au contestat vehement decizia. „Centralul” Bogdan Dumitrache a fost de neînduplecat. Nici Horațiu Feșnic și Cristina Trandafir, din camera VAR, nu au intervenit.
Hermannstadt, prima victorie în deplasare din iulie! UTA, „electrizată” de hat-trick-ul lui Paraschiv » Cum arată clasamentul din play-out + notele meciului
Momentul în care Iancu este lovit / FOTO: Captură TV @Digi Sport 1
  • Min. 5 - Prima șansă pentru UTA. Andrej Fabry a trimis din lovitură liberă puțin peste poartă.
  • A început partida!

GALERIE FOTO. UTA Arad - Hermannstadt, cu 7.000 de copii în tribune

+8 FOTO

UPDATE 17:15 » UTA, al doilea meci la rând cu copii în tribune

UTA - Hermannstadt, echipele de start

UTA: Kucher - T. Căpușă, Benga, Conte, Trif - Vulturar, Joao Pedro, Fabry - Micovschi, Omondi - Luckassen
Rezerve: Fl. Iacob - Stolnik, Diogo Rodrigues, De Freitas, A. David, Rareș Pop, D. Iurasciuc, Vl. Morar, Al. Tudorie, Ariel Lopez, Ezekiel
Antrenor: Mircea Rednic

Hermannstadt: Căbuz - Butean, V. Găman, Bejan, Opruț - Balaure, Mino Sota, Murgia, I. Stoica - G. Iancu, Paraschiv
Rezerve: Muțiu - Pop, Medina, I. Stoica, A. Oroian, Cr. Neguț, Biceanu, K. Ciubotaru, NGoma, D. Iancu, R. Fonseca, A. Jipa, Fonseca
Absent: Antoche (accidentat)
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: „Francisc Neuman”
Arbitru: Dumitrache Bogdan (Bucureşti). A1: Necula Mihaita (Bucureşti), A2: Vatamanu Cosmin (Bucureşti)
Arbitru VAR: Feșnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca). Arbitru AVAR: Trandafir Cristina Mariana (Bucureşti)

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

FCSB se gândește la „aroganța” supremă: vrea să sărbătorească titlul în Ghencea!

Șumudică, ofertat de echipa care tocmai l-a dat afară pe antrenorul român!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (19)
danirapidist
danirapidist  •  13 Aprilie 2024, 15:55
Postat de rav410wrc pe 12 Aprilie 2024, 21:47

Da, din pacate, daca Micovschi, Pop si Vulturar, vor trece la Rapid din vara, va fi groasa pentru noi ... Deja, pentru a alinia 5 jucatori romani in primul 11 !! :((( Dar si d-aia e frumos fotbalul, pentru ca-ti ridica mereu tot felul de provocari !! ;))

Sa speràm ca UTA retrigadeaza in sfarsit. Pea e sluga F C S B

rav410wrc
rav410wrc  •  12 Aprilie 2024, 21:47
Postat de mereugigist pe 12 Aprilie 2024, 20:40

Dacă rămâneți măcar fără Michovschi în sezonul următor, UTA nu mai contează.

Da, din pacate, daca Micovschi, Pop si Vulturar, vor trece la Rapid din vara, va fi groasa pentru noi ... Deja, pentru a alinia 5 jucatori romani in primul 11 !! :((( Dar si d-aia e frumos fotbalul, pentru ca-ti ridica mereu tot felul de provocari !! ;))

boss33
boss33  •  12 Aprilie 2024, 21:43

Astia de la Hermanstad uita fobalul doar cu Voluntari ...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează